سرمایه‌گذار سریال شهرزاد از نادر فتوره‌چی به دلیل انتقادهای مطرح‌شده در کمپین «نه به شهرزاد» شکایت کرده‌است. او خود سال پیش بنا به گزارش‌های تأییدنشده از سوی مقام‌های قضایی، به جرم دست‌داشتن در اختلاس از صندوق ذخیره فرهنگیان بازداشت شده بود.

محمد امامی، سرمایه‌دار و تهیه‌کننده فیلم‌های سینمایی و مجموعه ویدیویی و بسیار پرمخاطب و پرهزینه «شهرزاد»

محمد امامی، سرمایه‌گذار سریال شهرزاد، شنبه ۱۳ خرداد، در نشستی در شهر تورنتو کانادا از به جریان انداختن پرونده‌ای قضایی علیه نادر فتوره‌چی خبر داد. او که همراه با حمید فرخ‌نژاد، بازیگر سینما و تلویزیون در این نشست ظاهر شده بود، علت این شکایت را «ردشدن از مرز نقد و رسیدن به تهمت و افترا و تشویش» دانست.

امامی با اشاره به اینکه بازیگران و صفحه فیس‌بوک سریال شهرزاد از سوی عده بسیاری دنبال می‌شود، گفت که شهرزاد نه یک سریال، بلکه یک رسانه است. او در ادامه گفت که هرگز از صفحه فیس‌بوک شهرزاد برای پاسخ‌دادن به انتقادهای «کمپین نه به شهرزاد» و نادر فتوره‌چی با «یک‌هزار…دوهزار فالوئر» استفاده نخواهد کرد.

امامی منتقدان شهرزاد را شبیه به اصول‌گرایان منتقد حسن روحانی، رئیس‌جمهوری ایران دانست که به گفته او «انتخاب و سلیقه مردم را نمی‌پسندند.» او ادعا کرد که «وقتی شهرزاد از آقای روحانی حمایت می‌کند، ۲۰ میلیون فالوئر آن خبردار می‌شوند.»

او گفت «در قوه قضائیه پرونده‌ای علیه فتوره‌چی مطرح شده است» و ادامه داد که «ما همه قائل به نهادهای دموکراتیک هستیم.» او ادعاهای کمپین نه به شهرزاد مبنی بر فساد مالی تهیه‌کنندگان این سریال را رد کرد.

کمپین نه به شهرزاد سال گذشته و پس از بازداشت محمد امامی، سرمایه‌دار و تهیه‌کننده این سریال تشکیل شد. تاریخچه این کمپین را در این مطلب بخوانید.

ایسنا گزارش داده‌بود که بازداشت امامی با دخالت او در پرونده فساد مالی صندوق ذخیره فرهنگیان مرتبط است. اما هنوز این خبر از سوی قوه قضائیه تأیید نشده است. برخی اعمال فشار بر دولت حسن روحانی را از دلایل بازداشت او می‌دانستند.

دلایل احتمالی بازداشت امامی را اینجا بخوانید.

نادر فتوره‌چی به عنوان آغازگر کمپین نه به شهرزاد در مطلبی با عنوان «۱۰ سوالی که رسانه‌ها نمی‌پرسند»، پرسش‌هایی را از سرمایه‌گذار دیگر این پروژه، هادی رضوی، مدیر هولدینگ فاطمی (شرکت سرمایه‌گذار شهرزاد، فیلم ابد و یک روز، شاهگوش و …) و داماد محمد شریعتمداری، معاون اجرایی رییس جمهوری مطرح کرد و از جمله از او پرسید که چه‌طور توانسته است با ۳۵ سال سن، در شرایطی که کشور در رکود و بیکاری فرو رفته است، آن‌چنان درآمدی کسب کند که از کنار آن بتواند ۱۴‌میلیارد تومان را خرج ساخت یک سریال کند.

پرسش‌های فتوره‌چی با پیشنهاد درج دو هشتگ «#نه_به_شهرزاد» و «#پرسش_از_عوامل_شهرزاد» در توییتر همراه بود و برخی از کاربران نیز از آن زمان به جمع پرسشگران از نحوه تامین مالی این سریال و ارتباط آن با پرونده اختلاس از صندوق ذخیره فرهنگیان پیوستند.

فتوره‌چی اکنون در صفحه فیس‌بوکش به خبر شکایت قضایی از او واکنش نشان داده‌است. او یکشنبه ۱۴ خرداد نوشت که «دفاع از خود را به دادگاه موکول می‌کنم» و بار دیگر عوامل این سریال را به مناظره فراخواند.

فتوره‌چی همچنین بر سوال‌های خود پا فشرد و نوشت: «پرسش‌های بنده و تمامی اعضای کمپین نه به شهرزاد کماکان همان است که در اولین متن این کمپین آمده بود: یک، نحوه تامین مالی ۱۴ میلیارد تومانی ساخت «شهرزاد ۱» چگونه بوده است؟ دو، دو جوان زیر ۳۵ سال، در شرایطی که کشور در رکود و بیکاری عمیق فرو رفته ، چگونه توانسته‌اند «درآمد»ی داشته باشند که فقط ۱۴ میلیارد تومان از آن را خرج ساخت یک سریال کنند؟ این پول را از کجا آورده‌اند؟ سه، آیا ارقامی که این افراد از بانک‌ها و صندوق‌ها به عنوان وام دریافت کرده‌اند و ما اخبار و میزان آنها را از رسانه‌های داخلی و از زبان مسئولان شنیده‌ایم، آیا به دیگر شهروندان نیز داده می‌شود؟»

نخستین بار هشت شهریور سال جاری امیر خجسته، نماینده مردم همدان در مجلس شورای اسلامی در برخی رسانه‌های اصول‌گرا و نزدیک به سپاه پاسداران از یک اختلاس بزرگ هشت هزار میلیارد تومانی در صندوق ذخیره فرهنگیان خبر داد. این میزان بعدتر به سه هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان کاهش یافت.


در همین زمینه