صدای رئیس اتاق بازرگانی تهران هم از اوضاع فساد در ایران درآمده. مسعود خوانساری گفته وضعیت فساد کشور روز به روز وخیمتر شده. به گفته او در حال حاضر ۱.۵ میلیون نفر در حال مهاجرت از کشور هستند که عمده آنان افراد نخبه و تحصیلکرده کشورند.
به گزارش خبرگزاری مهر، مسعود خوانساری روز دوشنبه ۲۰ آذر در سومین همایش مبارزه با فساد گفته است در حال حاضر بیش از ۳.۵ میلیون نفر بیکار در کشور وجود دارد که اکثر آنها قشر تحصیلکرده هستند.
به گفته خوانساری، پیچیدگی قشر کنونی بیکار کشور از جمله مسائلی است که اوضاع بیکاری را در جامعه امروز نسبت به جامعه قبلی دشوارتر میکند: «ضمن اینکه رشد منفی سرمایه گذاری نیز مزید بر علت شده است و اگر چه ممکن است در برخی فصول درصدی مثبت بوده باشد، اما کماکان رشد منفی سرمایه گذاری وجود دارد.»
رئیس اتاق بازرگانی تهران همچنین از پیش بینی جذب ۵۰ میلیارد دلار سرمایه گذاری خارجی برای دسترسی به رشد هشت درصدی خبر داده است.
مسائل و مشکلات نظام بانکی هم به عنوان یکی از چالشهای مهم اقتصاد امروز کشور در صحبتهای مسعود خوانساری مطرح شده است. او گفته است: «این شرایط ما را درگیر کرده و متاسفانه این نظام قادر به تامین منابع مالی برای سرمایه گذاری نیست.»
صندوقهای بازنشستگی، بیاعتمادی عمومی، نسخهپیچی برای فساد
بدهیهای کلان و کمبود بودجه از مشکلات اصلی صندوقهای بازنشستگی است که رئیس اتاق بازرگانی تهران از آن به عنوان یکی از مشکلات اصلی اقتصاد کشور یاد کرده است.
مسعود خوانساری همچنین گفته است: «معضلات اجتماعی اعم از طلاق، اعتیاد و قتل را هم نباید نادیده گرفت. دو چالش عمده فرار مغزها و کاهش سرمایه اجتماعی نیز به چشم میخورد که اکنون ۱.۵ میلیون نفر در تدارک خروج از کشور هستند که این برای کشور خطرناک است.»
به گفته خوانساری، عمده این افراد مهاجر، خبره و تحصیل کردگانی هستند که خروجشان برای کشور مناسب نیست: «البته بحران بی اعتمادی که در کشور به وجود آمده، مثل خوره در تمام ارکان کشور نفوذ کرده است، پس اگر این چالشها را به عنوان چالشهای اساسی نظام اقتصادی کشور بدانیم، زیربنای همه آنها فساد است که اگر مبارزه با فساد در دستور کار جدی قرار گیرد، برای همه این چالشها میتوان نسخه پیچید.»
خوانساری درباره ضرورت مبارزه با فساد گفته است: «از سال ۹۰ قانون مبارزه با فساد در مجلس مطرح شده است اما روز به روز وضعیت فساد در کشور نه تنها بهبود نیافته، بلکه بدتر هم شده است. پس باید در یک جمله گفت که نباید چرخ را از نو اختراع کرد، بلکه باید دید که دنیا چه کرده و تجربه آن را ملاک عمل قرار داد تا بتوان با فساد، مبارزه کرد.»
رئیس اتاق بازرگانی تهران همچنین از بزرگ شدن دولت انتقاد کرده و گفته است: «هر چقدر دولت بزگتر شده و دستگاههای نظارتی عریض و طویل تر شوند، نه تنها فساد ریشه کن نمیشود، بلکه بیشتر خواهد شد.»
او خواستار دخالت دادن بخش خصوصی در تصمیم گیریهای دولت شده و از رسانهها نیز خواسته است «کل حاکمیت» را نقد کنند چون به گفته او در این حالت است که فساد کاهش مییابد و در جهت فسادزدایی در کشور حرکت خواهد شد.
اتاق بازرگانی تهران به ادعای مسعود خوانساری از سه سال قبل به این فکر افتاده که «راه رشد و پویایی اقتصاد کشور، مبارزه با فساد است که راههای خوبی نیز در این مسیر طی شده است.»
- در همین زمینه
درکشور گرجستان موفق شدند با اصلاحات اساسی بر سه رکن مهم میزان فساد را به شدت کاهش دهند . اصلاح قوه قضاییه و کوچک کردن دولت و ازادی اطلاع رسانی . در ایران هم تا وقتی که قوه قضاییه فاسد و دولت متورم و نا کار امد و سانسور اخبار هست از اصلاحات خبری نیست .
bijan / 12 December 2017