در حالی که باراک اوباما گفت عمر حکومت معمر قذافی رهبر ليبی رو به پايان است، اعلام شد که پسران قذافی دستگير نشدهاند.
به گزارش آسوشيتدپرس، باراک اوباما، رئيسجمهوری آمريکا که در تعطيلات تابستانی بهسر میبرد، روز دوشنبه ۲۲ اوت ۲۰۱۱ (۳۱ مرداد ۱۳۹۰) گفت: «آينده اين کشور در دست مردم آن است.»
وی افزود: «عدالت واقعی با انتقام و خشونت بهدست نمیآيد بلکه آشتی و صلح است که اجازه میدهدعدالت بهدست آيد.»
اوباما بار ديگر از قذافی خواست تا به خونريزیها پايان دهد و تسليم گردد.
وی گفت «منابع مالی و نظامی» معمر قذافی قطع شده و نيروهای او رو به نابودی گذاشتهاند.
اوباما افزود هنوز نبرد در برخی از نقاط طرابلس ادامه دارد، اما روشن است که عمر حکومت قذافی به پايان رسيده است.
اوباما پيشتر نيز گفته بود «تحولات چشمگير ليبی به نقطه اوج خود رسيده و معمر قذافی بايد با پذيرفتن واقعيت، قدرت راواگذار کند.»
فیلم ویدئویی، سیفالاسلام قذافی را به همراه تعدادی از خبرنگاران و هواداران رژیم لیبی در یکی از مناطق طرابلس نشان میدهد
رئيس جمهوری آمريکا گفته بود «مطمئنترين» راه برای پايان دادن به خونريزیها، اين است که قذافی و حکومت او بپذيرند دورانشان«بهسر آمده» است و ديگر ليبی تحت کنترل آنها نيست.
جنگ داخلی در ليبی که از شش ماه پيش در اين کشور آغاز شده، روز يکشنبه ۲۱ اوت، طرابلس، پايتخت اين کشور را نيز در برگرفت.
روز گذشته نيز نبرد بين مخالفان و نيروهای حکومت قذافی در طرابلس ادامه داشت. مخالفان حکومت معمر قذافی اعلام کردهاند طرابلس را در اختيار گرفتهاند و سيفالاسلام و محمد دو پسر معمر قذافی را بادزاشت کردهاند.
اما تلويزيون الجزيره گزارش داد نيروهای وفادار به قذافی با کمک به محمد قذافی، او را از بازداشت خانگی آزاد کردند.
همچنين موسی ابراهيم، سخنگوی دولت ليبی بازداشت سيفالاسلام، پسر ديگر قذافی را تکذيب کرد و گفت: «در مورد سيفالاسلام،آنها خواب میبينند و فقط آرزوی (بازداشتش) را دارند.»
به گزارش العربيه، سيفالاسلام در يک فيلم ويدئويی گفته است: «طی اين روزها ناتو و کشورهای غربی پيچيدهترين پارازيتهای الکترونيکی را بر روی وسايل ارتباطی ما بهکار بردند و به همين دليل نتوانستم بهموقع اظهارات کسانی را که اعلام کرده بودند، مرا دستگير کرده اند، تکذيب کنم.»
وی افزود که پدرش همچنان در طرابلس بهسرمیبرد.
گفته میشود سيفالاسلام قذافی با ظاهر شدن ناگهانی در خيابانهای طرابلس باعث تقویت روحیه طرفداران حکومت شده است.
ابراهيم همچنين گفت معمر قذافی و پسرانش در ليبی هستند. به گفته وی، معمر قذافی شخصاً نبرد را هدايت میکند.
موسی ابراهيم گفت ۷۵ درصد طرابلس در کنترل نيروهای دولتی است اما سرهنگ احمد عمر بانی، سخنگوی نظامی شورای مخالفان گفته است ۹۵ درصد طرابلس در کنترل مخالفان است.
چند ساعت و یا چند روز دیگر فرقی نمی کند انقلاب لیبی پیروز شده است و آخرین دست آورد آن دستگیری معمر قذافی دیکتاتور فاشیست لیبی خواهد بود . اما اگر به تحولات تا کنونی دنیانگاهی کوتاه بیندازیم لیبی تنها کشوری ست که در حال انجام یک انقلاب است مصر و تونس هنوز تغییراتی در آن صورت نگرفته و نخواهد کرد و حتی حرکت انها رو به انحطاط خواهد بود . اما لیبی کشوری ست که در واقع پوسته ی دیکتاتوری ملوک الطوایفی را به نفغ هسته ی آن که دیگر قادر به ادامه با آن روابط نبود شکسته است . حجم عظیم سرمایه های نفتی و گردش این سرمایه با روابط ملوک الطوایفی امکان پذیر نیست ساختار این جکومت و روابط ایجاد شده توسط آن دیگر با مدرنیزم و روابط تولید اجتماعی در تناقض قرار گرفته است از اینرو انقلاب لیبی یک ضرورت اقتصادی و سیاسی است تا ساختارهای نوین شکل گیرد . دولت نوین دادگستری نوین و پارلمان است که شکل می گیرد تا مشارکت اجتماعی و بقول تحلیل گران وطنی تکثرگرائی را توسعه دهند و از همین روست که به جرئت می توان انقلاب لیبی را با انقلاب مشروطه ی ایران برای ایجاد جامعه ی مدنی قابل مقایسه دانست پیروزیها و شکستهایش هم در همان بستر قابل پیش بینی خواهد بود . عشیره گی و تسلیح عمومی اگر چه ممکن است جتگهای داخلی را شدت بخشد اما جنبه ی مثبت انقلاب لیبی هم البته در همین نکته خواهد بود که مردم مسلح مدافع آن خواهند بود و ارتجاع نمی تواند چیزی را برآنها تحمیل کند . تفاوت جمهوری اسلامی و انقلاب لیبی نیز در همین نکته نهفته است که جمهوری اسلامی در جهت ویران ساختن جامعه ی مدنی و ساختار های دولت نوین دادگستری نوین و … و انحطاط اقتصاد و سیاست جرکت کرده و می کند اما انقلاب لیبی بر اساس یک ضرورت به سمت جامعه ی مدنی و ایجاد ساختارهای جامعه ی مدنی و ایجاد ملت متمرکز حرکت خواهد کرد . اگر چه مانند هر انقلابی مشکلات و موانع بسیاری بر سر راه خواهد داشت . انقلاب لیبی را به مردم لیبی و همه ی انسانهائی که دغدغه ی انسانیت را دارند تبریک می گویم .
کاربر مهمان فرهاد - فریاد / 23 August 2011
این بیانیه اقای اوباما به زودی در مورد بشار اسد هم تکرار خواهد شد. همین روزهاست که سیستم مالی سوریه کاملا بسته شود و سرانجام در مدت کوتاهی سامانه نظامی سوریه هم در مقابل خواست مردم به زانو در خواهد امد. انوقت نوبت به ایران میرسد و شاید هم عربستان و دیگر کشورهای باقی مانده دنیای عرب به همین مسیر وارد شوند. عربستان و ایران به مثابه دو بت بزرگ مقدس که از همه این رژیم ها نامقدس تر و در عین حال لرزان ترند. بخصوص ایران که رهبرانش در پارانویای کامل به سر میبرند. این پارانویا ریشه تمام ترسها و ادمکشی ها و تجاوزها و حبسها و حصرها بوده است. حال این مردم ایران هستند که سرانجام مثل زمان شاه یک پارچه باهم تصمیم به دگرگونی میگیرند.
کاربر مهمان / 23 August 2011
متجاوزان به جان و مال و ناموس و غرور مردم ايران ، بزودي نوبت شما فرا ميرسد….
کاربر مهمان / 24 August 2011