شاهرخ فاتح، رئیس مرکز خشکسالی و مدیریت بحران سازمان هواشناسی می‌گوید  در مجموع حدود ۹۵ درصد از مساحت ایران با درجات مختلف خشکسالی مواجه است.

تنها یک درصد از مساحت ایران با ترسالی مواجه است

به گزارش ایسنا شاهرخ فاتح می‌گوید «۹.۷ درصد از مساحت کشور خشکسالی خفیف، ۴۰.۹ درصد خشکسالی متوسط ، ۳۲ درصد خشکسالی شدید و ۱۲ درصد خشکسالی بسیار شدید را تجربه می‌کنند».

این مقام مسئول اعلام کرد که تنها یک درصد از مساحت ایران با ترسالی مواجه است.

به گفته او «بررسی‌های خشکسالی با استفاده از شاخص ““SPEI(شاخص بارش، تبخیر و تعرق) افزایش مدت دوره بررسی (۹-۴۸-۹۱- ۷۲ یا ۸۴ ماهه)، بیانگر خشکسالی‌های اندوخته و تجمیع‌یافته‌ای است که در بستر طبیعت باقی مانده است.»

بر اساس شاخص (SPEI) ۱۲ ماهه منتهی به پایان خرداد ماه ۹۶، استان‌های خوزستان، جنوب ایلام، شمال بوشهر، غرب کهگیلویه و بویراحمد، بخش‌هایی از اصفهان و خراسان شمالی، غرب و جنوب غرب خراسان رضوی، یزد، شمال و شرق کرمان خراسان جنوبی و سیستان و بلوچستان با خشکسالی شدید و حتی در مواردی بسیار شدید روبرو هستند.

خشکسالی به چهار درجه خشکسالی‌های خفیف، متوسط، شدید و بسیار شدید تقسیم‌بندی می‌شود.

رئیس مرکز خشکسالی فروردین ماه امسال هشدار داده بود که آثار بلند مدت خشکسالی‌ها با بارش‌های مقطعی برطرف نشده و به همین خاطر مقامات باید در ایران رویکردی مبتنی بر سازگاری با شرایط اقلیم خشک را پی بگیرند.

مرکز خشکسالی و مدیریت بحران در سال ۱۳۸۷ و برای ارائه راهکارهای به روز و جامع در خصوص پایش، پیش‌بینی و هشدار خشکسالی تشکیل شد. این سازمان زیر مجموعه سازمان هواشناسی کشور به شمار می‌آید.


در همین زمینه