به گفته فوزا یوسف، ریاست مشترک فدراسیون دمکراتیك شمال سوریه، روسیه حامی کردهای شمال سوریه است، در حالیکه ایران و دولت دمشق، متحدان مسکو در جنگ سوریه موضعی مخالف دارند.
فوزا یوسف جمعه ۱۵ دسامبر / ۲۴ آذر به خبرگزاری «رویترز» گفت که «از همان آغاز بحران، تفاوتی بین روسها با ایرانیها و رژیم وجود داشت. روسها معتقدند که کردها آرمانی را دنبال میکنند که باید آن را به حساب آورد.»
یکسال پس از سقوط حلب در پی بمباران شدید آن شهر، نیروهای دولت دمشق با کمک شبهنظامیان شیعه تحت حمایت ایران و پشتیبانی هوایی جنگندههای روس توانستهاند قسمت اعظم قلمروهای تحت کنترل مخالفان را بازپس بگیرند.
ولادیمیر پوتین، رئیسجمهوری روسیه هفته گذشته در دیدار از پایگاه هوایی حمیمیم در لاذقیه سوریه اعلام کرد که مأموریت مسکو در مبارزه با به گفته او «تروریستها»، به ویژه گروه «دولت اسلامی» (داعش) پایان یافته و شرایط برای یک راهحل سیاسی مهیا است.
اما اختلافهای ایران و روسیه، دو متحد اصلی اسد بهویژه بر سر کردها در شمال سوریه این راهحل سیاسی را با دشواریهایی مواجه کرده است.
علی اکبر ولایتی، مشاور ارشد رهبر ایران در امور بینالملل چندی پیش هشدار داده بود که پس از تصرف بوکمال و بیرونراندن داعش از دیرالزور، نیروهای سوری و شبهنظامیان تحت حمایت ایران به سمت رقه حرکت خواهند کرد.
نیروهای دموکراتیک سوریه، ائتلافی که تحت حمایت آمریکا و با مشارکت کردهای سوریه و گروهی از مخالفان بشار اسد شکل گرفته توانستند داعش را از رقه بیرون برانند و کنترل این شهر را به دست بگیرند.
با این حال روسیه با کردها و آمریکا به عنوان حامی اصلی آنها توافق کرده است. منطقه شرق رود فرات منطقه پرواز هواپیماهای آمریکایی است و آسمان غرب رود فرات در اختیار جنگندههای روس.
به گزارش رویترز، دمشق همزمان با هشداردادن به نیروهای کرد، ممکن است تا پایان کارزار علیه آخرین منطقههای تحت کنترل شورشیان کاری به کردها نداشته باشد.
آن طور که منابع سوری به رویترز گفتهاند، طرح سیاسی مسکو برای حل بحران سوریه از باقیماندن بشار اسد در قدرت حمایت میکند.
ترکیه نیز کردهای شمال سوریه را وابسته به حزب کارگران کردستان ترکیه (پ ک ک) میداند و از آمریکا بابت حمایت از آنها انتقاد کرده است. دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا به آنکارا وعده داده که حمایت تسلیحاتی از نیروهای کرد را متوقف میکند.
هرچند یک فارسی زبان هستم و هویت زبانی غیراختیاری است/ این هویتها ناچرا است ولی این هویت ها هیچ ارزشی ندارند به جز ابزار انتقال و ارتباط. مهم فرهنگی است خود بدان باور داریم و انرا میسازیم. فرهنگ در مغز پرروش میدهیم و نه انکه مثل طوطی انرا تکررا کنیم! فرهنگ طوطی واری اصلا فرهنگ نیست!. اما معتقدم کردها در خاورمیانه اسلام زده ، شانس بزرگ هستند باری مدنیت، کردها علی رغم عقب ماندگی، یک شانس بزرگ دارند که سوسیالیزم در انها دهها سالست ریشه دوانده، سوسیالزم اگر با دموکراسی همراه شود که میتواند کشورهای متدمن اروپایی شمالی-غربی را بوجود اورد که کشورهای سرامدشان در اسکاندیناوی یا سوئیس نمونه فوق العاده از فرهیختگی نشان دهند. کردها شاید تنها امید است بعد شکست لائیتسیه در ترکیه و ایران پهلوی. کردها میتوانند ملتی شوند که خاورمیانه را توحس قورن وسطایی نجات دهند. اما کردها بایتس اول از دست قبیله گراها نجات یابند. خاندانهای عقب مانده دیکیتاتوری که میخواهند مدل خلافت شیعی و سنی شبیه سازی کنند برای خلق کرد.
اگر دنیا سکولار یعنی حتی روسیه و چین و غرب کمی از منفعت طلبی اش دست بردارند، خواهند دی شانس جهان برای نجات از اهریمن اسلام گرایی همین کردها هستند. متسافانه برازانی ها با خودخواهی و استبدادشان فرصت بزرگی از خلق کرد گرفتند. نبایتس تراژدی اقلیم دوباره در سوریه تکرار شود. اردوغانی ها جاه طلب دارد آخرین دستاوردهای سکولاریسم در ترکیه به باد فنا میدهد و جمهوری اسلامی دومی درست میکند! متاسافنه انتخبات نشان داد در رتکیه که ترکها هم مثل ایرانی ها مردمانی عقب مانده هستند و دهها سال ارتزاق از مدنیت سکولار هنوز انها مدرن نکرده و صرفا و عمدتا مظاهر مدنیت سکولار گرفتند و نه محتوا فرهنگی انرا.
انسان a / 16 December 2017