لیست اصلاح‌طلبان موسوم به «لیست امید» در شهرهای تهران، مشهد و زاهدان تمام کرسی‌های شورای شهر را از آن خود کرده است. راست افراطی تاب پذیرش این شکست را ندارد. مهدی چمران، رئیس فعلی شورای شهر تهران درخواست بازشماری آرا را داده است. گمانه‌زنی‌ها درباره شهردار آینده تهران هم همچنان ادامه دارد. مهدی هاشمی یا اسحاق جهانگیری؟

شهرداری تهران (عکس: آرشیو)

محمد محمودی شاهنشین، رئیس هیأت نظارت بر انتخابات شورای شهر و روستا در گفت‌وگو با خبرگزاری میزان اعلام کرده که آرای شهروندان در پنجمین انتخابات شورای شهر تهران یک بار دیگر با دست هم شمرده می‌شود. انتظار می‌رود که نتیجه نهایی تا پایان روز جاری اعلام شود.

رئیس هیأت نظارت بر انتخابات شورای شهر و روستا به خبرگزاری میزان گفته است:

«دوستان اعتراض‌شان را مستقیم به ما نگفته اند و به آقای [علی] لاریجانی داده بودند که ایشان هم به ما منعکس کردند و تصمیم گرفتیم کار تجمیع آرا را انجام دهیم.»

محمد محمودی شاهنشین روز گذشته گفته بود بازشماری کل آرا در تهران امکان‌پذیر نیست. او چندین بار با مهدی چمران تلفنی صحبت کرده بود و به او اطمینان داده بود که به اعتراض اعضای «لیست خدمت» توجه می‌شود.

مجلس شورای اسلامی نظارت بر برگزاری انتخابات شوراهای شهر و روستا را به عهده دارد. به گزارش خبرگزاری تسنیم، مهدی چمران یک بار دیگر، سه‌شنبه ۲ خرداد نتایج اننخابات شورای شهر تهران را به چالش کشیده و گفته است فرماندار تهران به جای آنکه بر شمارش آرا نظارت داشته باشد، فقط نظاره‌گر بوده است:

«در دوره قبل ناظران مجلس حضور داشتند و آرا را می‌شماردند و تطبیق می‌دادند. این آمار شمارش به آمار فرمانداری اضافه و تجمیع می‌شد و در صورت نیاز اصلاحات اعمال می‌شدند، اما این دفعه فرماندار لیست نهایی را خواند و آمار جزیی را نمی‌دانست.»

بنا به آماری که عیسی فرهادی، فرماندار تهران به دست داده، در تهران ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر در انتخابات شورای شهر شرکت کرده بودند. ۹۰۰ هزار نفر بیش از دوره پیشین.

۲۱ کاندیدای «لیست امید» که با رأی مردم تهران به شورای شهر راه یافته‌اند در اولین جلسه خود که صبح دوشنبه یکم خرداد برگزار شد،مرتضی الویری، شهردار سابق تهران را به عنوان  هیأت رییسه موقت خود انتخاب کردند.

برخی رسانه‌های داخلی گزارش داده‌اند که جلسه یاد شده، در عمل «یک صبحانه کاری» بوده، رسمیت نداشته و مرتضی الویری در یک اقدام خودانگیخته اعلام کرده که به این دلیل که سن‌اش از دیکران بیشتر است، «رئیس سنی» شورای شهر تهران به شمار می‌آید، سپس بدون اطلاع دیگر این خبر را در شبکه‌های اجتماعی بازتاب داده است.

در هر حال، محسن هاشمی، نفر اول «لیست امید» در گفت وگو با روزنامه «شرق» گفته بود که شورای شهر تهران از ۲۱ مرداد به بعد انتخاب شهردار تهران را در دستور کار قرار می‌دهد.

غلامحسین کرباسچی در گفت‌وگو با رسانه‌های داخلی گفته است که با توجه به فعالیت‌های فرزند هاشمی رفسنجانی در مترو تهران، او یکی از گزینه‌های شهرداری تهران است.  اگر محسن هاشمی به عنوان شهردار تهران انتخاب شود، لیست ٢١نفره امید، ٢٠نفره خواهد شد و نفر اول علی‌البدل که مهدی چمران است، به عنوان نفر جدید به شورای شهر راه خواهد یافت. علاوه بر این مانع، اعضای «لیست امید» در میثاق‌نامه خود متعهد شده‌اند که شهردار بعدی تهران را از میان اعضای دوره پنجم شورای شهر انتخاب نکنند.

خبرگزاری تسنیم گزارش داده که ظاهراً در چنین شرایطی اصلاح‌طلبان تصمیم گرفته‌اند اسحاق جهانگیری را برای شهرداری تهران در دوره اخیر معرفی کنند.

در این میان سرنوشت محمد باقر قالیباف همچنان مبهم است. علی مطهری، نایب رئیس مجلس شورای اسلامی، صبح سه‌شنبه ۲ خرداد در گفت‌وگو با رسانه‌های داخلی به دولت روحانی پیشنهاد داده بود که محمد باقر قالیباف را نیز به کار بگیرد.

بیشتر بخوانید: