در ادامه تنشهای لفظی بین تهران و ریاض، رهبر ایران از شاعران خواست که درباره عربستان و آمریکا و و رابطه آن دو «شعر هجو» بگویند.
علی خامنهای شنبهشب، ۲۰ خرداد در جلسهای با برخی شاعران ایرانی، و نیز شاعرانی از هندوستان، افغانستان و ترکیه به تعریف و دفاع از آنچه خود «شعر انقلابی» میخواند، پرداخت. در این دیدار ۳۰ شاعر به خواندن شعرهایشان برای او پرداختند.
او گفت که «از اول انقلاب [ایران در ۱۳۵۷] تلاشهایی برای جهتدادن به شعر در مسیر اهدافی غیر از اهداف انقلاب وجود داشت و این تلاشها هنوز ادامه دارد» و شعر را در خدمت «آگاهی و بیداری» دانست. علی خامنهای دوران پس از انقلاب را «دوران جدید شعری» و شعر آن را «شعر بصیرتافزا» خواند.
«بصیرت» از کلیدواژههای گفتار رهبر ایران است که از آن برای نقد مخالفان خود نیز استفاده میکند. حامیان و رهبران جنبش سبز و دیگر منتقدان داخلی درونحکومتی «بیبصیرت» خوانده میشوند.
خامنهای از تعداد کم کتابهای نوشتهشده در ایران درباره روحالله خمینی، رهبر پیشین جمهوری اسلامی گله کرد و به انتقاد از آنچه «ضعف در گزارش حوادث کشور و احوال شخصیتها» میخواند، پرداخت. او «ایرانیها» را به دلیل این ضعف به «کوتاهی و تنبلی» متهم کرد.
رهبر ایران در انتهای سخنان خود به شاعران توصیه کرد که درباره حوادث سوریه و عراق و «مدافعان حرم» شعر بنویسند و توصیف کنند که «چگونه “عراقِ صدّام” به “عراقِ شهید حکیم” تبدیل شد». «مدافعان حرم» به نیروهای نظامی اعزامی ایران به درگیریهای عراق و سوریه اطلاق میشود.
علي خامنهاي به علاوه خواستار هجونویسی علیه عربستان و آمریکا شد. هجو قالبی انتقادی است که میتواند لحنی بسیار گزنده و حتی توهینآمیز داشته باشد. او مدعی شد که «رقص شمشیر “جاهلیت مدرن” در کنار “جاهلیت قبیلگی” یا قرار گرفتن دولتی همچون عربستان سعودی در کمیسیون حقوق بشر سازمان ملل، مسائلی است که بهجدّ، جای هجو دارند.»
سخنان رهبر ایران به دیدار دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا از ریاض، پایتخت عربستان اشاره دارد. در آن دیدار ترامپ در کنار مقامهای ارشد عربستان به رقص شمشیر پرداخت.
تنش بین روابط ایران با عربستان و ایالات متحده پس از سفر ترامپ و امضای قرارداد تسلیحاتی به ارزش ۱۲۰ میلیارد دلار بین واشنگتن و ریاض افزایش یافت. رهبر ایران پیشتر نیز به شدت از این سفر انتقاد کرده بود.
حقا که هر روز که بیش میگذرد این به اصطلاح رهبر با گفتار هجو گونه و رفتار هنجاور آمیز خود بیش از بیش ثابت میکند که اصلأ نمیداند معنا و مفهوم رهبری را.
میر ز ا رضا / 11 June 2017
وَالشُّعَرَاءُ يَتَّبِعُهُمُ الْغَاوُونَ ﴿آیه ۲۲۴از سوره ۲۶ در قرآن﴾
و [پیامبر، شاعر و خیال پرداز نیست، چون] شاعران [خیال پرداز] را [که حقایق را هجو می کنند، و با مطالب بی اساس به واقعیات می تازند] گمراهان، پیروی می کنند.
يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا لَا يَسْخَرْ قَوْمٌ مِنْ قَوْمٍ عَسَى أَنْ يَكُونُوا خَيْرًا مِنْهُمْ وَلَا نِسَاءٌ مِنْ نِسَاءٍ عَسَى أَنْ يَكُنَّ خَيْرًا مِنْهُنَّ وَلَا تَلْمِزُوا أَنْفُسَكُمْ وَلَا تَنَابَزُوا بِالْأَلْقَابِ بِئْسَ الِاسْمُ الْفُسُوقُ بَعْدَ الْإِيمَانِ وَمَنْ لَمْ يَتُبْ فَأُولَئِكَ هُمُ الظَّالِمُونَ ﴿آیه ۱۱ از سوره ۴۹ در قرآن﴾
ای اهل ایمان! هرگز نباید گروه و یا قومی گروه و یا قوم دیگر را مسخره کنند، شاید مسخره شده ها از مسخره کنندگان بهتر باشند، ونباید زنانی زنان دیگر را [مسخره کنند] شاید مسخره شده ها از مسخره کنندگان بهتر باشند، و از یکدیگر عیب جویی نکنید و با لقب های زشت و ناپسند یکدیگر را صدا نزنید؛ بد نشانه و علامتی است اینکه انسانی را پس از ایمان آوردنش به لقب زشت علامت گذاری کنند. و کسانی که [از این امور ناهنجار و زشت و هجو گویی] توبه نکنند، خود ستمکارند.
میر ز ا رضا / 11 June 2017
پاک زده به کله اش این . دیگر شکی نگذشته خل و چل شده و چرند می گوید. متاسفانه حکایت شمشیر دادن به دست زنگی مست است. از بدبختی ملت یک گله فاسد و جانی و جلادو شیاد هم دور ش گرفتند!
ddd / 11 June 2017