انتخابات ریاست جمهوری در ایران با کمترین میزان طرح مطالبات جامعه زنان کشور از زبان کاندیداها در حال برگزاری است با این حال، همین فرصت هم بهانه‌ای برای طرح مطالبات زنان در فضای جامعه و شبکه‌های اجتماعی شده است.

اسحاق جهانگیری، کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری در ایران، شب گذشته در صحبت‌های تبلیغاتی تلویزیونی خود نه تنها جملاتی در نقد دولت‌های نهم و دهم گفت که به مذاق خیلی‌ها خوش آمد، که در بخشی از صحبت‌های خود به زنان اشاره کرد. او بر خلاف ادبیات رایج مقامات جمهوری اسلامی از لفظ «بانوان» استفاده نکرد و کلمه «زنان» را به کار برد: «زنان مظلوم‌ترین اقشار ما هستند که به حقوق‌شان توجه نشده، مدیریت کشور باید دست زنان باشند.»

جهانگیری با گفتن اینک ‏«زنان نه حرمت‌شان رعایت شده نه حقوق‌شان»، تاکید کرد: «زن ها ۴۹ درصد از جمعيت اند و بايد در نيمی از اقتصاد و مديريت كشور فعال باشند، کجای دنیا نیمی از نیروی متخصص را کنار می‌گذارند؟»

باقی صحیت‌های اسحاق جهانگیری درباره زنان، گزارش تبلیغی او درباره دولت حسن روحانی بود اما همین اشارات کافی بود تا کاربران شبکه‌های اجتماعی با راه انداختن هشتگ «ما ۴۹ درصدیم» به طرح مطالبات و خواسته‌های زنان از کاندیداهای ریاست جمهوری بپردازند.

کاربری نوشته: «اجازه ازدواج در دست پدر است، اجازه طلاق در دست شوهر، پس حق من کوووووو؟»

 کاربر دیگری هم پرسیده: «ما٤٩درصديم و ۵۰ تا ۹۱ ساعت از وقت‌مان را در هفته صرف کارخانگی می کنیم. سهم ما در اقتصاد و نظام دستمزد کجاست؟»

برخی از کاربران مرد هم برای طرح مطالبات زنان همراه شده‌اند:

یک کاربر دیگر هم نوشته: «زنان شخصیتی مستقل در جامعه دارند. مایملک پدر، شوهر و خانواده‌شان نیستند!»

کاربری اشاره کرده:

«سیمین دانشور، همسرِ جلال آل احمد» یک زن هنرمند و موفق این‌طور در کتاب درسی ادبیات به ما معرفی می‌شد.»

و دیگری نوشنه:

نمونه‌های دیگری هم هست مثل: «روزی که ۴۹ درصد جامعه با حقوق برابر، شانه به شانه با ۵۱ درصد بقیه در بهبود مشکلات و ساختن کشور سهیم می‌شه ایران جای خیلی جلوتری از امروزه.»

یا : «زنان باید امکان و فرصت برابر حضور تو تمام عرصه‌ها رو داشته باشن، چه یکی بخواد از این فرصت‌ها استفاده کنه، چه نخواد!»

«این مهریه رو که ده بار پامون حساب می‌کنید رو نمی‌خوایم. حقوق و فرصت های برابر می‌خوایم. جامعه بدون تبعیض جنسیتی می‌خوایم.»

و البته با همین هشتگ پرسش‌ها فراتر از مطابات زنان است: «درباره اقلیت‌های دینی، مذهبی، جنسی هم می‌پرسیم و حقوق مردم درباره زبان مادری. برنامه‌های عملی کاندیداها برای احقاق حقوق ملت چیست؟»

کاربری هم پرسیده: