یک برنامه خبری در صدا و سیما اعتراف‌های تلویزیونی یک ایرانی عضو گروه «دولت اسلامی» (داعش) را منتشر کرد.

فردی که به رابطه با داعش و عوامل حمله این گروه به تهران متهم است

برنامه خبری ۲۰:۳۰ شنبه‌شب در شبکه دو تلویزیون رسمی جمهوری اسلامی، اعتراف‌های یکی از اعضای داعش را پخش کرد که ادعا می‌شود با گروه حمله‌کننده به تهران ارتباط داشته. او برادر یکی از مهاجمانی معرفی شد که در جریان حملات ۱۷ خرداد تهران کشته شده بود.

حملات همزمان اعضای داعش به ساختمان اداری مجلس و مقبره آیت‌الله خمینی صبح چهارشنبه ۱۷ خرداد توسط دو گروه مسلح انجام شد. در این حملات ۱۸ نفر از محافظان، کارمندان مجلس و مردم عادی کشته و ۵۲  نفر دیگر زخمی شدند. این حملات پس از چند ساعت درگیری مسلحانه با کشته شدن همه مهاجمان پایان یافت.

پس از آن گفته شد که برخی از عوامل این حمله در مناطق مرزی کرمانشاه حضور داشته‌اند.



گمان می‌رود فرد مصاحبه‌شونده «احمد صادقی» برادر «سریاس صادقی» است که در حمله به مقبره روح‌الله خمینی خود را منفجر کرد. حزب دموکرات کردستان (حدک) پیش از آنکه سریاس صادقی در تهران دست به عملیات بزند در گزارشی اعلام کرده بود که او و برادرش به دور از پیگرد امنیتی، برای داعش در بین جوانان کُرد تبلیغ می‌کنند.

رسانه‌های ایران اندکی پس از حمله و فاش‌شدن هویت مهاجمان از بازداشت احمد صادقی، برادر او خبر داده‌بودند.

با این حال تا کنون هیچ منبع رسمی هویت او را فاش نکرده است.

فرد حاضر در برنامه پخش‌شده از تلویزیون می‌گوید که زمان دستگیری کمربند انفجاری و سلاح در اختیار داشته و برای حمله‌کنندگان به تهران سلاح تدارک دیده است. او به گفته خودش «یکی دو روز پس از عملیات» بازداشت می‌شود.

مجری در این مصاحبه درباره نظر علمای اهل سنت ایران نسبت به داعش و برعکس می‌پرسد و فرد مصاحبه‌شونده می‌گوید که علمای اهل سنت با داعش مخالفند و داعش نیز «از کشتن علمای اهل سنت ابایی ندارد.»

این فیلم همچنین صحنه‌هایی از دستگیری متهمان ظاهراً مرتبط با داعش و نیز تجهیزات و سلاح‌های کشف‌شده از آنها را به تصویر می‌کشد.

برنامه تلویزیونی «بی‌تعارف با داعش» قرار است در هفت قسمت منتشر شود. پخش این برنامه با توجه به سخنان یکی از مجریان آن واکنشی است به کشتن محسن حججی، سرباز ایرانی سپاه پاسداران به دست داعش در نوار مرزی عراق با سوریه.



پس از حمله داعش فضای امنیتی در ایران تنگ‌تر شده و تا کنون بارها اخباری مبنی بر «برخورد با تروریست‌ها» انتشار یافته.

دولت ایران تنها در اشاره به داعش از لفظ «تروریست» استفاده نمی‌کند. فعالان مدنی و حقوق بشر نسبت به این مسئله هشدار داده‌اند.

حکومت ایران تا کنون اعترافات تلویزیونی طیف وسیع و گوناگونی از مخالفان خود را پخش کرده است. این اعتراف‌ها عموماً با قراردادن زندانی تحت شرایط دشوار اخذ می‌شوند.


لینک فیلم

در همین زمینه

دسته بندی‌ها: جامعه و حقوق, مجله روز

کلید‌واژه ها: , , ,

  1. درگیری مردم مکه هم با محمد یک جنگ دینی بود.جنگ دین قبیله ای قومی در برابر دین ای الهام شده.مردم مذهبی ایران پس لائیک ها امروزی با کفار دوره محمد بسیار فرق دارند.

    امیرحسین دلسوز مردم / 15 August 2017

  2. جنگ داعش با جمهوری اسلامی هم یک جنگ دینی است.

    امیرحسین دلسوز مردم / 15 August 2017

توجه: کامنت‌های توهین‌آمیز منتشر نمی‌شوند. کامنت‌های حاوی لینک به عنوان "اسپم" شناخته می‌شوند.