یکی از معروفترین سرمایهگذاران سیلیکون ولی، دیو مک کلور، در شرکتی که جزو بنیانگذارانش بود تنزل مقام یافت. داستان شرکت «استارتآپ ۵۰۰»، شرکتی که برای فعالیت کارآفرینان سرمایه گذاری میکند، آخرین نمونه از بدرفتاری با زنان و آزار جنسی آنها در حوزه صنعت و تکنولوژی است.
بنا بر نوشتهای که روز جمعه «کریستین تسای» در یک وبلاگ منتشر کرد، بنیانگذار شرکت «استارت آپ ۵۰۰»، دیو مککلور، «تعامل نامناسبی» با زنان در جامعه تکنولوژیک داشته است. گفته میشود که تصمیم برای تنزل شغلی او چند ماه پیش گرفته شده است.
تسای نوشت: «رفتار او غیرقابل قبول بود و بازتابی از فرهنگ و ارزشهای ما در استارت آپ ۵۰۰ نبود. من صادقانه از انتخابی که انجام دادم و درد و استرسی که مردم بابت آن تحمل کردند، عذرخواهی میکنم.»
تسای گفته که مک کلور همچنان نقش مهمی در شرکت دارد و به عنوان مشاور در آن حضور دارد. مک کلور هم روز جمعه در یک پیام متنی به خبرگزاری رویترز گفت که او و تسای «هنوز هم در شرایط خوبی هستند» و «او از من کاملا حمایت میکند.»
تغییرات در این شرکت، روز جمعه پس از انتشار یک گزارش در نیویورک تایمز اعلام شد. در گزارش نیویورک تایمز، به نام مک کلور و سرمایه گذار شرکت، کریس ساکا به عنوان عاملان آزار و اذیت جنسی زنانی که برای استخدام تقاضا میکردند و یا دنبال تهیه سرمایه بودند، اشاره شده بود. این گزارش گفته که مک کلور دیگر مسئولیت عملیات روزمره را به عهده ندارد.
سارا کونست، بنیانگذار و مدیر اجرایی شرکت «پرودی»، به نیویورک تایمز گفته که مک کلور پس از بحث در مورد کاری در استارت آپ ۵۰۰، یک پیام نامناسب فیس بوکی برایش فرستاده است.
کونست به رویترز گفته: «پیش از مقاله نیویورک تایمز، دیو به دلیل آزار و اذیت زنان، تنزل یافته بود اما هیچکش از خارج از محموعه از این واقعیت خبر نداشت. زنان نمی دانستند که چطور جلوی او را بگیرند. فقدان افشاگری بخشی از مشکل است. زمانی که پای بودجه در میان است، زنان نمیدانند که چه کسی بد است.»
از مککلور خواسته شد درباره گفتههای کونست و دیگر سوالات پاسخ بدهد، اما او این تقاضا را رد کرد.
مک کلور به علت نگرش های انتقادیاش در انتقاد به سرمایه داران، اظهارنظرهای سیاسی و حضور مکرر در جامعه، در صنعت فناوری به خوبی شناخته شده است. او به خاطر سرمایهگذاری در سراسر جهان، حتی خارج از سیلیکونولی، در مکانهایی مانند ترکیه و کشورهای جنوب صحرای آفریقا مشهور است.
علاوه بر این، نفر دوم این ماجرا، «کریس ساکا»، سرمایهگذاری که به خاطر سرمایهگذاریهای اولیه در توییتر و اوبر شهرت زیادی داشته، روز پنج شنبه در یک پست وبلاگی برای رفتار خود با زنان عذرخواهی کرد.
ساکا گفته: «اکنون میفهمم که شخصا به مشکل کمک کردهام.»
هفته گذشته، گزارشی درباره جاستین کالدبک از سرمایهگذاران «بیناری کاپیتال»، در مورد رفتار نامناسب با زنان منتشر شد. او استعفا داد و به طور عمومی عذرخواهی کرد. چندین زن به دنبال این مطلب، درباره این موضوع با نیویورک تایمز به گفت و گو پرداختند.
در ماه فوریه، سوزان فاولر، مهندس سابق اوبر، یک پست وبلاگی درباره فرهنگ آزار جنسی نوشت. این نوشته منجر به تحقیقات طولانی و سرانجام استعفای رییس اوبر، تراویس کالانیک شد.
این رویدادها توجهها را به آنچه که بسیاری از فعالان عرصه صنعت آن را فرهنگ پرسابقه آزار و اذیت و تبعیض جنسی زنان و اقلیتهای نژادی خواهان فعالیت در این عرصه مینامند، جلب کرده است.
ای خدا، ار وجود داری یک معجزه کن ما مردها را مستقل سکس کن از این زنها. خودارضایی یا همجنس بازی هم دوعویا درمان نیست!. چون اکثر مردها عقده جنسی دارند! چرا وقتی تعداد زن و مرد جهان برابر ست اکثر مردها احساس محرومیت و عقده جنسی و تابرابری جنسی دارند؟
آیا وقتش نرسده برای ما مردها یک زن مصوعی به واقعی کلمه بسانزد؟!
بهلول / 02 July 2017