سعید منتظرالمهدی، سخنگوی نیروی انتظامی از عملکرد دستگاههای مختلف در مورد مساله حجاب انتقاد کرده و گفته ناکارآمدی بعضی دستگاههای مسوول در این حوزه، بار این مساله را بر دوش پلیس گذاشته و این در حالی است که اساساً برخورد با چنین مقولهای باید در حوزههای اجتماعی و فرهنگی اتفاق بیفتد.
به گفته منتظرالمهدی، پلیس باید در آخرین بخش از این زنجیره قرار بگیرد و در بین ۲۶ دستگاه مسوول در این بخش، پلیس آخرین مسوولیت را دارد.
سخنگوی نیروی انتظامی گفته: «پلیس به هیچ وجه اشتیاقی برای ورود به حوزه حجاب و برخورد با هنجارشکنی اجتماعی و فرهنگی ندارد ولی زمانی که هیچیک از دستگاههای مسوول، کارکردی درستی در این حوزه ندارند، پلیس به عنوان ضابط قضایی و با توجه به وظیفه و تکلیف قانونی خود، ناگزیر از ورود به این بخش است.»
او گفته نوع ورود به این حوزه، باید از نوع «وفاقی» باشد و مردم باید با «تذکر لسانی، احسانی، انسانی و امر به معروف، در جهت اصلاح وضعیت گام بردارند.»
منتظرالمهدی تتاکید کرده که حجاب علاوه بر «یک هنجار پذیرفته شده مذهبی و اجتماعی»، مبتنی بر قانون جمهوری اسلامی ایران نیز هست و در صورت عدم رعایت آن، پلیس موظف است طبق ماده ۶۳۹ قانون مجازات اسلامی، «با افرادی که موجبات هنجارشکنی و جریحهدار شدن عفت عمومی جامعه را فراهم میکنند برخورد کند و آنها را تحویل مراجع قضایی دهد.»
طرح «عفاف و حجاب» که عنوان عامیانهاش «گشت ارشاد» است، طرحی است که قانون اجرای آن را به ۲۶ وزارتخانه و سازمان سپرده، اما «گشت ارشاد» با ونهای مخصوص و پرسنل زن نیروی انتظامی، بیش از هر سازمان دیگری اجرای مفاد ۲۳ بند از طرح یادشده را برعهده گرفته و مسئله حجاب را تبدیل به بحثی امنیتی کرده است.
دخالت سپاه و بسیج در کنترل پوشش زنان و جوانان، استقرار گشتهای بازرسی و برخوردهای خشن با گروههای مختلف اجتماعی و هجوم به میهمانیها و جشنهای عروسی، روشهایی بوده است که بعضی نهادهای نظامی و شبه نظامی حتی پیش از ایجاد گشت ارشاد یا طرح عفاف و حجاب یا حتی همزمان با آن، به کار میبستند.
نهادهای دیگه تمام تلاش خودشونو در طول این سالها کردند ولی به نتیجه نرسیدند این به نتیجه نرسیدن به معنی ناکارآمدی اونها نیست دلیل اون فقط اینه که حجاب اجباری نه دلیل عقلی داره نه دلیل نقلی و جامعه هم موم نیست که شما با مصوبه و بودجه بخواهید اونو به شکل دلخواه در بیارید. اساسا در قرن بیست و یکن تحمیل سبک زندگی به مردم امکان پذیر نیست اون نهادها اینو فهمیدند ولی شما کی میخواهید بفهمید خدا داند. اینو تو اون جلسه یه خبرنگار شجاع به آقای سخنگو (بیانیه و رجزخوان) پلیس میگفت شاید یه تلنگری به ذهنش میخورد
میتی / 14 July 2017
رئیس پلیس قبلی که آن فجایع را به بار آورد، و غلام حلقه به گوش مشتی آخوند زنگی بود، معلوم شد که هزاران میلیارد به جیب زده، و معلوم شد که آنهمه چاکری آخوند و مردم آزاری را برای چه انجام داده بود.
بنابرین مردم اعتمادی به این رئیس پلیس ها ندارند، تا زمانی که دزد قبلی به دادگاه کشیده نشود و محاکمه نشود.
سینا / 14 July 2017
`پليس ونيروي انتظامي علاقهاي براي ورود به حوزه حجاب ندارند ودر ترتيب سازمانهاي مسئول در اينمورد در رديف آخر هستند اما اول از ديگران به اين حوزه ورود ميكنند وبقيه چون مسئولترند وارد نميشوند وگذاشتهاند آخري بيش از بقيه احساس مسئوليت كند!!!
حمزه / 14 July 2017