گزارش اولیه کمیسیون صنایع مجلس که ابعاد و علل حادثه انفجار معدن یورت را بررسی کرده در اختیار هیات رئیسه مجلس قرار گرفت. نبود فضای کافی برای خروج ذغال سنگ و فقدان ساز و کار مناسب برای مواجهه با حوادث احتمالی در معدن از جمله یافتههای گزارش است.
انفجار معدن یورت واقع در استان گلستان روز ۱۳ اردیبهشت رخ داد و به مرگ ۴۳ کارگر انجامید. ۸۳ کارگر زخمی شدند و معدن تعطیل شد.
سعید باستانی سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن مجلس که مسئول بررسی و گزارش انفجار معدن یورت بوده به خبرگزاری تسنیم گفته است «نبود سازوکار مناسب در معدن آزادشهر برای مواجهه با حوادث احتمالی»، و «نبود فضای کافی برای خروج گاز ذغالسنگ» که منجر به آتشسوزی شده از نتایج بررسی کمیسیون درباره انفجار معدن یورت است.
روایت گروهی از معدنکاران یورت از مشکلات صنفیشان و چگونگی امدادرسانی به حادثهدیدگان
ادامه #ويدئو ي قبل گزارش اختصاصی #روزآروز از #معدن_یورت آزادشهر گلستان؛ حتما این ویدیو را دنبال کنید و با دوستانتان به اشتراک بگذارید! pic.twitter.com/tR9PUupYBB
— روزآروز (@Roozarooznews) 30. Mai 2017
سعید باستانی به خیرگزاری تسنیم گفته است که اگر هیأت رئیسه مجلس صلاح بداند، این گزارش در آینده در صحن علنی مجلس شورای اسلامی قرائت میشود.
۱۳ اردیبهشت عزیز اکبریان، نماینده کرج و رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی به خبرگزاری خانه ملت اطلاع داده بود که به دستور علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی هیأتی از کمیسیون صنایع و معادن مجلس به همراه نمایندگان وزارت صنعت و مرکز پژوهشها به آزادشهر اعزام شدند، تا علل و ابعاد وقوع حادثه معدن زغال سنگ یورت را بررسی کنند. در آن زمان علی لاریجانی وعده داده بود که گزارش کمیسیون صنایع و معادن درباره این حادثه در صحن علنی مجلس قرائت میشود.
انفجار در معدن زغال سنگ یورت در آزادشهر در اثر تراکم گاز متان رخ داد و مشخص شد که دستگاههای فشارسنج کار نمیکردهاند. نزدیک به نیمی از کشتهشدگان کارگرانی بودند که برای نجات همکارانشان از بیرون به درون تونل معدن رفته بودند اما در اثر تراکم گاز در تونل معدن جان خود را از دست دادند. با این حال، کارفرما نبود تجهیزات ایمنی و از جمله فعال نبودن فشارسنجها را انکار میکرد.
علی ربیعی، وزیر کار نیز کمی پس از انفجار به رسانهها گفت این حادثه به دلیل بیاحتیاطی کارگران اتفاق افتاده است. وزیر کار به خبرگزاری ایلنا گفت: «بازرسان کار نیم ساعت قبل از حادثه از محل معدن بازدید کرده بودند. بیاحتیاطی موجب وقوع این حادثه شد.البته گاز متان هم قدرت انفجاری بالایی دارد.»
پس از انفجار روشن شد که کارگران ماهها بدون دریافت حقوق کار کرده بودند. در سه سال اخیر بارها در رابطه با ناایمنی معدن و مطالباتشان اعتراض کرده و مقابل فرمانداری اجتماع کرده بودند اما کسی به اعتراضات آنان توجه نکرده بود.
پس از حادثه تعدادی از نمایندگان مجلس خواستار تشکیل کمیته حقیقت یاب برای بررسی علل این حادثه شدند.
روایت گروهی از بازماندگان معدنکاران سانحهدیده و همکاران آنها
ادامه #ويدئو ي قبل گزارش اختصاصی #روزآروز از #معدن_یورت آزادشهر گلستان؛ حتما این ویدیو را دنبال کنید و با دوستانتان به اشتراک بگذارید! pic.twitter.com/FloX7j7CKs
— روزآروز (@Roozarooznews) 30. Mai 2017
درباره انفجار معدن یورت در زمانه