مدیرکل بهزیستی استان اردبیل از ضرورت اجرای برنامه‌های عملیاتی برای آموزش «خودمراقبتی» به کودکان خبر داده است.

قتل آتنا اصلانی به بحث هایی جدی درباره ضرورت آموزش راه های مقابله با آزار جنسی به کودکان دامن زده است

بهزاد ستاری گفته است با اجرای چنین برنامه هایی می توان از وقوع حوادثی مانند قتل آتنا اصلانی پیشگیری کرد: «آموزش‌های خودمراقبتی را می‌توان از مهدهای کودک‌ آغاز کرد. می‌توان پروژه‌ای ملی در زمینه مصون سازی کودکان در برابر آزار و اذیت های جسمی و جنسی کودکان تعریف و تدوین کرد.»

به گفته ستاری یکی از این برنامه های بهزیستی، «تدوین و اجرای بسته مراقبت از کودکان» است: «ممکن است بعد از بررسی ها متوجه شویم بسیاری از مدارس به شکل غیر رسمی این آموزش ها را اجرا می کنند اما درصدد هستیم تا تمام مهدهای کودک، مراقبت از کودک را به شکل رسمی آموزش دهند.»

مدیرکل بهزیستی استان اردبیل روز سه شنبه ۲۷ تیر به خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) گفته است «نحوه بیان» آموزش‌ مراقبت های جنسی به خانواده‌ها، به خصوص خانواده‌های مذهبی از اهمیتی ویژه برخوردار است. او بر اهمیت آموزش‌های مستقیم و رو در رو در مورد مسائل خود مراقبتی به خانواده ها تاکید کرده است.

ستاری همچنین از دستگاه های مسئول خواسته است در این زمینه با مردم شفاف صحبت کنند.

مدیرکل بهزیستی استان اردبیل:

«اگر در مناطق روستایی به خانواده‌ها فیلم های آموزشی نمایش داده شود تا کودکان با نقاط حساس بدن و رفتار مناسب با متعرضان آشنا شوند، می‌توان از بسیاری حوادث پیشگیری کرد.»

ستاری اما گفته است در حال حاضر بیشتر خانواده‌ها می دانند احتمال خطر در همه جا برای فرزندانشان وجود دارد و همین طور می دانند چطور باید مواظب کودکان خود باشند. گرچه این ادعا با تجربه زندگی اجتماعی در ایران و اینکه شهروندان اساسا درباره «فرزند پروری» آموزش رسمی نمی بینند در تعارض است.

مدیرکل بهزیستی استان اردبیل در این باره گفته است گاهی مسامحه و نداشتن حساسیت های لازم موجب وقوع حوادثی چنین حوادثی می شود.

به گفته ستاری چنین اتفاق هایی می‌توانند شخصیت کودک از دوران رشد تا دوران پیری را تحت تأثیر قرار دهند و حتی آسیب هایی مانند اعتیاد و فحشا به همراه داشته باشند: «به همین دلیل بحث آگاه سازی خانواده‌ها از اهمیت زیادی برخوردار است.»

مدیرکل بهزیستی استان اردبیل اما از «مساجد» به عنوان پایگاه هایی برای ارائه آموزش‌های خودمراقبتی به خصوص در شهرهای مذهبی و کوچک یاد کرده است: «گاهی خانواده‌های روستایی آن قدر که باید آگاهی و فرصت ندارند تا به پایگاه‌های سلامت اجتماعی مراجعه کنند. به همین علت در شهرهای کوچک و به ویژه مذهبی، مساجد می‌توانند بهترین پایگاه آموزشی باشند.»

پیشنهاد استفاده از مسجد به عنوان پایگاهی برای ارائه آموزش های جنسی اما در حالی مطرح می شود که هنوز سرنوشت پرونده سعید طوسی، قاری قرآنی که به آزار جنسی چند نوجوان متهم است، چندان روشن نیست: لاپوشانی نظام در محکمه افکار عمومی− پرونده سعید طوسی


در همین زمینه