علی خامنهای، رهبر ایران یکشنبه پنجم آذر نظرات فقهیاش درباره موضوعاتی از جمله «فالو کردن و لایک کردن جنس مخالف در فضای مجازی»، «صیغه عقد در فضای مجازی» و «دوچرخه سواری زنان» را منتشر کرده است.
آیت الله خامنهای در پاسخ به این استفتاء که «آیا خواندن صیغه عقد موقت در فضای مجازی ـ برای حلال شدن رابطه مجازی ـ صحیح است؟» نوشت:
«نوشتن کافی نیست اما خواندن عقد به صورت تلفنی و امثال آن با رعایت شرایط لازم اشکال ندارد.»
او در ادامه این استفتاء درباره اینکه «برای خواندن عقد حتماً باید طرف مقابل را بشناسیم؟» پاسخ داد:
«فی نفسه لازم نیست؛ همین که در عقد مخاطب شما معلوم باشد، کفایت می کند.»
عالیترین مقام فقهی ایران در استفتائی دیگر به این پرسش مذهبی پاسخ داد که آیا «فالو یا لایک کردن جنس مخالف در فضا مجازی حرام است؟»، «صحبت یا شوخی با نامحرم به شکل صوتی، تصویری یا نوشتاری» چطور؟
«به طور کلی ارتباط با نامحرم که مستلزم مفسده بوده یا خوف وقوع در حرام در میان باشد، جایز نیست.»
در ادامه رهبر ۷۸ ساله ایران مجدداً به موضوع دوچرخهسواری زنان پرداخته و در فتوایی نوشته است:
«دوچرخه سواری زنان در مجامع عمومی و نیز در جایی که در معرض دید نامحرم است، جایز نیست.»
بحث بر سر دوچرخهسواری زنان در شهریورماه سال ۱۳۹۵ بالا گرفته بود. دوم شهریور ماه آن سال گروهی از شهروندان تهرانی با دوچرخههایی که از قول علی خامنهای روی آنها نوشته شده بود: «دوچرخه سواری زنان هم شرعی است هم قانونی»، در خیابان ولی عصر و انقلاب دوچرخهسواری کردند.
در آن زمان روزنامه وقایع اتفاقیه هم در گزارشی از دوچرخهسواری زنان، فتوایی از رهبر جمهوری اسلامی منتشر کرده بود که میگفت دوچرخهسواری زنان با شرایطی جایز است. بعدتر شهیندخت مولاوردی، معاون وقت امور زنان ریاست جمهوری هم این فتوا را در توییتر خود منتشر کرد. اما سرانجام در اواخر شهریورماه ۱۳۹۵، پایگاه اطلاع رسانی دفتر آیتالله خامنهای نظر فقهی او مبنی بر حرام بودن دوچرخهسواری زنان در مجامع عمومی را منتشر کرد.
در همین زمینه
آقا همیشه نیست که اعصاب ما را خرد می کنند، گاهی هم ما را می خندانند.
متولد 59 / 26 November 2017
این نشون میده که میزان مصرف اینقدر بالاست که دیگه جوابگو نیست، اعتیاد …. سران معتاد و کشور ویران، حدداد، ولایتی، مراجع، …
IRAN / 28 November 2017