کميسيون‌های مجلس و وزارت نيرو با انتقال آب رود ارس به درياچه اروميه موافقت کردند.

به گزارش خبرگزاری دانشجويان ايران (ايسنا)، نادر قاضی‌پور، نماينده اروميه در مجلس ايران، گفت: “اين طرح در جلسه چهارشنبه کميسيون جهاد کشاورزی در مرکز پژوهش‌ها بررسی شد و قرار بر اجرای طرح عملياتی برای نجات اين درياچه گذاشته شد.”

قاضی‌پور افزود: “اين طرح در کميسيون‌های انرژی، ‌جهاد کشاورزی و برنامه‌ و بودجه بررسی و تأييد شده و وزارت نيرو نيز موافقت خود را در اين زمينه اعلام کرده است.”

نماينده اروميه از ۲۲ شيوه کمک به درياچه اروميه سخن گفت که روش عملياتی‌تر آن را انتقال آب رود ارس دانست که سرعت و هزينه کمتری دارد.

وی بدون اشاره به شيوه‌های ديگر، درباره نحوه انتقال آب رود ارس به درياچه اروميه گفت: “يک ميليارد و ۷۰ ميليون متر مکعب آب با دو پمپاژ، در هر ثانيه ۳۵ متر مکعب آب را به درياچه اروميه انتقال می‌دهد.”

نادر قاضی‌پور، نماينده اروميه: در کميسيون به من می‌گويند اين‌قدر روی اين مسأله حساسيت نشان نده. اما از صد نفر مردمی که با من ملاقات دارند حتما ۹۹ نفر در مورد درياچه اروميه سئوال می‌کنند

طرح انتقال آب برای نجات درياچه اروميه سوم مهرماه جاری توسط کميسيون کشاورزی مجلس تصويب شده بود.

۳۰ نماينده مجلس ايران شهريورماه سال جاری نيز طرحی را آماده کردند تا دولت در مدت سه سال آينده درياچه اروميه را احيا کند.

بر پايه اين طرح نمايندگان، دولت موظف شده بود از تاريخ تصويب اين قانون حداکثر ظرف مدت سه سال با انتخاب بهترين راه‌حل‌های ممکن، درياچه اروميه را نجات دهد و سپس برای احيای اين درياچه و بازگشت آن به وضعيت پيشين برنامه‌ريزی کند.

در تيرماه سال جاری نيز شماری از نمايندگان طرحی را برای احيای درياچه اروميه مطرح کردند که با مخالفت مجلس روبه‌رو شد.

گفته می‌شد علت مخالفت نمايندگان با طرح تيرماه “منابع مالی” آن بود و نه اصل طرح. با اين‌حال در پی رد شدن اين طرح در مجلس، اعتراضات گسترده‌ای در شهرهای تبريز و اروميه رخ داد و بسياری از معترضان بازداشت شدند.

آن‌ها در اعتراض خود، روش برخورد دولت با بحران درياچه اروميه را “سياست خشکاندن درياچه اروميه از سوی حاکميت” می‌ناميدند.

نادر قاضی‌پور شهريورماه گذشته به خبرگزاری کار ايران (ايلنا) گفته بود: “در کميسيون به من می‌گويند اين‌قدر روی اين مسأله حساسيت نشان نده. اما به خدا از صد نفر مردمی که با من ملاقات دارند حتما ۹۹ نفر در مورد درياچه اروميه سئوال می‌کنند.”

محمود احمدی‌نژاد، رئيس جمهور ايران نيز در سفر شهريورماه خود به اردبيل در ارتباط با خشک شدن درياچه اروميه گفت: “بر اساس ارزيابی‌ها درياچه اروميه هر ۵۰۰ سال با چنين شرايطی روبه‌‌رو می‌شود به‌طوری که پيش‌بينی می‌شود وضعيت بارش اندک و خشک‌سالی در اين منطقه حاکم باشد.”

احمدی‌نژاد افزود: “۵۰۰ سال پيش نيز درياچه اروميه چنين وضعيتی داشته و بيش از ۳۰۰ ميلی‌متر کاهش بارندگی در اين منطقه اتفاق افتاده است.”

درياچه اروميه که بزرگ‌ترين درياچه درون سرزمينی ايران است از مدت‌ها پيش با بحران زيست‌محيطی ژرفی روبه‌رو شده است؛ طوری که به‌شکل مداوم از ميزان آب آن کاسته شده و بخش‌های وسيعی از آن از ميان رفته است. بنا به گفته برخی از کار‌شناسان با ادامه روند کنونی، ظرف سه الی پنج سال آينده اين درياچه به‌طور کامل خشک خواهد شد.

درياچه اروميه دومين درياچه آب‌شور جهان است و از جانب يونسکو به‌عنوان پنجاه و نهمين ذخيره‌گاه زيست‌محيطی جهان شناخته می‌شود.