آفرین چیتساز، روزنامهنگار زندانی بر اثر اعتصاب غذا دچار آسیبهایی شده که پزشکان زندان نسبت به وضعیت جسمانی او هشدار دادهاند.
کانون مدافعان حقوق بشر گفته است که آفرین چیتساز، روزنامهنگاری که آبان ۱۳۹۴ توسط سازمان اطلاعات سپاه پاسداران ایران بازداشت شده، در پی اعتصاب غذا بهدلیل سرگیجه، سردرد و افت فشار خون به بهداری زندان اوین مراجعه کرده و در آنجا، پس از زمین خوردن تا ساعتها در بهداری تحت کنترل و مراقبت بوده است.
بهرغم پایان یافتن دوران محکومیت آفرین چیتساز در مهرماه، مسئولان قضائی زمان آزادی او را سه ماه بعد اعلام کردند و او در اعتراض به این مسئله از روز شنبه ۱۱ شهریورماه جاری دست به اعتصاب غذا زده است.
کانون مدافعان حقوق بشر میگوید آفرین چیتساز پیش از بازداشت، عمل جراحی دشواری بر روی چشمهایش انجام شده و در دوران شش ماه سلول انفرادی و عدم مراجعه به پزشک جهت معاینه و مداوا، دچار آسیبهایی شده که با اعتصاب غذا در معرض آسیبهای جدیتر قرار گرفته است.
پزشکان زندان نیز بر این مسئله تأکید کرده و هشدار دادهاند.
محمد مقیمی، وکیل آفرین چیتساز نیز پیش از این گفته بود که وضعیت چشمهای موکلش خوب نیست و مشکل ضعف بینایی دارد. مقیمی خطرناک بودن اعتصاب غذا را به موکلش گوشزد کرده بود اما آفرین چیتساز در پاسخ گفته که چارهای جز اعتصاب غذا ندارد چون مسئولان قضائی به نامه و اعتراض او توجهی نکردهاند.
این روزنامهنگار زندانی همچنین به دلیل پاره شدن مینیسک هر دو زانویش را دو بار به تیغ جراحی سپرده و مدتی نیز در بیمارستان بستری بوده و یک بار هم به او مرخصی استعلاجی داده بودند.
چیتساز، ستوننویس روزنامه دولتی «ایران» ۱۱ آبان ماه ۱۳۹۴ توسط سازمان اطلاعات سپاه پاسداران بازداشت و به بند دو- الف سپاه در زندان اوین منتقل شد.
در همان روز چهار روزنامهنگار دیگر به نامهای عیسی سحرخیز، احسان مازندرانی، سامان صفرزایی و داود اسدی، در چارچوب پروژهای که سپاه پاسداران از آن بهعنوان پروژه «نفوذ» یاد میکند، بازداشت شدند.
در طول دوران بازداشت آفرین چیتساز، درباره وضعیت او، مکان و شرایط نگهداریاش اطلاعرسانی چندانی صورت نگرفت.
چیتساز پس از چند ماه زندان در اسفندماه ۱۳۹۴ در شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی محمد مقیسه محاکمه و به اتهامات اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت ملی و همکاری با دولتهای متخاصم علیه جمهوری اسلامی به ۱۰ سال حبس محکوم شد که این حکم ۱۷ شهریورماه ۱۳۹۵ در شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر به دو سال حبس و دو سال ممنوعیت از کار در حوزه مطبوعات تغییر کرد.
بیشتر بخوانید: