شهرام احمدی، مدیرکل حفاظت محیط زیست چهارمحال وبختیاری می‌گوید ظروف یکبار مصرف طبیعت ایران را تهدید می‌کند.

میزان مصرف ظروف پلاستیکی در ماه‌های محرم و صفر و رمضان تا ۳۰ درصد افزایش می‌یابد

به گفته شهرام احمدی ایران جزو پنج کشور نخست در استفاده از ظروف یکبار مصرف و تهدید کننده محیط زیست است.

آمارهای مختلف نشان می‌دهد سالانه حدود ۲,۱ تا ۲,۴ میلیون تُن پلاستیک در ایران مصرف می‌شود. مصرف ماهانه پلاستیک و  ظروف یک‌بار مصرف در کشور ۲۰۰ هزار تن است.

میزان مصرف ظروف پلاستیکی در ماه‌های محرم و صفر و رمضان تا ۳۰ درصد افزایش می‌یابد.

این ظروف به علت قابلیت های فراوان و قیمت ارزان به شکل های مختلفی مورد استفاده قرار می گیرند. اما کیسه‌های نایلونی به طور متوسط ۵۰۰ سال در محیط باقی می مانند. غیرقابل تجزیه بودن این ظروف و همچنین هزینه بالای جمع‌آوری، بازیافت و امحاء آنها از دیگر معایبی است که به همراه دارند. همچنین این مواد به علت سبکی به راحتی به همراه باد همه جا پخش می‌شوند و بیشتر آنها سر از دریا و مناطق طبیعی و حفاظت شده درآورده و موجب آلودگی دریا و خاک و در نهایت محیط زیست می شوند. سوزاندن این مواد نیز باعث تولید اسید کلریدریک، گاز سمی دیوکسین و در نهایت آلودگی هوا خواهد شد.

کارشناسان و فعالان محیط زیست پیشنهاد می‌کنند که به جای ظروف پلاستیکی یکبار مصرف از ظروف تجزیه‌پذیر گیاهی و پوسیدنی استفاده شود. اما هنوز استفاده از این ظروف در ایران فراگیر نشده است.

ظروف تجزیه‌پذیر گیاهی هیچ‌گونه مواد سمی و شیمیایی در خود ندارند، و در عرض چند ماه در خاک تجزیه شده و حتی در برخی موارد به دلیل این‌که دارای پایه نشاسته، ذرت، گندم و سیب زمینی هستند، به عنوان خوراک دام قابل مصرف‌اند.


در همین زمینه