سردار عبدالله عبداللهی، فرمانده قرارگاه خاتم الانبیاء از فعالیت‌های اقتصادی سپاه پاسداران دفاع کرد و آن را به سود کشور دانست. او گفت وزارت نفت چیزی از قرارداد با توتال به قرارگاه خاتم‌ الانبیاء نگفته است.

سردار عبدالله عبداللهی، فرمانده قرارگاه خاتم الانبیاء سپاه پاسداران
سردار عبدالله عبداللهی، فرمانده قرارگاه خاتم الانبیاء سپاه پاسداران

فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء سپاه پاسداران شامگاه پنج‌شنبه ۱۵ تیر در برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری شبکه دو سیما گفت مسئولان در فعالیت‌های اقتصادی سپاه پاسداران شبهه ایجاد می‌کنند و عرصه را بر این فعالیت‌ها تنگ می‌کنند.

عبداللهی بسیاری از شرکت‌های معتبر دنیا را نظامی خواند و گفت: «برای این شرکت‌ها مشکلی ایجاد نمی‌شود اما سپاه که هم توان نظامی دارد و هم مسائل عمرانی و سازندگی کشور را حل می‌کند مورد خطاب قرار می‌گیرد. (…) آیا سزاوار است دولت با تفنگ و بی‌تفنگ مطرح شود.»

حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران در دیدار یکم تیرماه خود با فعالان اقتصادی، سپاه پاسداران را با یک دولت تفنگ به دست مقایسه کرد که عرصه را برای رقابت آزاد و بخش خصوصی تنگ کرده است. او در این دیدار گفت: «ابلاغ سیاست‌های اصل ۴۴ برای این بود که اقتصاد به مردم واگذار شود و دولت از اقتصاد دست بکشد، اما ما چه کار کردیم؟ بخشی از اقتصاد دست یک دولت بی‌تفنگ بود که آن را به یک دولت با تفنگ تحویل دادیم، این اقتصاد و خصوصی‌سازی نیست. از آن دولتی که تفنگ نداشت می‌ترسیدند، چه برسد به اینکه اقتصاد را به دولتی دادیم که هم تفنگ دارد و هم رسانه را در اختیار دارد و همه ‌چیزی دارد و کسی جرأت ندارد با آن‌ها رقابت کند.»

روحانی در سخنرانی انتخاباتی‌اش در مشهد نیز از سپاه پاسداران خواسته بود که در عرصه‌های اقتصادی مانع از رقابت آزاد نشود.

فرمانده قرارگاه خاتم الانبیاء در مصاحبه تلویزیونی خود گفت قبول ندارد که می‌گویند سپاه با بخش خصوصی در رقابت است چرا که به‌گفته او «بخش خصوصی در زمینه کارهایی که سپاه انجام می‌دهد توان انجام آن کارها را ندارد.»

«کار توتال را در کشور هم می‌شد انجام داد»

سردار عبداللهی در بخش دیگری از سخنان خود درباره امضا قرارداد فاز ۱۱ پارس جنوبی با شرکت توتال گفت: «قرارگاه خاتم الانبیاء در عین ارتباطی که با وزارت نفت دارد از این قرارداد خبری نداشت.»

به‌گفته عبداللهی «وزارت نفت گفته است می‌خواهد قرارداد به سمت مناقصه برود اما واگذاری فاز ۱۱ به توتال بدون تشریفات مناقصه بوده است».

بر اساس قراردادی که ایران ۱۲ تیرماه جاری به امضاء رساند، توسعه و بهره‌برداری از فاز ۱۱ میدان نفتی پارس جنوبی به کنسرسیومی از شرکت توتال فرانسه، شرکت ملی نفت چین و پتروپارس ایران واگذار شد. ارزش این قرارداد ۴ میلیارد و ۸۷۹ میلیون دلار است.

در حالی که دولت از قرارداد توتال به‌عنوان یکی از ثمرات برجام یاد کرده، برخی از مخالفان دولت با امضای آن مخالفت کردند و این قرارداد را بر خلاف استقلال کشور دانسته و خواستار بررسی مجدد و حتی لغو آن شدند.

فرمانده قرارگاه خاتم الانبیاء بخش نخست قرارداد فاز ۱۱ پارس جنوبی را شامل ساخت ۳۰ چاه و دو سکو خواند و بخش دوم را شامل ایستگاه‌های تقویت فشار که بخش نخست دو میلیارد دلار و بخش دوم ۲.۸ دهم میلیارد دلار قیمت دارد.

عبداللهی با بیان این‌که «در بخش نخست قرارداد فاز ۱۱ با توتال کاری نیست که در کشور انجام نشود»، گفت: «اکنون صنعت ساخت پالایشگاه و هر طرح بزرگ دیگری در کشور بومی شده است.»

او افزود: «مسئولان می‌گویند باید خارجی‌ها بیایند و سرمایه‌گذاری کنند در حالی که سپاه بارها اعلام آمادگی کرده است که می‌تواند بخش مالی را نیز تأمین کند.»

بدین ترتیب فرمانده قرارگاه خاتم الانبیاء سپاه نیز مخالفت خود را با قرارداد توتال اعلام کرد و گفت با این قرارداد ممکن است دکل‌های حفاری ۴۰۰ فوتی که در اختیار این قرارگاه قرار دارند بیکار شوند.

قرارگاه خاتم‌الانبیاء که در دو دهه گذشته به یکی از بزرگ‌ترین بنگاه‌های اقتصادی ایران تبدیل شده، همواره به دنبال دریافت سهم بیشتری از بازار ایران است.

به‌گفته سردار عبداللهی این قرارگاه ۱۷۰ هزار نیروی انسانی، ۵ هزار پیمانکار از بخش خصوصی و ۵۰ هزار نفر حقوق بگیر دارد.

بیشتر بخوانید: