وزیران کشور فرانسه، آلمان و ایتالیا مصرانه از همتایان خود در دیگر کشورهای عضو اتحادیه اروپا خواستند تا برای مقابله با ورود هزاران پناهجو به بنادر اروپا همکاری کنند.

به‌گزارش رویترز، ژرار کلمب، وزیر کشور فرانسه، مارکو مینیتی و توماس دو مزیر، همتایان ایتالیایی و آلمانی خود را شامگاه یکشنبه ۲ ژوئیه / ۱۱ تیر به پاریس دعوت کرد تا درباره ورود بی‌وقفه پناهجویان به اروپا گفت‌وگو کنند. این گفت‌وگوها صبح دوشنبه ۳ ژوئیه / ۱۲ تیر برگزار شد.

نشست پاریس در آستانه اجلاس وزیران کشورِ اعضای اتحادیه اروپا در روز پنج‌شنبه در شهر تالین جمهوری استونی برگزار شد. در اجلاس روز پنج‌شنبه قرار است موضوع ورود هزاران پناهجو به اروپا و تهدید ایتالیا مبنی بر بستن بنادر خود به روی قایق‌های پناهجویان، بررسی شود.

فرانسه، آلمان و ایتالیا روز دوشنبه در بیانیه مشترکی همه شرکای خود در اتحادیه اروپا را فراخواندند تا با در نظر گرفتن «نقاط عمل»، از جمله «تقویت استراتژی اتحادیه اروپا برای بازگرداندن» پناهجویان با «ارزیابی مجدد سیاست اعطای روادید به کشورهای ثالث»، اقدام کنند.

آن‌ها همچنین با اشاره به بخشی از نتایج اجلاس شورای اروپا در روزهای ۲۲ و ۲۳ ژوئن (یکم و دوم تیرماه) کشورهای عضو اتحادیه اروپا را فراخوانده‌اند که به حمایت از گارد ساحلی لیبی، به‌ویژه با ارائه «کمک‌های مالی بیشتر» اقدام کنند. آن‌ها خواسته‌اند که کمک‌های مالی به کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان و سازمان بین‌المللی مهاجرت نیز صورت گیرد.

سه وزیر کشور همچنین انتظار دارند که با کشورهای هم‌مرز لیبی برای «جلوگیری از موج ورود بی‌رویه پناهجویان» همکاری شود.

ایتالیا که از سال ۲۰۱۴ از حدود ۵۰۰ هزار پناهجو نگهداری می‌کند، هفته گذشته از شرکای خود در اتحادیه اروپا خواست تا به این کشور در زمینه پناهجویان کمک کنند در غیر این صورت ایتالیا قایق‌های پناهجویانی که خود را به بنادر این کشور در مدیترانه می‌رسانند باز خواهد گرداند.

از سوی دیگر آلمان و فرانسه نیز متعهد شده‌اند پناهجویانی که خود را به ایتالیا و یونان می‌رسانند سریع‌تر اسکان دهند.

در سال ۲۰۱۶ از مجموع ۱۶۰ هزار محل اقامت درنظر گرفته‌شده برای پناهجویان تنها ۱۴ هزار اردوگاه ساخته شد.

موضوع پناهجویان، اتحادیه اروپا را به دو نظر مختلف تقسیم کرده است. چندین کشور شرق اروپا حاضر نیستند در کشورهای خود از پناهجویان نگهداری کنند.