داوطلبان هلال احمر، اجساد ۲۴ مهاجر را که روز سه شنبه در حومه شرقی پایتخت لیبی، طرابلس به ساحل افتادند، پیدا کردند.
ساکنان تاجورا گفته اند که این اجساد از اواخر هفته گذشته به ساحل رسیدند. تعدادی از آنها را سگهای ولگرد بلعیده بودند. تلفات به دلیل اینکه قایقهای حمل پناهجویان اغلب بیش از ۱۰۰ نفر را بر خود حمل میکنند، قابل پیشبینی بود.
به گفته یک گروه امداد آلمانی، دوشنبه شب سه پناهجو در مدیترانه غرق شدند و هزاران نفر دیگر نجات داده شدند.
به گفته سخنگوی گارد ساحلی ایتالیا، روز دوشنبه حدود پنج هزار پناهجو از سوی سرویسهای امدادرسانی، نیروی دریایی ایتالیا و گروههای امدادی و قایقهای خصوصی نجات داده شدهاند و عملیات نجات، روز سه شنبه هم ادامه پیدا کرده است.
گروه «جوانان نجاتبخش»، یکی از ۹ گروه امدادی است که در دریاهایی که قاچاقچیان انسان بیش از نیم میلیون پناهجو و مهاجر را با قایقهای بسیار خطرناک به سمت اروپا میفرستند، فعالیت میکند.
این گروه میگوید: «ظرفیت کشتیهای ما تمام شده در حالی که همکاران ما هنوز قایقهای پناهجویان را در افق میبینند.»
تعداد کل پناهجویانی که از راه دریا به اروپا میآیند، نصف تعداد پناهجویان رسیده به اروپا در مدت مشابه در سال ۲۰۱۶ است. این کاهش به دلیل توافق اتحادیه اروپا و ترکیه برای بستن مسیر یونان اتفاق افتاده، اما تعداد کسانی که به ایتالیا میآیند، بیشتر شده است.
حدود ۷۲ هزار پناهجو در فاصله میان ژانویه تا ۲۱ ژوئن ۲۰۱۷ از مسیر لیبی به ایتالیا آمدهاند: ۲۰ درصد بیشتر از سال ۲۰۱۶. به گفته سازمان جهانی مهاجرت، دو هزار نفر در مسیر مردهاند.
گروههای مجرم، از بیقانونی در لیبی استفاده کرده اند تا تجارتی پرسود راه بیندازند. آنها مردمان جنوب صحرای آفریقا و بنگلادش را با قایقهای ناامن خود به اروپا میبرند.
وزارت دفاع اسپانیا گفته که کشتی ویکتوریا متعلق به نیروی دریایی اسپانیا، مستقر در ماموریت مدیترانه اتحادیه اروپا، به کمک شش قایق پناهجویان رفته، پناهجویان را بالا کشیده و اکنون ظرفیت آن پر شده است.
این کشتی با ۹۰۷ مسافر به جزیره لمپدوسا در جنوب ایتالیا رفته است.
ایتالیا و اتحادیه اروپا تلاش میکنند با مقامات لیبی برای مبارزه با قاچاقچیان انسان همکاری کنند اما همان آشفتگیهایی که به قاچاقچیان امکان فعالیت داده، مانع به نتیجه رسیدن این تلاشها شده است.