بحث درباره اینکه مشروعیت نظام از مردم است، یا حکومت ولایی از طریق رأس خود به آسمان وصل است، ادامه دارد. حجت‌الاسلام ‌علی سعیدی ولی فقیه را در ردیف پیامبر می‌گذارد.

حجت الاسلام سعیدی، نماینده ولی فقیه در سپاه (عکس از آرشیو)

به گزارش خبرگزاری ایسنا، حجت‌الاسلام ‌والمسلمین علی سعیدی،  نماینده ولی‌فقیه در سپاه، امروز، ۹ تیر، در سخنرانی‌ای در رشت به مناسبت سالگرد انفجار هفت تیر و کشته شدن جمعی از مسئولان حکومتی، به صورت غیر مستقیم حسن روحانی را منافق خوانده است. علت: گفته‌های اخیر حسن روحانی در مورد مبنای مردمی مشروعیت که از نظر علی سعیدی و جمعی دیگر از روحانیان و مبلغان و مقامات اصول‌گرا، با نظریه ولایت فقیه تضاد دارد. به گمان اینان ولایت فقیه در ردیف ولایت رسول و امام و به این خاطر مطلقه است و مردم نمی‌توانند بر آن قید زنند.

سعیدی گفته است:

«در بعضی موارد جبهه مقابل حق علنی موضع گرفته و به‌صراحت بیان می‌کند که من جبهه حق را قبول ندارم و در برخی از موارد در تاریخ در پرده نفاق موضع‌گیری می‌کند و علی‌رغم شعار دادن دلش با جبهه حق نیست.»

او در ادامه سخنرانی‌اش مشخص کرده است که منظورش کسانی است که ولایت فقیه را فقط در لفظ قبول دارند.

به گفته نماینده ولی فقیه در سپاه

«امروز مسائلی را می‌شنویم که برخی میگویند باید از نو برگشته و در منابر از مبانی اصول صحبت کنیم … این‌ها رأی مردم را منشاء ولایت می‌دانند که پس از کشته شدن عثمان و بیعت مردم با حضرت علی (ع) ولایت ایشان شکل گرفت که این نظر با مبانی اسلامی ناسازگار است… نظریه سازگار با مبانی اسلامی نمی‌گوید که مردم هیچ‌کاره هستند؛ مردم در تحقق حاکمیت دینی نقش دارند نه تعیین ولی خدا و نظریه غیر از این با نظر قرآن و مبانی اسلام ناسازگار است»

سعیدی در ادامه این سخنان ولایت فقیه را «ولایت الٰهیه» (الاهیه) خوانده و با این توصیف آن را تا حد «ولایت الاهی» بالا برده است. او گفته است:

«ولایت الهیه جزو مهم‌ترین تدابیر ذات باریتعالی است… این فرازمانی و فرامکانی است و نمی‌توان مردم را درجه‌بندی کرد که خداوند در زمانی برای آن‌ها ولایت الهیه تدبیر نموده و در دوره دیگر بلاتکلیف گذاشته است.»

نماینده ولی فقیه در ادامه سخنانش را مشخص‌تر کرده و در تقابل با نظر حسن روحانی در مورد مبنای مشروطیت چنین گفته است:

«امام [خمینی] می‌فرمایند که مردم نقشی برای تعیین ولایت الهیه ندارند… از نظر امام مردم مجرای تحقق ولایت الهیه هستند و این یعنی حق حاکمیت در تمام دوران‌ها با خداست اما قدرت حاکمیت در عصر نبوت، امامت و غیبت با مردم است.» اما «در صحبت‌های مسئولین سیاسی کشور صحبت‌هایی می‌شنویم که توقع نداشتیم پس از گذشت ۳۸ سال پس از انقلاب، آقایان مواردی را مطرح کنند که با اساس مبانی فکری امام ناسازگار باشد.»

اما مگر ولی فقیه را مجلس خبرگان رهبری تعیین نمی‌کند؟ سعیدی در این مورد همصدا دیگر معتقدان به مشروعیت الاهی می‌گوید:

«خبرگان ولی‌فقیه را منصوب نمی‌کنند بلکه مصداق را به جامعه معرفی می‌کنند.»

سعیدی در پایان از بحث مشروعیت الاهی این نتیجه‌گیری را می‌کند:

«ولی‌فقیه با پیامبر اختیاراتش با توجه به نوع نصب یکسان است… موضع مشترک بین ائمه اطهار و ولی‌فقیه مبحث تبعیت است… همان مقدار که واجب است از دستور پیامبر و امامان تبعیت کرد به همان میزان واجب است که از دستورات ولی‌فقیه اطاعت کرد.»


بیشتر بخوانید:

ادامه بگومگوی خامنه‌ای و روحانی: یادآوری مجدد «سرنوشت بنی‌صدر»

گروه دیگری از ولایتمداران: حاکم را خدا انتخاب می‌کند نه مردم

هشدار خبرگان رهبری به روحانی: مسائل تفرقه‌آمیز را مطرح نکنید

انتقاد مراجع تقلید از روحانی: مبنای ولایت رأی مردم نیست