برخی خبرگزاریهای داخلی گزارش داده بودند که بعد از جلسه روز چهارشنبه هیأت دولت، یکی از خبرنگاران طرفدار صدا و سیمای جمهوری اسلامی پرسشی را با وزیر نفت در میان میگذارد. خبرنگار دیگری که مخالف صدا و سیما بوده است، در پاسخ چیزی میگوید و کار به کتککاری میکشد. اختلاف بر سر عملکرد صدا و سیما تا این حد آشکار شده و به سطوح مختلف سرایت کرده است.
روزنامه شهروند، چاپ تهران گزارش داده که در داخل سازمان صدا و سیما هم عدهای از هنرمندان ولایی از عملکرد عبدالعلی علیعسگری، رئیس سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ناراضیاند. برنامههای نوروزی تلویزیون ایران مورد پسند مخاطبان قرار نگرفت و برنامههای ویژه ماه رمضان هم به نظر این گروه از همکاران ولایی صدا و سیما چنگی به دل نمیزند.
«موسی» و برنامه «هفت»
جمال شورجه بعد از درگذشت فرجالله سلحشور اعلام کرده بود که قصد دارد ادامه مجموعه تلویزیونی «موسی» را جلوی دوربین ببرد، اما سازمان صدا و سیما بودجه مشخصی به این پروژه اختصاص نداده و اجازه هم نمیدهد که شورجه با کمک اسپانسرها پروژه «موسی» را عملی کند.
شورجه در گفتوگویی در فروردین سال جاری مدیران صدا و سیما را به سادهپسندی متهم کرده و گفته بود:
«تلویزیون با کارگردانهایی ارتباط دارد که بله قربانگو باشند و گوش به فرمان مدیران آن کار کنند. اما من اگر قرار باشد سریال با سطح کیفی نازل ساخته شود قطعا این کار را نخواهم کرد. اگر نخواهند شأن را رعایت کنند و بخواهند کاری ساده و سطحی ساخته شود من در این پروژه شرکت نمیکنم.»
مرتضی میرباقری، معاون صدا و سیمای جمهوری اسلامی روز گذشته به بهانه بازدید از پشت صحنه یک سریال در حال ساخت، از هنرمندان «خودی» خواسته بود خویشتنداری کنند:
«از دوستان میخواهیم تا مشکلات و مسائل را در جلسات کارشناسانه به بحث بگذارند و از بیان مطالب در عرصههای عمومی دوری کنند. در جلسات کارشناسی میتوان به نتیجه مطلوب دست یافت.»
او گفته بود در حال حاضر صدا و سیمای جمهوزی اسلامی با ۴۰۰ نویسنده و با بیش از ۸ هزار هنرمند در حال همکاریست.
علاوه بر تولید «سریالهای فاخر» با بودجههای کلان و محتوای تبلیغی، توقف پخش برنامه «هفت» هم انتقاداتی را متوجه مدیریت صدا و سیمای جمهوری اسلامی کرده است.
مدیر شبکه سه صدا و سیما وعده داده که بعد از ماه رمضان این برنامه پرچالش به شکل دیگری روی آنتن برود. اینبار اما مسعود فراستی در این برنامه حضور ندارد. او سال گذشته کمال تبریزی، فیلمساز ایرانی را به خاطر ساخت فیلم «دونده زمین» به بیغیرتی متهم کرد و از او به عنوان یک «دیوث فرهنگی» نام برد. این جابجاییها هم بر نارضایتی از عملکرد صدا و سیما افزوده است.
بیشتر بخوانید:
دشنامگویی شرعی در صدا و سیما: از دیوث سیاسی تا دیوث فرهنگی
پیشزمینههای «استعفا»
استعفای محمد سرفراز از ریاست صدا و سیمای جمهوری اسلامی هم در چنین پیشزمینهای اتفاق افتاد: ناخشنودی از کیفیت برنامهها، کمبود بودجه و توقف تولید سریالهای پرهزینه.
علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی ایران اردیبهشت ۹۵ استعفای محمد سرافراز از ریاست صدا و سیمای جمهوری اسلامی را پذیرفت و عبدالعلی علی عسگری را به جای او منصوب کرد.
خامنهای در حکم خود عبدالعلی علیعسگری را دارای «پیشینه انقلابی» و «تجربیات مدیریتی در رسانه ملی» عنوان کرد و خطاب به او نوشت: «مؤکداً سفارش میکنم به برنامهریزی، رعایت راهبردهای کلان، جذب و حفظ و تربیت نیروهای انقلابی و کارآمد و حضور مؤثر در فضای مجازی اهتمام بورزید.»
دولت روحانی اما در این مدت از عملکرد صدا و سیما راضی نیست. روحانی در سخنرانی انتخاباتیاش در مشهد خطاب به صدا و سیمای جمهوری اسلامی گفت: «چهار سال پول دولت را گرفتید و دولت را تخریب کردید.»
رئیس جمهوری اسلامی همچنین از نحوه برگزاری مناظرههای انتخاباتی هم ناراضی بود و صدا و سیما را متهم کرده بود که به جای آنکه از دستاوردهای دولت او مانند مهار تورم در دولت یازدهم و طرح تحول سلامت، خودکفایی گندم و بنزین گزارشهایی تهیه کنند، بحرانهای اجتماعی مانند بیکاری و حاشیهنشینی را برجسته کردهاند.
عبدالعلی علیعسگری، روز گذشته درباره شایعه استعفا یا حتی برکناریاش از ریاست صدا و سیما فقط به یک پاسخ کوتاه اما دوپهلو اکتفا کرد: فعلاً هستیم.
در ایران رئیس سازمان صدا و سیما را رهبر حکومت تعیین میکند.
علیعسگری ششمین رئیس سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی بعد از صادق قطبزاده، محمد هاشمی، علی لاریجانی، عزتالله ضرغامی و محمد سرافراز است.
بیشتر بخوانید: