حسن روحانی، رئیس جمهوری اسلامی شامگاه گذشته ضیافتی با علما و روحانیون ترتیب داده بود. او در این ضیافت به حمله موشکی سپاه به دیرالزور هم اشاره کرده و گفته بود این حمله بر اساس تصمیم شورای عالی امنیت ملی انجام شده. سپاه پاسداران اکنون در اطلاعیه‌ای اعلام کرده که حمله موشکی را به فرمان علی خامنه‌ای انجام داده است. پرده دیگری از اختلاف بین علی خامنه‌ای و حسن روحانی، این بار با دخالت سپاه پاسداران.

تصویری که سپاه پاسداران از پرتاب موشک به دیرالزور منتشر کرده

به گزارش خبرگزاری تسنیم، سپاه پاسداران در اطلاعیه‌ای که چهارشنبه ۳۱ خرداد منتشر کرد، یادآوری کرده که این عملیات به فرمان علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی و فرمانده کل قوا انجام شده:

«عملیات موشکی “لیله‌القدر” در سلسله‌مراتب نظامی و با هماهنگی ستادکل نیروهای مسلح و تحت امر فرمانده معظم کل قوا انجام پذیرفت.»

سپاه همچنین اعلام کرده که مراحل شناسایی و جمع‌آوری اطلاعات در منطقه دیرالزور هم توسط عوامل میدانی سپاه قدس – شاخه برون‌مرزی سپاه پاسداران – انجام شده.

شامگاه یکشنبه ۲۸ خرداد سپاه پاسداران در پاسخ به حمله ۱۷ خرداد گروه دولت اسلامی (داعش) به تهران، از پایگاه‌های هوافضای سپاه در استان‌های کردستان و کرمانشاه با موشک‌های میان‌برد زمین به زمین به مواضع شورشیان مسلح مخالف بشار اسد در دیرالزور حمله کرد. سپاه در اطلاعیه‌ای که چهارشنبه ۳۱ خرداد منتشر کرده، اعلام کرده که در این حمله بیش از ۱۷۰ تروریست داعش، از جمله چند تن از فرماندهان و عناصر مؤثر آنان کشته شده و عده‌ای هم مجروح شده‌اند و برخی از ادوات و تجهیزات و سامانه‌های داعش در دیرالزور هم نابود شده است.

رئیس جمهوری اسلامی در ضیافت افطار با گروهی از روحانیون و علما درباره حمله موشکی سپاه پاسداران گفته بود:‏

«اقدامی که سپاه پاسداران انقلاب اسلامی برای آماده کردن موشک و پرتاب ‏آن به نقاطی که سران داعش در دیرالزور بودند، انجام داد تصمیم فرد یا یک رکن نظامی نیست، بلکه ‏اینگونه تصمیمات در شورای عالی امنیت ملی اتخاذ می‌شود و این در حالی است که شورای عالی ‏امنیت ملی بعد از حادثه تروریستی تهران در حرم امام راحل و مجلس شورای اسلامی برای پاسخ به ‏تروریست ها اختیاراتی را به نیروهای مسلح داد که بیش از این اقدام اخیر بود.»‏

محمود علوی، وزیر اطلاعات هم در گفت‌وگوی جداگانه‌ای تأیید کرده است که حمله موشکی سپاه زیر نظر شورای عالی امنیت ملی انجام شده و نه به فرمان مستقیم رهبر جمهوری اسلامی. سپاه اما در اطلاعیه دومش درباره عملیات «لیله‌القدر» بر فرماندهی علی خامنه‌ای تأکید می‌کند.

در روزهای گذشته نظرات حسن روحانی، رئیس جمهوری اسلامی درباره اهمیت رأی مردم در انتخاب حاکم در جامعه اسلامی واکنش ولایتمداران را برانگیخته است. دومین اطلاعیه سپاه پرده دیگری از اختلاف بین رهبر و رئیس جمهوری را به نمایش می‌گذارد.

روحانی در ضیافت پرپیامد افطار با علما و روحانیون فقط درباره حمله موشکی سپاه صحبت نکرد. بخش عمده ای از سخنان او درباره حاکم جامعه اسلامی بود. به گفته روحانی اگر حاکم بخواهد حکومت کند باید دستش باز باشد و این ممکن نیست جز با رأی مردم:

 «ولی فقیهی که با رأی ‏خبرگان حکومت را در دست می‌گیرد، پیش از این نیز بر مردم ولایت داشته، اما اگر بخواهد حکومت ‏تشکیل بدهد و بر مردم فرمانروایی کند باید بسط ید داشته باشد، چرا که بدون بسط ید نمی‌توان در ‏مملکتی با ۸۰ میلیون جمعیت حکومت را تشکیل داد و بسط ید با دعوت و خواست مردم است و باید ‏مردم را به صحنه آورد. ‏»

رئیس جمهوری اسلامی از آیت‌الله خمینی مثال آورده بود که به اعتقاد او پیش از انقلاب مرجع و ولی فقیه بود، اما تنها با وقوع انقلاب ۵۷ و با حمایت مردم موفق شد حکومت کند.

در هفته‌های گذشته امامان جمعه در خطبه‌های نماز جمعه به روحانی هشدار داده بودند که از ولی فقیه «جلو نیفتد.»

محمد تقی مصباح، ناصر مکارم شیرازی، جامعه مدرسین حوزه علمیه قم و خبرگان رهبری به سخنان روحانی واکنش نشان داده‌اند. عده‌ای او را به کفرگویی و عده‌ای او را حتی به توطئه و خیانت متهم کرده‌اند.

بیشتر بخوانید: