کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد از دولت استرالیا خواسته است هر چه سریعتر از وقوع یک «فاجعه انسانی» در کمپ پناهجویی «پاپوآ گینه نو» در جزیره مانوس جلوگیری کند.
در کمپ پناهجویی پاپوآ گینه نو ۶۰۰ پناهجو بدون هیچگونه امکاناتی به حال خود رها شدهاند. پناهجویان در دو روز گذشته مانع از تعطیلی این اردوگاه شدهاند. آنها میگویند چنانچه به اردوگاه دیگری منتقل شوند ممکن است مقامات محلی در صدد انتقامجویی و آزار و اذیت آنها برآیند.
دادگاه عالی گینه نو سال گذشته حکم به غیر قانونی بودن اردوگاه پناهجویی «پاپوآ گینه نو» داد. قرار بود بر اساس این حکم صبح سهشنبه ٣١ اکتبر اردوگاه پناهجویان در جزیره مانوس تعطیل شود که پناهجویان مقاومت کردند و حالا در مضیقه قرار گرفتهاند.
دولت استرالیا از ارسال غذا به این اردوگاه خودداری کرده و پناهجویان از دسترسی به آب آشامیدنی هم محروم ماندهاند. گزارش شده است که پناهجویان گودالهایی در زمین حفر کردهاند با این امید که با جمعآوری آب باران بتوانند آب آشامیدنی مورد نیاز خود را تأمین کنند.
کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل با انتشار بیانیهای گفته است که مسئولیت این پناهجویان با دولت استرالیاست:
«تا زمانی که یک راهحل بلندمدت برای حل بحران پناهجویی در جزیره مانوس به دست نیانده، مسئولیت سلامت پناهجویان پاپوآ گینه نو با دولت استرالیاست.»
نیوزیلند پیشنهاد داده که حدود ۱۵۰ پناهجو را که در این اردوگاه سکونت دارند بپذیرد اما دولت استرالیا این پیشنهاد را رد کرده است. مالکوم ترنبال، نخستوزیر استرالیا میگوید قاچاقچیان انسان از توافق با نیوزیلند به عنوان «فرصتی برای بازاریابی» سوءاستفاده میکنند.
از سال ۲۰۱۳ که این اردوگاه در جزیره مانوس دایر شده، ۶ پناهجو از جمله رضا براتی، پناهجوی ایرانی جان خود را از دست دادهاند.
بیشتر بخوانید: