پارلمان اروپا روز چهارشنبه ۱۴ ژوئن / ۲۴ خرداد با تصویب پیشنهاد کمیسیون اتحادیه اروپا حمایت خود از توافقنامه اقلیمی پاریس را اعلام کرد.

نمایندگان پارلمان اروپا در استراسبورگ با اکثریت بالا به پیشنهاد کمیسیون اتحادیه اروپا رأی مثبت دادند. این کمیسیون اهداف محیط زیستی برای بخش‌های اقتصادی، کشاورزی، حمل و نقل و مدیریت مواد زائد تعیین کرده بود.

بر این اساس، انتشار گازهای گلخانه‌ای در اروپا باید تا سال ۲۰۳۰ دست‌کم به زیر ۴۰ درصد سطح سال ۱۹۹۰ کاهش یابد.

در آغاز نشست پارلمان اروپا، هیلدا هاینه، رئیس جمهوری «جمهوری جزایر مارشال»، جامعه جهانی را برای مبارزه با تغییرات آب و هوایی فراخواند. «جمهوری جزایر مارشال» در اقیانوس آرام قرار دارد. مساحت آن ۱۸۱ کیلومتر مربع و جمعیت آن ۵۰ هزار نفر است. این کشور کوچک در سال ۱۹۹۰ از آمریکا اعلام استقلال کرد. «جمهوری جزایر مارشال» بیشترین آسیب‌ها را از تغییرات آب و هوایی دیده است.

هیلدا هاینه خروج آمریکا از توافقنامه اقلیمی پاریس را ناامیدکننده خواند و گفت: «ما همه جا در اطراف خود اقیانوس می بینیم. اگر سطح آب بالا بیاید جایی نداریم که پنهان شویم.»

در ماه دسامبر سال ۲۰۱۵ حدود ۲۰۰ کشور در پاریس توافق کردند تا همگی در کنار یکدیگر برای توقف روند گرمایش هوا و جلوگیری از افزایش دما تا زیر دو درجه سانتیگراد (نسبت به مقطع ورود جهان به عصر صنعتی شدن) گازهای گلخانه‌ای را کاهش دهند. از توافق اقلیمی پاریس به‌عنوان یکی از مهم‌ترین دستاوردهای محیط زیستی یاد می‌شود.

آمریکا در زمان ریاست جمهوری باراک اوباما این توافق را پذیرفت اما دونالد ترامپ در تاریخ یکم ژوئن / ۱۱ خرداد گفت که کشورش دیگر به پیمان اقلیمی پاریس متعهد نیست. این تصمیم رئیس جمهوری آمریکا با واکنش‌های منفی کشورهای جهان روبه‌رو شد.

در همین زمینه: