وزیر اطلاعات میگوید مذاکرهکننده ارشد هستهای، عبدالرسول دری اصفهانی نه تنها جاسوس نبوده، بلکه با وزارت اطلاعات هم در حین مذاکرات هستهای همکاری میکرده است. خبرگزاری قوه قضائیه اظهارات محمود علوی را «عجیب» و «نادرست» خوانده و هرگونه مقایسه زهرا لاریجانی با عبدالرسول دری اصفهانی را رد کرده است.
محمود علوی، وزیر اطلاعات در گفتوگویی که شامگاه چهارشنبه ۱۹ مهر در خبرگزاری ایسنا منتشر شد، گفته است:
«قبلا در چند نوبت تصریح کرده و باز هم به صراحت اعلام میکنم، از آنجا که مرجع تشخیص موضوعات مرتبط به جاسوسی معاونت ضدجاسوسی وزارت اطلاعات است، از نظر این معاونت، آقای دری اصفهانی نه تنها مرتکب جاسوسی نشده بلکه در برابر هجمههایی که برخی سرویسهای بیگانه به وی داشتهاند، هوشیارانه مقاومت کرده و با معاونت ضدجاسوسی وزارت اطلاعات همکاری داشته است.»
خبرگزاری قوه قضائیه در متنی که پنجشنبه ۲۱ مهر منتشر کرده نوشته است:
«تنها مرجع صالح برای محکومیت اشخاص به جرم جاسوسی مطابق قانون اساسی و قوانین جزایی، دادگاه است، نه وزارت اطلاعات.
هیچ قانونی مقرر نداشته است که اثبات جرم جاسوسی و انتساب آن به اشخاص با وزارت اطلاعات است. ای بسا مواردی که دادگاه برخلاف محتوای گزارش وزارت اطلاعات، شخص یا اشخاصی را از اتهام جاسوسی تبرئه یا به این جرم محکوم کند.
در حال حاضر وزارت اطلاعات تنها ضابط قضایی نیست و مطابق ماده ٢٩ قانون آیین دادرسی کیفری، مأموان دستگاههای دیگری مانند نیروی مقاومت بسیج سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و همچنین سایر نیروهای مسلح در مواردی که به موجب قانون تمام یا برخی از وظایف ضابطان به آنان محول شده باشد، ضابط محسوب میشوند.»
عبدالرسول دری اصفهانی که در دانشگاه نفت در ایران تحصیلاتش را به پایان رسانده در مقام مشاور امور بانکی با تیم مذاکرهکننده ایران و تیم اجرایی برجام همکاری میکرد. غلامحسین محسنی اژهای، سخنگوی قوه قضائیه مرداد سال گذشته خبر بازداشتش را تأیید کرد و ۱۲ مهر هم دادگاه تجدید نظر حکم ۵ سال حبس او را تأیید کرد.
خبرگزاری قوه قضائیه نوشته که برخی اتهام جاسوسی دری اصفهانی را با اتهام جاسوسی زهرا لاریجانی مقایسه میکنند در حالی که این دو قابل مقایسه نیستند.
سایت «آمدنیوز» ۹ مهر سال جاری این ادعا را مطرح کرده بود که زهرا اردشیر لاریجانی مشهور به (خانم وحید) دختر صادق آملی لاریجانی به جاسوسی برای سفارت بریتانیا در تهران متهم شده و پروندهای «فوق محرمانه» دارد.
محمود علوی درباره شایعه جاسوسی دختر رئیس قوه قضائیه گفته بود:
«معاونت ضد جاسوسی وزارت اطلاعات، یگانه مرجع حرفهای تشخیص اقدامات جاسوسی در ایران است و این معاونت هیچگونه اثری از اقداماتی که حتی ظن جاسوسی در مورد آن وجود داشته باشد درباره هیچیک از اعضای خانواده رئیس قوه قضائیه مشاهده نکرده.»
جدال بین دولت و قوه قضائیه بر سر «نفوذ و برجام» است که نخستین بار علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی بعد از مذاکرات هستهای در لوزان مطرح کرد: «نیت آنها [آمریکاییها] این بود که از این مذاکرات و از این توافق، وسیلهای پیدا کنند برای نفوذ در داخل کشور. ما این راه را بستیم و این راه را بهطور قاطع خواهیم بست.»
خبرگزاری قوه قضائیه نوشته است که اتهام جاسوسی زهرا لاریجانی از «اساس موضوع داستانسرایی کذب بوده و اساساً کیفرخواست و حکم محکومیتی از سوی دادگاه وجود نداشته»، در حالیکه دادگاه تجدید نظر اتهام جاسوسی عبدالرسول دری اصفهانی را تأیید کرده است.
نخستین بار شهریور ۹۵ جواد کریمی قدوسی، یکی از اعضای جبهه پایداری و نماینده مجلس شورای اسلامی از بازداشت یکی از اعضای تیم مذاکرهکننده هستهای ایران به اتهام جاسوسی خبر داده بود. کریمی قدوسی در گفت وگو با مجله «رمز عبور» گفته بود فردی که ماهانه ۷۵۰۰ پوند برای ارائه اطلاعات دولتی ایران دریافت میکرد، جاسوس آمریکا بود. به گفته قدوسی این شخص در سفر محمد جواد ظریف به ترکیه در هواپیما بود، اما از داخل هواپیما دستور بازداشتش صادر شد و او را به تهران بازگرداندند.
بیشتر بخوانید:
حکومت اشغالگر سمبول گند و فساد ، هت جا را که دست میزنند بوی عفونت و تعفن فساد ی به مشام میرسد دروغ ، جاسوسی و دزدی و جنایت بر علیه ایران و ایرانی هدف این اشغالگران است و مردم بازهم خود فریبی میکنند و به پس صندوق رایی میروند که رییس جمهورش میگوید سپاه در قلب مردم جای دارد ، آری سر نیزه و تیرهای رها شده از اسلحه سپاهیان نابکار و آدمکش و دزد در ۴۰ سال گذشته قلب ایرانیان حریف را شکافته و در قل این ملت جای گرفته است
جهان / 12 October 2017