فرمانده انتظامی تهران از «پاکسازی» و جمع آوری تمامی «معتادان متجاهر» میدان امام حسین در شرق تهران خبر داد. به گفته حسین ساجدی نیا، این اقدام شامگاه دوشنبه، دوم مرداد ماه به وسیله نیروهای پلیس انجام شده است.

عکس از آرشیو

طرح «پاکسازی معتادان متجاهر» از سال ۹۴ مطرح و انجام شده است.

حسین هاشمی، استاندار تهران در آن زمان گفته بود این طرح دو فاز دارد: «در فاز اول این طرح زنان معتاد را از خیابان‌ها جمع‌آوری می‌شوند. در فاز دوم نیز جمع‌آوری مردان معتاد در این طرح برنامه‌ریزی شده است.»

پس از آن، در دی ماه سال ۹۴ سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر گفته بود «نقاط آلوده‌ای» مثل محله هرندی در تهران، «کاملا جمع‌آوری و پاکسازی» شده‌اند. این در حالی است که تردد گسترده افراد گرفتار اعتیاد به این محله‌ها همچنان ادامه دارد.

«معتادان» اما پس از جمع‌آوری از سوی نیروهای انتظامی به کمپ‌های ترک اعتیاد فرستاده می‌شوند اما درباره سطح استانداردها در این کمپ‌ها تردید وجود دارد.

در تهران بزرگ بیش از ۲۰۰ کمپ ترک اعتیاد وجود دارد که تنها حدود ۶۰ واحد از آن‌ها از سازمان بهزیستی مجوز گرفته‌اند.

این کمپ‌ها بیشتر در حاشیه شهر تهران قرار گرفته‌اند و کسانی بدون آن‌ که از صلاحیت علمی، عملی و اجتماعی کافی برخوردار باشند، در باغ‌های مناطق حاشیه‌ای تهران بزرگ، کمپ‌هایی را برای ترک اعتیاد معتادان سامان داده‌اند.

از سوی دیگر، بهزیستی نیز از شیوه‌های سنتی ترک اعتیاد بهره می‌برد و جای روان شناسان و روان پزشکان در فرآیند ترک اعتیاد و درمان معتادها خالی است. از این‌رو، در کمپ‌های ترک اعتیاد گاهی برای ترک اعتیاد به زور و خشونت متوسل می‌شوند.

به تازگی اما طرح توزیع مواد مخدر دولتی در میان افراد گرفتار به اعتیاد برای از بین بردن رابطه آنها با قاچاقچیان و کمک به آنها برای ترک و درمان مطرح شده است که موافقان و مخالفانی دارد. مخالفت‌ها با این طرح در حالی است که حسن نوروزی، سخنگوی کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس گفته بود همه مراکز و مراجع تصمیم گیری در نظام با این طرح موافق هستند.


  • در همین زمینه: