محمود احمدینژاد گفت ارزيابی شده است که درياچه اروميه هر ۵۰۰ سال با چنين شرايطی روبهرو میشود.
به گزارش خبرگزاری فارس، محمود احمدینژاد در سفر خود به اردبيل در ارتباط با خشک شدن درياچه اروميه گفت: «بر اساس ارزيابیها درياچه اروميه هر ۵۰۰ سال با چنين شرايطی روبهرو میشود بهطوری که پيشبينی میشود وضعيت بارش اندک و خشکسالی در اين منطقه حاکم باشد.»
احمدینژاد افزود: «۵۰۰ سال پيش نيز درياچه اروميه چنين وضعيتی داشته و بيش از ۳۰۰ ميلیمتر کاهش بارندگی در اين منطقه اتفاق افتاده است.»
درياچه اروميه که بزرگترين درياچه درون سرزمينی ايران است از مدتها پيش با بحران زيستمحيطی عميقی روبهرو شده است؛ به طوری که به طور مداوم از ميزان آب آن کاسته شده و بخشهای وسيعی از آن از ميان رفته است. بنا به گفته برخی از کارشناسان با ادامه روند فعلی، ظرف سه الی پنج سال آینده این دریاچه بهطور کامل خشک خواهد شد.
اين دریاچه دومین دریاچه آبشور جهان است و از جانب «یونسکو» به عنوان پنجاه و نهمین «ذخیرهگاه زیست محیطی» جهان شناخته میشود.
محمود احمدینژاد در مورد انتقال آب ارس به اين درياچه گفت: هنوز نتوانستيم از سهم برداشت شده خود از ارس درست استفاده کنيم
گروهی از مردم تبریز و ارومیه در اعتراض به خشک شدن دریاچه ارومیه روز شنبه دوازدهم شهریور، دست به تجمع اعتراضی در این دو شهر زدند که با برخورد نیروهای امنیتی به خشونت کشیده شد و عده ای از معترضان بازداشت شدند.
آنها در اعتراض خود، روش برخورد دولت با بحران دریاچه ارومیه را «سیاست خشکاندن دریاچه ارومیه از سوی حاکمیت» مینامیدند.
اين گردهماییها پس از آن صورت گرفت که در تيرماه سال جاری مجلس ایران با تصویب یک لایحه اضطراری بهمنظور افزایش سطح آب دریاچه ارومیه از طریق انتقال آب رودخانه ارس به آن مخالفت کرد.
اعتراض به وضعیت دریاچه ارومیه در شهرهای مختلف آذربایجان موضوع تازهای نیست و به روزهای گذشته ختم نمیشود. در روزهای ۱۳ فروردین سالهای ۸۹ و ۹۰ نیز گردهماییهایی در این زمینه صورت گرفت. طی این دو برنامه، دهها تن از فعالان مدنی آذربایجان بازداشت شدند که بیشتر آنان با قرار وثیقه آزاد و یا با احکام زندان روبهرو شدند.
فعالان آذربایجانی بر این باورند که حاکمیت با نگاهی تبعیضآمیز با مسائل آذربایجان برخورد میکند و اگر این مشکل در مرکز ایران رخ میداد، راهکارهای جدی و بیشتری اتخاذ میشد.
محمود احمدینژاد در اردبيل در مورد انتقال آب ارس به اين درياچه گفت: «با منطقی يا غيرمنطقی بودن اين انتقال کاری نداريم اما آنچه مهم است اين که هنوز نتوانستيم از سهم برداشت شده خود از ارس درست استفاده کنيم.»
۳۰ نماينده مجلس ايران ۲۰ شهريورماه جاری طرحی را آماده کردند تا دولت در مدت سه سال آينده درياچه اروميه را احيا کند.
نادر قاضیپور يکی از نمايندگان امضاکننده اين طرح گفت: «بر اساس اين طرح دولت موظف شده است از تاريخ تصويب اين قانون حداکثر ظرف مدت سه سال با انتخاب بهترين راهحلهای ممکن، درياچه اروميه را نجات دهد و سپس برای احيای اين درياچه و بازگشت آن به وضعيت قبلی برنامهريزی کند.»
به گفته وی اين طرح يکشنبه ۲۷ شهريور در مجلس ايران بررسی میشود.
مسئله ی ایران اینه که این حکومت ضد بشری رو دیگه تحما نمی کنه، معنیش اینه که اگه یه روزی مردمم این حکومت رو بخوان خاک و آب ایران این جرثمه های اسلام ناب و پاکی رو دیگه نمی خواد، پانصد سال پیش حتا کا آذربایجان و حتا یزد و کاشان هم زیر آب بوده، حالا امام خامنه ای غیب دیده و به ملیجکش التیام، ببخشید الهام کرده که پانصد سال پیش آب دریاچه ارومیه یا رضاییه خشک شده بوده، احمدی نژاد حتا گفته که در آن زمان بچه حزب الهی ها از دریاچه خشک حتا فیلم و عکس و ویدیو هم تهیه کرده بوده اند. ایشان همچنین از قول امام عج گفته که ایشون وقتی ضهور خواهند قلپید که دریاچه ارومیه و دریای خزر و حتا خلیج فارس اسفالت شود تا براق آن هرزت بتواند با رخی گشاد و گشاده نزول انزال فرمایند. بنا بر اطلاع حوضحه ها علمیه امام زمان و امام زمین همچنین فرموده اند ما امام زمین و زمان هستیم ولی اما آب و دریا و اقیانوس نه، بنا بر این ما فقط در زمین خشک انزال خواهیم کرد، برای همین نیز ایشان به خیابن خودشان در خیابان پهلوی و بعد مصدق فعلی نخواهند رفت. آمین یا رب العالمین
مش رخاب از یافت آباد / 16 September 2011
کاملا صحیح میفرمایند. شاهد عینی هم دارند. خود جناب آیت الله جنتی در پانصد سال قبل شاهد بوده که این دریاچه خشک شده بوده.
Bobak / 16 September 2011
ایشان میخواهند عنوان نمایند که 500 سال پیش هم ایرانیها این توان را داشته اند که با ساختن سد های متعدد از جاری شدن آب رودخانه ها به سمت دریاچه ارومیه جلوگیری مینموده اند .
شما نبایستی بد برداشت بفرمائید هدف ایشان شناسائی توانمندی ایرانیان باستان است و بس!!! بقول شاعر: هنر نزد ایرانیان است و بس . البته حتما هنرمندان یا باستان شناسانی نیز پیدا خواهند شد که بقایای سد های 500 سال پیش را کشف کنند!! نگران نباشید ما امت همیشه در صف خواهیم بود و دریاچه هایمان هم منتظر آب در صف چشم به آسمان سر نوشت دوخته اند و با نمک و پایدار میمانند!
کاربر مهمان / 16 September 2011
حرف های این احمد آقام که مثل باقی آنها شبیه آروغ بعد از قورمه سبزی است. آخه تو این مملکت بی صاحب کسی نیست بپرسه کدام تخقیق و یا کدام پژوهش؟ ارزیابی های منبری که کشور رو با بزرگترین فاجعه های محیط زیستی در تاریخ ایران روبرو کرده است فراموش کرده اند که اوایل انقلاب فتوا می دادند که پارک و چمن از نشانه های طاغوت است؟
. عمق فاجعه که فقط به دریاچه ارومیه ختم نمی شود. نابودی جنگل ها آلودگی رودخانه ها آب های زیر زمینی. نابودی تالاب ها و… مثنوی است هفتاد من. بعضی پزوهش گران غیر منبری معتقد هستند که برای نجات طبیعت و محیط زیستی ایران دیگر بسیار دیر شده است و عمق فاجعه محیط زیستی در ایران آنقدر عمیق است که تا 40 پنجاه سال دیگر بسیاری از مناطق ایران غیر قابل سکونت خواهند بود. و جنایت محیط زیستی حکومت فعلی در تاریخ ایران روی چنگیز خان را هم سفید خواهد کرد. وای بر ملتی که مثل کبک سر خود را به زیر برف کرده و عمق فاجعه را دیدن نمی تواند. فاجعه ای که بودن و نبودن ایران زمین را به چالشی بس ناگوار گرفته است.
کاربر مهمان / 17 September 2011
همانگونه که برداشتهاي ميلياردي زمان استانداري ايشان در اردبيل و ميلياردر شدن بعضی دوستان و هم چنين گم شدن ميلياردها در زمان شهرداری ايشان و اختلاسهای ميلياردی دوستان ريس جمهوری در پانصدسال پيش هم ا تفاق افتاده !!!
کاربر مهمان / 17 September 2011
خوب، حالا شما با یک چنین ادمی که هم از پاصد سال پیش خبر دارد و هم پانصد سال اینده را میداند چگونه کنار خواهید امد!؟
قدر مسلم اینست که دریاجه ارومیه حشک خواهد شد زیرا ان ابی که قرار بوده در گودترین نقطه منطقه جمع شود حالا پشت سدهای دوازده گانه بالادستت ذخیره شده است. این بدان معنی است که سطح دریاچه ارومیه به نصف یا کمتر از نصف سی سال پیش کاهش یافته است.
در چنین شرایطی میزان تببخیر اب هم از سطح دریاچه کاهش پیدا کرده و همین کاهش تبخیر به خوی خود میتواند در ایچاد خشکسالی دخیل باشد. ممکن است کسی بگوید که همان مقدار اب در بالادست دریاچه ذخیره شده و میزان تبخیر هما است که بوده است. در جواب باید گفت ای که در بالادست دخیره شده در ارتفاع بالاتری است و ارتفاع بالاتر یعنی دمای اب سرد تر اشت و تبخیر هم کتر خواهد بود.
البته ذخیره کردن اب در پشت سدهای بالدست شاید بهترین کاری است که میتوان انجام داد زیرا اب اسامبدنی مردم تامین است. هدر دادن اب و روان کردن ان به سوی دریاچچه کاری بس کودکانه است
به امید بیداری اقای رییس حهور
کاربر مهمان / 17 September 2011
آدم باید منطق داشته (به فتح ت) باشد! آدم ها! نه چیزه دیگه!
کاربر مهمان / 17 September 2011
صحت اين ادعاي احمدي نژاد رابايد ار جنتي پرسيد اون حتما يادشه.
اوساجواد سفت كار / 17 September 2011
یعنی واقعا کاش کشور ما هم هر ٥٠٠ سالی یک بار دچار همچین دولت و رییس جمهوری میشد
کاربر مهمان / 17 September 2011
زاینده رود و بقیه رودخانه های دیگه چی؟ اونا هم هر 500 سال یه بار دچار این مشکل می شوند یا به خاطر زدن سد ها و یا انحراف مسیر برای سایر پروژه ها خشک شده اند؟!
کتایون / 16 September 2011
شکی نبود که دولت قادر، توانا و اندیشمند برای این مشکل هم شبیه سایر مشکلات موجود کشور
همچون بیکاری، تورم و گرانی ، مسکن و امنیت اجتماعی و بهداشت کشور راه حل و توضیح منطقی
و قابل قبولی ارائه خواهد کرد. چشم دشمنان کور گردد.
یکی از بدترین بی احترامی ها و تحقیرها به یک فرد و جامعه اینست که آنرا احمق و نادان تلقی کنند.
کاربر مهمان / 16 September 2011
فعالان آذربایجانی بر این باورند که حاکمیت با نگاهی تبعیضآمیز با مسائل آذربایجان برخورد میکند و اگر این مشکل در مرکز ایران رخ میداد، راهکارهای جدی و بیشتری اتخاذ میشد!!!!!!!!!!!!!!!!!!
زاینده رود خشک، تمام تالاب های استان فارس خشک شده، هامون خشک ………. آدم خوبه که تو حرف زدنش یکم هم منطق داشته باشه و هر چیزی را از دید و منافع خودش نبینه
کاربر مهمان / 16 September 2011