سازمان محیط زیست بخشی از مساحت غیرقابل احیای دریاچه ارومیه را به پارک حیات وحش تبدیل خواهد کرد.
عیسی کلانتری، دبیر ستاد احیای دریاچه ارومیه اعلام کرد این محوطه ۱۰۳۰ کیلومتری در بخش جنوبی این دریاچه قرار دارد.
تصمیم به ساخت پارک حیات وحش در دریاچه ارومیه به دو سال پیش باز میگردد. در آن زمان استانداری آذربایجان غربی اعلام کرده بود مساحت نزدیک به ۱۰۳۰ کیلومتری از این دریاچه به دلیل از بین رفتن پوشش گیاهی و شیب منفی بهوجود آمده احیا نیست.
در سالهای گذشته هم شماری از منتقدان و کارشناسان محیط زیست از جمله پرویز کردوانی اعلام کردند احیای این دریاچه از طریق انتقال آب نه از نظر زیست محیطی و نه از نظر اقتصادی توجیه ندارد، ارومیه باید خشک شود و به جای آن پارک ساخت.
با وجود این دبیر ستاد احیای دریاچه ارومیه با رد استدلال منتقدان طرح احیای دریاچه ارومیه گفت: «بر خلاف ادعای غیرکارشناسی برخی از افراد، اقدامات و شرایط پیش رو نشان داد که دریاچه ارومیه ۱۰۰ درصد امکان و قابلیت احیا دارد و تاکنون اقدمات خوبی در راستای احیا انجام شده است.»
عیسی کلانتری بار دیگر با تأکید بر امکان احیای دریاچه ارومیه اعلام کرد در سال ۱۳۹۶، ۱۸۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای دریاچه مصوب شده. این مبلغ همانند بودجه مصوب سال قبل است. هرچند در سال ۹۵ تنها نیمی از آن برآورده شد و به دنبال آن مقامات مسئول اعلام کردند زمان احیای کامل دریاچه ارومیه سال ۱۴۰۳، یعنی یکسال دیرتر از برنامه پیشبینی شده خواهد بود.
آب دریاچه ارومیه از حدود سال ۱۳۷۶ به تدریج شروع به کم شدن کرد تا اینکه در سالهای ۱۳۹۳ و ۱۳۹۴ به کمترین میزان خود رسید و ۹۳ درصد آن خشک شد.
اکنون حجم آب دریاچه ارومیه از ۵۰۰ میلیون مترمعکب در دوران بحرانی و زمان آغاز به کار دولت یازدهم به دو میلیارد مترمکعب در حال حاضر رسیده و روند خشکی آن متوقف شده. اما طی یک سال گذشته، پیشرفت برنامههای ستاد احیای دریاچه ارومیه کُند شد. چنانچه بنابر اعلام ستاد احیای، اندازهگیری تراز روزانه آب دریاچه ارومیه در تاریخ ۸ اردیبهشت ماه ۱۳۹۶، ۱۸- سانتیمتر تغییر را به نسبت سال گذشته نشان میدهد.
برنامه دولت یازدهم برای احیای دریاچه ارومیه با کمک برنامه توسعه ملل متحد و دولت ژاپن پیش میرود.
روند خشکی دریاچه ارومیه در سه دهه اخیر:
در همین زمینه
طرح انتقال حوزه علمیه قم به دریاچه ارومیه
صمد / 04 May 2017