مولوی عبدالحمید، امام جمعه اهل سنت زاهدان، از رهبر جمهوری اسلامی ایران خواست که اجازه ندهد افرادی «تحت هر عنوانی» از اقامه نماز عید فطر در شهرهای بزرگ که اهل سنت در اقلیت هستند، جلوگیری کنند.

 
به گزارش تارنمای «سنی آن‌لاین» وی روز گذشته، هفتم شهریور ماه با انتقاد از اینکه اهل سنت در شهرهای بزرگ ایران برای اقامه نمازهای عید و جمعه با «مشکل» روبرو هستند، گفت: «شنیده می‌شود که در تهران، پلیس امنیت از ائمه نمازخانه‌های اهل سنت تعهد می‌گیرد که نماز عید سعید فطر را برگزار نکنند. این در حالی است که نص صریح قرآن از وظایف حکومت اسلامی اقامه نماز را قرار داده است.»
 
اهل سنت تهران، هیچ مسجدی در تهران ندارند و نمازهای خود را در منازل استیجاری برگزار می‌کنند. سال گذشته مقامات امنیتی در تهران مانع از برگزاری نماز عید فطر از سوی اهل سنت شدند و امسال نیز با احضار هیات امنای نمازخانه اهل سنت غرب تهران (صادقیه)، آنها را برای برگزاری نماز عید فطر «تهدید» کرده‌اند.
 
مولوی عبدالحمید که در مسجد جامع شهر زاهدان سخن می‌گفت، با بیان اینکه شیعه و سنی دو فرقه اسلامی هستند که مساجد و مصلی‌هایشان جدا از هم است و مسایل فقهی آن‌ها جدا است و با هم تفاوت دارد، افزود: «امکان ندارد که مساجد را یکی کرده و پشت سر یک امام آن‌ها را صف کرد.»
 
این مقام مذهبی اهل سنت می‌گوید که قانون اساسی به پیروان همه مذاهب اجازه داده است که آزادانه مراسمهای دینی خود را مطابق با رسم و دیدگاه خود برگزار کنند و ممانعت از آن، «خلاف قانون و خلاف عرف است و مایه دل شکستگی و نا‌امیدی» است.

 
مولوی عبدالحمید: اصرار بر اقامه نماز اهل سنت به امامت شیعه، نتیجه‌ای جز «کدورت بیشتر» ندارد و به دلیل اختلاف دیدگاه‌های فقهی «امکان‌پذیر» نیست

 به گفته وی اصرار بر اقامه نماز اهل سنت به امامت شیعه، نتیجه‌ای جز «کدورت بیشتر» ندارد و به دلیل اختلاف دیدگاه‌های فقهی «امکان‌پذیر» نیست.
 
از سوی دیگر ۱۴نفر از نمایندگان اهل سنت در مجلس شورای اسلامی ایران با ارسال نامه‌ای به محمود احمدی‌نژاد، رئیس جمهور از وی خواستند درخواست هیات امنای نمازخانه اهل سنت غرب تهران (صادقیه) در خصوص «فراهم کردن زمینه برگزاری عبادات دهه آخر ماه مبارک رمضان وبرگزاری عید فطر» از سوی اهل سنت در تهران را پیگیری کند.
امضاکنندگان این نامه از رئیس دولت دهم خواسته‌اند که به استاندار تهران و دیگر مسئولان ذی‌ربط دستور دهد که در این زمینه با اهل سنت همکاری کنند.
 
این نامه در تقاضای هیات امنای نمازخانه اهل سنت تهران از نمایندگان مجلس، به رئیس جمهوری ارسال شده است.
 
هیات امنای نمازخانه اهل سنت غرب تهران (صادقیه)، ۲۶مرداد ماه در نامه‌ای نمایندگان اهل سنت مجلس از آن‌ها خواسته‌اند اقدامات لازم برای امکان برگزاری نماز عید فطر برای اهل سنت را فراهم آوردند تا «کام شهروندان اهل‌سنت تهران در بامداد عید تلخ نشود.»
 
این دومین سالی است که مقامات امنیتی، برگزاری نماز عید فطر از سوی اهل سنت را در تهران ممنوع کرده‌اند.
 
در بخشی این نامه آمده است: «در شرایطی که شهروندان نجیب اهل‌سنت، محرومیت از حق برخورداری از مساجد اختصاصی در پایتخت را، با راه‌اندازی نمازخانه‌های اجاره‌ای در سالیان گذشته تا حدودی جبران نموده‌اند، تکرار تجربه‌ سال گذشته تنها به جایگاه اخوت اسلامی لطمه می‌زند.»
 
شمار زیادی از ساکنان شهرهای مرزی ایران در غرب و شرق این کشور سنی هستند و بر اساس قانون اساسی در انجام مراسم دینی خود آزاد هستند.