محمد حسينی گفت بازداشت تعدادی از مستندسازان به اتهام همکاری با بیبیسی از سوی دستگاههای اطلاعاتی و امنيتی صورت گرفته است و رئيس مرکز گسترش سينمای مستند بازداشت مستندسازان را بیارتباط با مسائل سينمايی و پخش آثار آنها از شبکههای خارجی دانست.
به گزارش خبرگزاری دانشجويان ايران (ايسنا) محمد حسينی، وزير فرهنگ و ارشاد جمهوری اسلامی ايران در حاشيه جلسه هيأت دولت در رابطه با خبر بازداشت گروهی از مستندسازان اظهار نظر کرد.
وی با بيان اينکه «اقدامی که در اين ارتباط انجام شده از سوی دستگاههای اطلاعاتی و امنيتی کشور صورت گرفته است»، افزود: «در مورد دستگيریها با وزير اطلاعات صحبت کردم و قرار شد که جزئيات بيشتری را در اين ارتباط در اختيار ما قرار دهند تا ببينيم چه نوع همکاری وجود داشته و چه اقداماتی انجام شده است.»
چند روز پيش تارنمای «باشگاه خبرنگاران جوان»، وابسته به صداوسیما و واحد مرکزی خبر از شناسایی تعدادی از «همکاران بیبیسی» در ایران خبر داد و نوشت: «برای اقدامات ضد ایرانی این شبکه که در پوشش همکاری با بیبیسی عملأ نیازمندیهای سرویس جاسوسی انگلیس را تأمین میکرد پولهای کلانی به عنوان دستمزد و… به افراد پرداخت شده است و انگیزه ضد ملی و ایرانی سر شبکهها و همکاران این شبکه نیز مشهود است.»
اين تارنما روز گذشته به نقل از یک «منبع آگاه» نوشت شش تن از «همكاران بیبیسی» در مكانهای مختلف دستگير شدند و مراحل تحويل آنها به دستگاههای مسئول انجام يافت.
محمد حسينی: قرار شده وزارت اطلاعات جزئيات را در اختيار ما قرار دهد چرا که ما نيز اطلاع دقيقی از موضوع نداريم
خبرنگار حوزه قضايی اين وبسايت اسامی افراد بازداشتشده را که به گفته وی «اعضای شبكه مخفی تأمين منافع بیبیسی در تهران» بودهاند، آقايان «م. م. ط؛ م. ز؛ ن. ص؛ ه. ا؛ م. ش؛ و خانم ک. ش» معرفی کرده است.
اين گزارش میافزايد افراد شناسايیشده «اطلاعات، فیلم، خبر، و گزارش پنهانی با محوريت سياهنمايی در مورد ايران و ملت ايران از محیطهای مختلف» برای بیبیسی فارسی تأمين میکردند.
«باشگاه خبرنگاران جوان» نوشته است: «اعضای شبکه مخفی بیبیسی فارسی در تهران برای تهیه هر برنامه خود پولهای چند ۱۰ هزار دلاری دریافت و بین اعضای دیگر توزیع میکردند.»
اين دستگيریها همزمان با پخش فیلم مستندی در ارتباط با آیتالله علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی ايران از تلویزیون بیبیسی فارسی صورت گرفته است.
روز شنبه گذشته فیلم مستند «خط و نشان رهبر» از این تلویزیون پخش شد که نگاهی به زندگی سیاسی آیتالله خامنهای و رهبری وی در جمهوری اسلامی بود.
محمد حسينی همچنين در رابطه با دستگيری مستندسازان، شبکه تلويزيونی بیبیسی فارسی را متهم ساخت که در دوران انتخابات دهمين دوره رياست جمهوری در ايران و «آشوب»های پس از آن «نقشآفرين» بود و به همين خاطر دفتر آن در تهران بسته شد.
وزير ارشاد افزود: «افرادی که در داخل کشور رسمأ کار میکنند و حضور دارند بايد در اين جهت مراقبت بيشتری داشته باشند.»
شفيع آقامحمديان، رئيس مرکز گسترش سينمای مستند: ما از اين موضوع ناراحت هستيم و بازداشت اين مستندسازان را همچنان پیگيری میکنيم
وی همچنين گفت: «بنا نيست که شبکهای که عليه جمهوری اسلامی ايران کار میکند و در جهت خلاف مصالح کشور ماست، تقويت کنيم و دوستان بايد در اين جهت مراقبت بيشتری داشته باشند.»
محمد حسينی در پايان گفت: «در اين ارتباط، قرار شده وزارت اطلاعات جزئيات را در اختيار ما قرار دهد چرا که ما نيز اطلاع دقيقی از موضوع نداريم و اين وزارتخانه توضيح خواهد داد که نوع همکاریها چه و چگونه بوده است.»
از سوی ديگر شفيع آقامحمديان، رئيس مرکز گسترش سينمای مستند و تجربی امروز اعلام کرد بازداشت مستندسازان ارتباطی با مسايل سينمايی و پخش آثار آنها از شبکههای خارجی يا فيلمهايی که ساختهاند ندارد.
آقامحمديان در نشست خبری خود گفت مسئولان در اين رابطه پاسخ دقيقی به آنها ندادهاند و افزود: «ما از اين موضوع ناراحت هستيم و بازداشت اين مستندسازان را همچنان پیگيری میکنيم.»
اين در حالی است که بیبیسی ضمن تأکيد بر اينکه «یک مؤسسه خبررسانی مستقل از دولت برای تهیه و انتشار بیطرفانه اخبار داخلی و بینالمللی» است از رویکرد مقامات و شخصیتهای دولتی در جمهوری اسلامی ابراز ناخرسندی کرد.
بیبیسی نوشت مقامات ايرانی معمولأ از ارتباط و گفتوگو با این شبکه خودداری میورزند و در نتیجه، کسب و انعکاس مستقیم دیدگاههایشان میسر نيست.
صادق صبا، رئیس تلویزیون فارسی بیبیسی نيز گفت این شبکه در ایران همکاری ندارد که بازداشت بشود.