گروه‌ها و نهادهای مدافع حقوق بشر برنامه بازگرداندن پناهجویان اقلیت مسلمان روهینگیا به میانمار را مورد انتقاد قرار دادند.

سازمان عفو بین‌الملل در این‌باره گفت تا زمانی که نظام آپارتاید میانمار تغییری نکند بازگشت اقلیت روهینگیا از بنگلادش به این کشور غیرقابل تصور است.

دیده‌بان حقوق بشر هم گفته است این نظر که اکنون میانمار مردم روهینگیا را با آغوش باز می‌پذیرد، مضحک است.

کمیساریای عالی پناهندگی سازمان ملل نیز تأکید کرده است که همه افراد باید داوطلبانه و با خیال امن به خانه‌های خود بازگردند.

دولت‌های میانمار و بنگلادش پنج‌شنبه ۲۳ نوامبر / ۲ آذر بر سر بازگشت صدها هزار پناهجوی اقلیت روهینگیا توافق کردند.

بنگلادش ابتدا باید مدارک را با اطلاعات شخصی پناهندگان به میانمار ارسال کند. نمایندگان بنگلادش از این اقدام به‌عنوان «نخستین گام» سخن گفته‌اند.

اقلیت مسلمان روهینگیا به‌دلیل محدودیت‌ها و فشارها در میانمار از سال‌ها پیش به بنگلادش پناهنده می‌شوند. از ۲۵ اوت / ۳ شهریور سال جاری که حملات شورشیانِ روهینگیا و پاسخ نیروهای ارتش میانمار موج تازه‌ای از خشونت‌ها در ایالت راخین به‌راه انداخت، به‌گفته سازمان ملل بیش از ۶۲۰ هزار نفر از اقلیت روهینگیا وارد بنگلادش شده‌اند و در اردوگاه‌هایی با امکانات کم و در شرایط دشوار به‌سر می‌برند. کسانی که گریخته‌اند، نیروهای امنیتی میانمار را متهم به سرقت، قتل و تجاوز می‌کنند اما ارتش میانمار اتهام رفتار خشونت‌بار با اقلیت مسلمان روهینگیا را رد کرده است.

این در حالی است که سازمان ملل متحد اقدامات ارتش میانمار را به‌عنوان «پاکسازی قومی» طبقه‌بندی کرده است.

بیشتر بخوانید.