رئيس جمهوری يمن اعلام کرد که قصدی برای کنارهگيری از قدرت ندارد اما حاضر است طرح شورای همکاری خليج فارس برای پايان يافتن تنش در کشورش را بپذيرد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، علی عبدالله صالح، رئيس جمهوری يمن، در تازهترين موضعگيری نسبت به اعتراضهای ضد حکومتی گفت اگر متحدان سابقش که هم اکنون به رقبای او تبديل شدهاند، اجازه پيدا کنند در انتخابات نامزد شوند، از قدرت کنارهگيری نخواهد کرد.
سخنان رئيس جمهوری يمن در شرايطی ابراز میشود که معترضان يمنی روز گذشته، پنجشنبه هفتم مهر، بار ديگر در اعتراض به حکومت وی راهی خيابانها شدند و از سوی نيروهای دولتی مورد سرکوب شديد قرار گرفتند.
سه ماه پيش زمانی که صالح در پی حمله مخالفان به کاخ رياست جمهوری و زخمیشدنش به عربستان سعودی رفت، معترضان اميد داشتند که او ديگر به کشور باز نگردد. اما افزايش موج خشونتها در روزهای اخير، نگرانیهايی نسبت به قصد او از بازگشت بهوجود آورده است.
صالح در حالی به يمن بازگشت که کشورهای حوزه جنوبی خليج فارس و همچنين کشورهای غربی خواستار پايان حکومت ۳۲ ساله او بودند
صالح در حالی به يمن بازگشت که کشورهای حوزه جنوبی خليج فارس و همچنين کشورهای غربی خواستار پايان حکومت ۳۲ ساله او بودند.
او پس از بازگشت به کشورش گفت که حاضر است طرح پيشنهادی شورای همکاری خليج فارس برای پايان دادن به تنش را بپذيرد. طرح پيشنهادی شورای همکاری خليج فارس شامل تسليم اختيارات کامل رئيس جمهور به عبد ربه منصور الهادی، معاون صالح؛ تشکيل دولت موقت وحدت ملی توسط او؛ و اصلاح قانون اساسی و اجرای انتخابات توسط اين دولت میشود.
صالح در گفتوگو با چندين روزنامه آمريکايی تأکيد کرد که طرح انتقال قدرت در يمن که توسط شورای همکاری خليج فارس تهيه شده، خواهان رفع “همه عناصر” عامل تنش در يمن است. وی گفت: “در صورتی که اين اتفاق نيفتد، جنگ داخلی بهوقوع خواهد پيوست.”
عبدالله بن عبدالعزيز، پادشاه عربستان سعودی نيز يکشنبه گذشته در سخنانی از يمنیها درخواست کرد که خويشتندار باشند و به خشونتها پايان دهند. وی از صالح خواست طرح پيشنهادی شورای همکاری خليج فارس را بپذيرد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، پادشاه سعودی در اين باره گفته بود: “همچنان معتقدم که طرح شورای همکاری راه حل بحران يمن و تنها راه گريز برای بحرانیتر نشدن اوضاع و حفظ يکپارچگی اين کشور است.”