حجت نظری، نماینده اصلاحطلب شورای شهر تهران اعلام کرد که تا زمان ساماندهی مجدد، کمک مالی به سازمانهای مردمنهاد (سمنها) قطع خواهد شد.
حجت نظری دلیل قطع این کمکها را عدم شفافیت مالی ستاد ساماندهی سمنهای شهر تهران در سالهای گذشته و پرداختهای مالی به هیأتهای عزاداری دانست.
طرح تشکیل ستاد ساماندهی فعالیتهای سازمانهای مردم نهاد شهر تهران در سال ۱۳۸۷ تصویب شد. بنابر این مصوبه پشتیبانی مالی و حقوقی از سمنها از جمله وظایف این ستاد عنوان شده بود. چهار نماینده شورای شهر، نمایندهای از وزارت کشور و نماینده تامالاختیار شهرداری از جمله اعضای ستاد ساماندهی سمنها به شمار میآیند.
حجت نظری، عضو شورای شهر پنجم تهران میگوید با چک کردن گزارشهای مالی دورههای قبل مشخص شده کمکهای مالی که باید صرف توان افزایی نهادهای مردمی میشده، برای کمک به هیاتهای مذهبی و تجهیز ایستگاههای صلواتی در محرم و صفر هزینه شده است.
در تهران با در نظر گرفتن ۱۲ هزار هیأت مذهبی ثبتشده، شش هزار هیأت مذهبی ثبتنشده و همچنین هیأتهای دانشآموزی و دانشجویی، ۲۵ هزار هیات مذهبی وجود دارد.
شهرداری تهران در حالی به تأمین هزینههای هیأتهای عزاداری کمک میکرد که در ایران حمایت مالی از هیأتهای مذهبی بر عهده سازمان تبلیغات اسلامی و مساجد است. علاوه بر این، وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز بر اساس یک سنت قدیمی از هیأتهای عزاداری حمایت مالی میکند.
به عقیده حجت نظری که هماکنون ریاست ستاد ساماندهی سمنهای شهر تهران را بر عهده دارد، ایجاد چند نهاد برای بودجهدهی به هیأتهای عزاداری، فضا را برای عدهای باز میکند تا اغراض شخصی خود را پیش ببرند.
در سالهای گذشته کمکهای نقدی شهرداری تهران به هیأتهای مذهبی با انتقادات فراوانی روبرو شده بود. منتقدان صرف این گونه هزینهها را خارج از وظایف شهرداری و سبب ایجاد «شبهه» میدانستند و معتقد بودند مالیات مردم نباید خرج خرید برنج و روغن برای هیأتهای مذهبی شود.
حجت نظری میگوید در شورای شهر پنجم تهران طرحهایی همچون نمایشگاه «عطر سیب» دیگر تکرار نخواهد شد.
«عطر سیب» طرحی بود که شهرداری برای «تسریعگری در برگزاری هرچه باشکوهتر مراسم عزاداری» ایجاد کرده بود و در آن اقلام صوتی، لوازم آشپزی، پرچم، لباس، زنجیر و طبل و سایر لوازم مورد نیاز هیأتها پرداخت میشد.
در همین زمینه