در حالی که از سرتیپ رستم قاسمی به عنوان جدیترين گزينه وزارت نفت ايران نام برده میشود اما شماری از نمايندگان مجلس میگويند معرفی وی به عنوان وزير نفت باعث «ضربه به سپاه پاسداران» خواهد شد.
روزنامه اعتماد در شماره چهارشنبه پنجم مرداد ۱۳۹۰ نوشته است نمايندگان مجلس در برابر رستم قاسمی، فرمانده قرارگاه خاتمالانبيا به سه دسته تقسيم شدهاند.
به گزارش اين روزنامه، گروه اول کسانی هستند که موافق حضور رستم قاسمی در وزارت نفت هستند.
اعتماد افزوده: «گروه دوم که اغلب اصولگرايان و چهرههای شاخص اين طيف را در برمیگيرد در مذاکرهای با سردار جعفری فرمانده کل سپاه پاسداران نگرانیهای جدی خود را درباره دادن چنين سمتی به يک مقام سپاهی اعلام کرده و دليل آوردند که صلاح سپاه و صنعت نفت اين است که اين چهره مهم قرارگاه خاتم در همان سمت اصلی خود باقی بماند.»
گروه سوم نيز میگويند: «مشکل از سپردن يا نسپردن وزارت نفت به يک مقام ارشد سپاه نيست بلکه نگرانیشان از وضع تحريم اين چهره مهم سياسی کشور در اتحاديه اروپاست که سفرهای وی به عنوان وزير نفت به بسياری از اجلاسهای بينالمللی و اوپک را با مشکل مواجه میکند و به همين دليل بهتر است از چهره ديگری استفاده شود.»
رستم قاسمی يکی از دهها مقام ايرانی است که با تحريمهای بينالمللی مواجه است و به ديگر کشورها «ممنوعالورود» است.
بنا به گزارش منابع خبری قرار بوده روز گذشته محمود احمدینژاد، رئيسجمهوری ايران چهار وزير را برای رأی اعتماد به مجلس معرفی کند اما اعتماد نوشته مخالفت مجلس با حضور رستم قاسمی در وزارت نفت باعث شده تا وی وزرا را فعلا معرفی نکند.
تارنمای خبرآنلاين اول مرداد خبر داده بود رستم قاسمی بهعنوان وزير پيشنهادی برای «نشستن بر مسند نفت» به مجلس معرفی میشود.
خبرآنلاين افزوده بود مذاکرات دولت با رستم قاسمی از يک ماه پيش آغاز شده اما نتيجه اين مذاکرات به دليل «مخالفت» سپاه با جدا شدن وی از اين نهاد نظامی تا کنون به عقب افتاده است.
اما بنا به گزارشها روز پنجشنبه ۳۰ تير پس از نشستی ميان فرماندهان سپاه و محمود احمدینژاد، رئيسجمهوری ايران توافق شده که فرمانده قرارگاه سازندگی خاتمالانبيا به وزارت نفت برود.
قرارگاه خاتمالانبيا که وابسته به سپاه پاسداران است، از پيمانکاران «طرحهای بزرگ صنعتی راهسازی، احداث راهآهن و صنايع نفت، گاز و پتروشيمی» در ايران است.
رستم قاسمی پيش از اين نيز نماينده مجلس در دورههای مجلس سوم و پنجم بوده است.
مطالب ديگر مطبوعات:
روزنامه جام جم؛ در انتظار انفجار انسانی
روزنامه ابتکار؛ ردپای لندنیها در فاجعه نروژ