۱۰۰ ميليون يورو از دارايی مسدودشده ليبی در هلند به امدادرسانی به مردم اين کشور اختصاص خواهد يافت.
به گزارش روزنامه هلندی فولکس کرانت، دولت هلند ۱۰۰ ميليون يورو از اعتبارات ارزی مسدود شده دولت ليبی را بهمنظور خريد دارو برای مردم اين کشور مصرف خواهد کرد.
بنا به اين گزارش از زمان اجرای قطعنامه سازمان ملل متحد عليه سرهنگ معمر قذافی، رهبر ليبی اين نخستين بار است که دولتی به تقاضای سازمان ملل بخشی از دارايیهای ليبی را برای خريد دارو برای مردم آن کشور آزاد میکند.
اين اقدام مقامات لاهه زمانی صورت میگيرد که شورشيان ليبی در تلاشاند تا مهمترين راههای ارتباطی به طرابلس، پايتخت ليبی را تصرف کنند.
مخالفان دولت قذافی دو روز پيش اعلام کردند که منطقه استراتژيک غريان در ۷۵ کيلومتری جنوب طرابلس را در اختيار دارند. همچنين نبرد شديدی برای تصرف شهر زاويه در غرب ليبی ادامه دارد. ارتش ليبی با تمام قوا تلاش میکند که جادههای غربی منتهی به طرابلس را حفظ و باز نگاه دارد.
وزير امور خارجه هلند، يوری روزنتال گفت هلند بنا به درخواست سازمان بهداشت جهانی مبنی بر استفاده از دارايیهای دولت قذافی برای کمک پزشکی به مردم ليبی به اين امر اقدام کرده است
تاکنون ديگر اعضای پيمان آتلاتيک شمالی (ناتو) نيز از دارايیهای مسدودشده ليبی در بانکهای خود برای کمکهای بشردوستانه به شورشيان ليبی استفاده کردهاند.
وزير امور خارجه هلند، يوری روزنتال گفت هلند بنا به درخواست سازمان بهداشت جهانی مبنی بر استفاده از دارايیهای دولت قذافی برای کمک پزشکی به مردم ليبی به اين امر اقدام کرده است.
سازمان بهداشت جهانی ماه گذشته در گزارشی اعلام کرد که جنگ باعث انهدام کامل تأسيسات امدادرسانی پزشکی به مردم ليبی شده است.
از دارايیهای ليبی در هلند برای خريد تجهيزات جراحی، انسولين و ساير داروهای ضروری استفاده خواهد شد. اين تجهيزات درمانی هم در مناطق تحت کنترل شورشيان و هم در مناطقی که هنوز در دست رژيم قذافی است، توزيع خواهند شد.
کميته تحريم سازمان ملل اجازه استفاده از يوروهای ليبی را به دولت هلند داده است.
در مصوبه ماه مارس سازمان ملل امکان بهرهبرداری از اعتبارات مالی مسدودشده ليبی در غرب برای کمک به شورشيان و مردم زير سلطه اين کشور، پيشبينی شده بود.
اين ۱۰۰ ميليون يورو متعلق به بانک خارجی ليبی بود. دولت هلند سه ميليارد يورو از موجودی بانکی رژيم قذافی در هلند را ضبط کرده است.
به گزارش سازمان بهداشت جهانی، در شش ماه آينده مردم ليبی به ۳۵۰ ميليون يورو برای امدادرسانی پزشکی نياز دارند.