غلامرضا جلالی رییس سازمان پدافند غیر عامل ایران گفته: «شبکه‌های اجتماعی یک ضرورت تردید ناپذیر برای امروز است اما اگر حاکمیت جمهوری اسلامی بر آن وجود نداشته باشد، غربی‌ها می‌توانند با پالس‌هایی که در این فضا ارسال می‌کنند، هویت فرهنگی و اجتماعی را در ایران در اختیار بگیرند.»

غلامرضا جلالی رییس سازمان پدافند غیر عامل ایران

جلالی با اشاره به تهدیدات گوشی‌های موبایل برای ایران گفته: «ما دستورالعملی درباره گوشی هوشمند تهیه کرده‌ایم و تهدیداتش را کاملا برشماری کرده‌ایم. گوشی‌های هوشمند آسیب‌پذیری‌های شخصی و شبکه‌ای دارد که اگر مدیریت نشود، می‌تواند هر کجا که می‌رویم و می‌آییم را با تاریخ و ساعت گزارش کند. این ممکن است برای آدم عادی مهم نباشد اما برای یک مسوول و مقام مهم است.»

به گفته او، اکثر گوشی‌های همراه در ایران یا اپل است یا نوکیا یا سامسونگ که هیج کدام از آنان سرور منطقه‌ای‌شان داخل ایران نیست و به همین سبب، اطلاعات بیرون می‌رود.

رییس سازمان پدافند غیرعامل با اشاره به فراگیری اپلیکیشن تلگرام در ایران، گفته: «تلگرام «بیگ دیتایش» (big data) داخل ایران نیست و وقتی داخل ایران نیست و توسط دیگران داده کاوی می‌شود می‌تواند بگوید که تا ۹۷درصد رای مردم ایران کیست، می‌گوید مردم ایران به چه چیزی علاقه دارند به چه چیزی ندارند و کسانی که به آن دسترسی دارند می‌توانند خودشان با سیاست‌گذاری در شبکه اجتماعی، رای مردم را به سوی دیگری هدایت کنند.»

جلالی گفته: «بیگ دیتای ما که می‌تواند رفتار فرهنگی، اجتماعی و سیاسی ما را نشان دهد به درد چه کسی می‌خورد؟ به درد کسی جز آمریکا و اسرائیل و عربستان نمی‌خورد و تلگرام می‌تواند آن را به این کشورها بفروشد. آن وقت ما می‌گوییم چطور بر جریانات اجتماعی ما آگاه می‌شود، اینگونه که پول دیتا را می‌دهد و از آن استفاده می‌کند.»

ایران از مدت‌ها پیش در تلاش است که سرورهای تلگرام را به داخل ایران منتقل کند. تاکنون تنها انتقال سرورهای «تحویل محتوا» (CDN) به ایران تایید شده و نه سرورهای اصلی تلگرام.

CDN یا شبکه (سرور)های تحویل محتوا با هدف به حداقل رساندن فاصله بین محل جغرافیایی کاربران و سایت‌های اینترنتی ایجاد شده‌اند. شبکه سرورهای تحویل دهنده محتوا نسخه‌ای از فایل‌های مربوط به سایت‌ها را در نقاط جغرافیایی مختلف کپی کرده و آماده تحویل سریع به کاربران می‌کند.

سازمان پدافند غیرعامل ایران از سال ۱۳۸۲ و با فرمان آیت‌الله خامنه ای شروع به فعالیت کرده است. این سازمان از نمایندگان نیروهای مسلح، وزارتخانه‌ها و سازمان‌های دولتی مختلف تشکیل شده است.

«پدافند غیرعامل»، به مجموعه اقدامات غیرمسلحانه‌ای گفته می‌شود که برای کاهش خسارات حمله نظامی دشمن صورت می‌گیرد و با «پدافند عامل»، که شامل مقابله مسلحانه با چنین حملاتی است، تفاوت دارد.