رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران شناسایی دو بیمار مبتلا به تب کریمه کنگو در غرب این استان را تأیید کرد.

«افرادی که با دام زنده در ارتباط هستند، بیشتر در معرض ابتلا به تب کریمه کنگو قرار دارند.»

قاسم جان‌بابایی یکشنبه، ۱۴ خرداد تأیید کرد که یک بیمار مبتلا به تب کریمه کنگو در بیمارستان امام خمینی ساری بستری است و یک بیمار دیگر نیز در نوشهر شناسایی شده است.

جان‌بابایی همچنین از اعزام یک تیم تخصصی مشترک از دانشگاه علوم پزشکی و اداره کل دامپزشکی مازندران برای اطلاع‌رسانی و آموزش مردم در مناطق غربی این استان خبر داد.

او گفت که « دامپزشکی که وظیفه نظارت بر سلامت دام و جلوگیری از انجام ذبح غیر بهداشتی را برعهده دارد در زمینه اطلاع‌رسانی تب کریمه کنگو مسئول است. دانشگاه علوم پزشکی که به عنوان متولی اصلی سلامت مسئول بوده نیز در این زمینه اقداماتی انجام داده است.»

تب خون‌ریزی‌دهنده کریمه کنگو یک بیماری حاد تب‌دار و توام با خونریزی است که از طریق گزش کنه، تماس با خون، ترشحات، و یا جسد دام و انسان آلوده منتقل می‌شود. این بیماری حدود ۳۰ درصد از بیماران مبتلا به آن را از پای درمی‌آورد.

تا کنون بیشتر افراد مبتلا به این بیماری در تماس با گوشت آلوده دام بوده‌اند و کارگران کشتارگاه‌ها، دامداران و قصاب‌ها را شامل می‌شدند.

بیمار مبتلاشده در نوشهر مازندران نیز دامداری ۶۰ ساله است.

مسئولان بهداشتی ایران از مردم خواسته‌اند گوشت مورد نیازشان را از قصابی‌های مجاز و با تأییدیه دامپزشکی تهیه کنند و زنان خانه‌دار در هنگام دست گرفتن گوشت از دستکش استفاده کنند و برای اطمینان بیشتر قبل از استفاده، گوشت را ۲۴ ساعت در یخچال نگهداری کنند. تاکنون دست‌کم سه تن بر اثر ابتلا به این بیماری در ایران جان داده‌اند.

حسن قاضی‌زاده هاشمی، وزیر بهداشت گفته که جای نگرانی نیست و تب کریمه کنگو مهار شده است. به گفته او، « تمامی مراکز بهداشتی و درمانی آماده‌باش هستند و فکر می‌کنم در ظرف هفته‌های آینده مشکل جدی وجود نداشته باشد.»


در همین زمینه