به گفته شورای ملی انتقالی ليبی، سرهنگ معمر قذافی در حالیکه تلاش میکرده همراه با يارانش بگريزد، کشته شده است. برخی منابع پیشتر از بازداشت وی گزارش داده بودند.
بنا به گزارشهایی که هنوز از سوی منابع مستقل تأیید نشده، شورای ملی انتقالی ليبی گفته سرهنگ معمر قذافی در شهر سرت کشته شده است.
در همین حال شبکههای خبری تصاویری از جسد قذافی نمایش دادهاند.
شهر سرت آخرین پایگاه هواداران قذافی بود که در هفتههای اخیر نبرد سنگینی در آن جریان داشت.
موسی الکونی عضو شورای ملی انتقالی ليبی در گفتوگو با العربيه خبر کشته شدن سرهنگ قذافی را تأیید کرد.
بنا به این گزارش جسد قذافی هم اکنون در حال انتقال به شهر مصراته است.
سرهنگ قذافی از هنگام سقوط طرابلس، پایتخت لیبی در اوت سال جاری ناپدید شده بود.
معمر قذافی در يکم سپتامبر سال ۱۹۶۹ با کودتا روی کار آمد و حکومت را تا سال جاری ميلادی در دست گرفت. او يکی از طولانیترين دورههای زمامداری در طول تاريخ را بهوجود آورد
منابع شورای انتقالی لیبی به العربيه گفتند: “قذافی و وزير دفاعش در خانهای ويرانه و قديمی مخفی شده بودند ولی به دنبال مظنون شدن انقلابيون به اين خانه، آن را مورد حمله قرار دادند.”
بر اساس اين گزارش قذافی به همراه ابوبکر يونس وزير دفاع پيشين ليبی و نيز تعدادی از هوادرانش در ساعت ۱۰ بامداد به وقت ليبی در منطقهای که خانه يادشده در آن قرار دارد، با نیروهای شورای انتقالی درگير شدند.
همچنين به گفته شبکه تلويزيونی العربيه احتمال دارد سيفالاسلام قذافی نيز بههنگام فرار از شهر سرت کشته شده باشد.
بنا به اين گزارش، در پی کشته شدن سرهنگ قذافی، سيفالاسلام قصد فرار از سرت را داشته اما همراه کاروان خود در محاصره شورشيان قرار گرفته است.
گزارشگر العربيه در ليبی به نقل از منابع شورای انتقالی ليبی میگويد معتصم قذافی يکی از فرزندان سرهنگ قذافی و برخی از مقامات وفادار به وی نيز دستگير شدهاند.
از هفتهها پيش شورشيان ليبی شهرها و محلههايی را که در دست طرفداران سرهنگ قذافی بود، شهر به شهر و محله به محله تسخير کردند.
آخرين سنگر و پايگاه طرفداران قذافی، شهر سرت بود که به گفته يونس العبدالی، فرمانده شورشيان در شهر سرت، امروز پنجشنبه ۲۸ مهرماه (۲۰ اکتبر) بهدست شورشيان افتاد.
يونس العبدالی به رسانهها گفته است که شورشيان اختيار کامل شهر سرت را در دست دارند.
با تسخير سرت و به اسارت درآمدن سرهنگ معمر قذافی، دوران حکمرانی يکی از ديکتاتورهای شمال آفريقا سرانجام به پايان رسيد.
معمَر قذافی در يکم سپتامبر سال ۱۹۶۹ با کودتا حکومت محمّد ادريس سنوسی، پادشاه وقت ليبی را سرنگون ساخت. قذافی پس از کودتا، حکومت را تا سال جاری ميلادی در دست گرفت و يکی از طولانیترين دورههای زمامداری در طول تاريخ را بهوجود آورد.
لیبی به خاطر نداشتن زیر بنای مرذم سالاری به زیر یک دیکتا توری دیگر خواهد رفت البته از نوعی دیگر و تحت کنترل غرب. وقتی دولت شیر های نفت زا در دست داشته باشد صحبت از دمو کراسی به کار ژورنالیستهای کم مایه میخورد. باید به امریکا به خاطر مصادره نفت لیبی تبریک گفت.
شادی مردم لیبی در مرگ قذافی ،شوق مردم ابران ذر فرار شاه را تداعی میکند.
مشکل ما مردم جهان نمیدانم دست چندم این است که همیشه از بدترین گیر بد تر ترین افتاده ایم.
کاربر مهمان / 20 October 2011
ای کاش جناب خامنه ای و یارانشان درس بگیرند و پیش از اینکه ایران را بیش از این ویرانه کنند دست از سر مردم رنجدیده ی ایران بردارند.
ای کاش و افسوس از این سرزمین و این مردم کشورم که چنین خوار و شکسته و درمانده شده اند.
امیدوارم درون جناب خامنه ای اندکی خرد و درستکاری و میهن پرستی آذری ها مانده باشه و به دامن مردم برگرده تا تاریخ ایران از این پس به نیکی ازش یاد کنه.
کاربر مهمان / 20 October 2011
خدا رو شکر بعدیش انشاله بشار اسد است
کاربر مهمان / 20 October 2011
آیا فاشیست سکولاریی چون قذافی که با میلیاردها دلار نفتی، رفأه نسبی به ملت لیبی در سایه یک اتوریته سیاسی داد و مسلما همچون خیلی از دیکتاتورها، مبلغی هم برای خود و بستگان خود بنام کموسیون یا دلالی در آمریکا و اروپا ذخیره کرد، باید اینگونه از طریق کشورهای پیمان ناتو سرنگون میشد ؟ آیا تندرویان اسلامی از آب گلآلود ماهی نخواهند گرفت ؟ آیا جامعه عشیرتی و قبیلهای لیبی، توان بازسازی کشور بشکل دمکراتیک را دارد ؟ ما که دعاگو هستیم
ایراندوست / 20 October 2011
«ای رنجبر»تا به کی جان کندن اندر آفتاب ای رنجبر….ریختن از بهر نان از چهره اب ای رنجبر**زین همه خواری که بینی زآفتاب و خاک و باد….چیست مزدت جز نکوهش یا عتاب ای رنجبر**ازحقوق پایمال خویشتن کن پرسشی…. چندمی ترسی ز هر خان و ملا و رئیس ای رنجبر**جمله انان را که چون زالو مکندت خون بریز….وندران خون دست و پائی کن خضاب ای رنجبر**دیو آز و خودپرستی را بگیر و حبس کن….تا شود چهر حقیقت بی حجاب ای رنجبر**حاکم شرعی که بهر رشوه فتوی میدهد…. کی دهد عرض فقیران را جواب ای رنجبر**انکه خود را پاک میداند ز هر آلودگی…. میکند مردار خواری چون غراب ای رنجبر**گر که اطفال تو بی شامند شبها باک نیست…. ملا طیهو میکند هر شب کباب ای رنجبر**گر چراغت را نبخشیده است گردون عادل روشنی…. غم مخور، می تابد امشب ماهتاب ای رنجبر **این قسمتی از شعر سروده شده توسط خانم پروین اعتصامی است که در ان دو سه واژه تغییر داده شده است.
کاربر مهمان / 21 October 2011
با سلام و تشکر از دوستی که شعر رنجبر را از حانم اعتصامی فرستاده بودند. دوست عزیز همان تغییراتی که اشاره کردید باعث شده تا قالب شهر به هم بخورد که البته منظوتان چنین نبوده است. اشعار خانم اعتصامی عموما از بحور عروضی تبعیت می کنند و شما در بعضی جاها بحر طویل درست کرده اید مثل این یکی : “گر چراغت را نبخشیده است گردون عادل روشنی…. غم مخور، می تابد امشب ماهتاب ای رنجبر” و دیگر تغییرات. خوش باشید
کاربر مهمان / 22 October 2011