مخالفان معمر قذافی، رهبر فراری ليبی در پی مقاومت شديد نيروهای وفادار به وی در شهر سرت از اين شهر «عقب‌‌نشينی» کرده‌اند.

مخالفان قذافی برای تصرف شهر سرت، روز پنج‌شنبه ۱۵ سپتامبر ۲۰۱۱ (۲۴ شهريور ۱۳۹۰) وارد اين شهر شده بودند.

به گزارش العربيه، احمد بانی، سخنگوی نظامی شورای ملی انتقالی ليبی گفت: «در پی نبرد ميان نيروهای وفادار به معمر قذافی و انقلابيون ليبی در شهر سرت ۴۵ تن از نظاميان انقلابيون کشته و مجروح شدند.»

بر اساس اين گزارش نيروهای شورای ملی انتقالی پس از واردشدن به شهر سرت، مجبور به خروج از آن شدند.

سخنگوی نظامی شورای ملی انتقالی ليبی اين عقب‌نشينی را «تاکتيکی» و علت آن را «پرهيز از تلفات بيشتر» اعلام کرده است.

شهر سرت که زادگاه قذافی است در ۳۶۰ کيلومتری شرق طربلس قرار دارد. شهر بنی وليد نیز يکی ديگر از پايگاه‌های هواداران قذافی است.

سخنگوی نظامی شورای ملی انتقالی ليبی، عقب‌نشينی از شهر سرت را «تاکتيکی» و علت آن را «پرهيز از تلفات بيشتر» اعلام کرده است

همزمان با درگيری‌ها در سرت، شمار ديگری از نيروهای مخالف قذافی به شهر بنی وليد که در ۱۷۰ کيلومتری جنوب شرق طربلس قرار دارد، حمله کرده‌اند.
مخالفان قذافی در اين شهر نيز با مقاومت شديد هواداران وی روبرو شده‌اند.

به جز شهرهای «سرت، بنی ولید، سبها و کفره» کنترل سایر شهرهای لیبی در اختیار نیروهای مخالفان قذافی است.
شبکه تلويزيونی «الرای» سوريه نیز پيامی از موسی ابراهيم، سخنگوی قذافی پخش کرده که وی در آن گفته وفاداران سرهنگ قذافی تسليم نمی‌شوند و تا آزادی کامل ليبی به مقاومت ادامه می‌دهند.

سرهنگ قذافی نيز در يک پيام صوتی که روز دوشنبه ۱۲ سپتامبر ۲۰۱۱ (۲۱ شهريور ۱۳۹۰) از شبکه «الرای» پخش شد، گفت: «ملت ليبی راهی جز شکست شورشيان و نجات انقلاب ندارد.»
قذافی افزود ليبی را «تسليم استعمارگران» نخواهيم کرد و بايد با «مبارزه» به اين شورش «پايان داد.» وی گفت همچنان در ليبی است.
قذافی از هنگام حمله مخالفانش به طرابلس، پايتخت ليبی در اوت گذشته ناپديد شده و محل پنهان شدنش نيز مشخص نيست.
تاکنون برخی از اعضای خانواده قذافی و مسئولان پيشين دولت ليبی از اين کشور گريخته‌اند. دوشنبه ۲۹ اوت ۲۰۱۱ صفيه همسر قذافی، عايشه دخترش و پسرانش محمد و هانيبال به همراه کودکان خود از ليبی فرار کردند و وارد الجزاير شدند. همچنين سعدی قذافی فرزند رهبر فراری ليبی نيز به نيجر گريخته است.
در همين حال کرسی ليبی در سازمان ملل نيز به شورای ملی انتقالی اين کشور واگذار شده است.
انتقال کرسی ليبی به شورای ملی انتقالی این اجازه را به مصطفی عبدالجليل، رئيس اين شورا می‌دهد تا در نشست سالانه مجمع عمومی سازمان ملل که از هفته آینده آغاز می‌شود، شرکت کند.