دونالد ترامپ در پی انفجار روز دوشنبه در نیویورک خواهان قوانین سخت‌گیرانه‌تر برای مهاجرت به آمریکا شد. او ساعاتی پس از این حمله خواهان «اصلاح سیستم سست مهاجرت» شد که به‌گفته او «موجب شده تا شمار بسیار زیادی افراد خطرناک و نامناسب وارد کشور شوند.»

انفجار صبح دوشنبه ۱۱ دسامبر / ۲۰ آذر در نیویورک سه زخمی برجای گذاشت.
انفجار صبح دوشنبه ۱۱ دسامبر / ۲۰ آذر در نیویورک سه زخمی برجای گذاشت.

دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا خواستار افزایش پرسنل بخش مهاجرت و مجازات‌های سخت‌گیرانه، «از جمله مجازات اعدام» برای مظنونان تروریستی شد.

افزون بر این ترامپ می‌گوید ورود خانواده مهاجران باید لغو شود: عامل انفجار نیویورک از این قانون بهره‌مند شد، او از طریق ویزای خانوادگی وارد آمریکا شده بود. پلیس گفته است که این فرد یک بنگلادشی است.

صبح روز گذشته دوشنبه ۱۱ دسامبر / ۲۰ آذر، مرد ۲۷ ساله‌ای به نام «عقاید الله» در زمان رفت و آمد مردم تلاش کرد تا خود را در مرکز نیویورک منفجر کند. اندرو کوئومو، فرماندار ایالت نیویورک گفت ماده منفجره دست‌ساز بود و عامل حمله آن را در بدن خود جاسازی کرده بود. ساخت این بمب به‌شکل غیرحرفه‌ای صورت گرفته بود و انفجار آن موجب زخمی شدن سطحی سه نفر شد. فرد مهاجم نیز از ناحیه دست‌ها و بخش بالای بدن زخمی و به بیمارستان منتقل شد. او اکنون در اختیار پلیس است. بیل دِ بلاسیو، شهردار نیویورک از این اقدام به‌عنوان « تلاش برای حمله تروریستی» یاد کرد.

نیویورک تایمز گزارش داده که این مرد در مصاحبه‌ای اعلام کرده است که می‌خواسته انتقام حملات هوایی آمریکا علیه شبه‌نظامیان گروه «دولت اسلامی» (داعش) را بگیرد. حملات به مراسم و بازارهای کریسمس در اروپا الگوی او بوده‌اند و محل حادثه به‌دلیل آویزان بودن پلاکارد بزرگ کریسمس انتخاب شده است.

فرماندار ایالت نیویورک به شبکه سی‌ان‌ان آمریکا گفته است که عامل حمله «عضو شبکه تروریستی» نبوده است: «ظاهراً او از طریق اینترنت اطلاعاتی درباره چگونگی ساخت بمب را به‌دست آورده است.»

درخواست مجدد ترامپ برای تغییر قوانین مهاجرتی پس از انفجار روز دوشنبه در نیویورک سابقه‌ای به قدمت یک ساله دارد.

دیوان عالی آمریکا پس از بررسی سومین نسخه فرمان مهاجرتی ترامپ که صدور ویزا را برای شهروندان ایران، لیبی، سومالی، سوریه، یمن، کره شمالی و مقامات ونزوئلایی ممنوع می‌کند، روز دوشنبه ۴ سپتامبر/ ۱۳ آذر اعلام کرد که دولت اجازه دارد که فرمان را اجرا کند.

آخرین فرمان مهاجرتی ترامپ که سومین نسخه بازبینی‌شده آن بود اواخر ماه سپتامبر اعلام شد. پیش از تاریخ اجرای آن در ماه اکتبر، شکایت‌ها در دادگاه‌های بدوی فدرال در ریچموند (ویرجینیا) و سانفرانسیسکو (کالیفرنیا) مطرح شد و قضات این دادگاه‌ها بلافاصله فرمان سوم را به حالت تعلیق در آوردند.

ورود خانواده مهاجران اکنون نه فقط برای مهاجرانی که از کشورهای مسلمان‌نشین به آمریکا آمده‌اند مورد تردید قرار گرفته بلکه کوبا نیز در جریان مذاکرات روز گذشته (دوشنبه) درباره مهاجرت به مقامات ارشد آمریکایی گفته است که تصمیم ایالات متحده برای متوقف کردن صدور ویزا در سفارت خود، به‌طور جدی مانع روابط خانوادگی کوبای‌های مهاجر شده است. وزارت امور خارجه کوبا در بیانیه‌ای نگرانی‌های عمیق خود را در این‌باره ابراز داشته و این اقدام را «تصمیم‌گیری یک جانبه، بی‌اساس و با انگیزه سیاسی» دانسته است.


در همین زمینه: