خانم جمیله علم الهدی،

همسر “آیت الله قتل عام” بودن چه احساسی دارد؟

آیا شما حاضر هستید که مردم ایران هزینه‌های سنگین اعمال جنایتکارانه همسرتان را پرداخت کنند؟ مردم تمایل دارند از نظرات همسر نامزد ریاست جمهوری در خصوص سرکوب‌های چهار دهه گذشته شوهرش آگاه شوند.

میلیون‌ها تن مشتاقند بدانند آیا همسر نامزد ریاست جمهوری موافق آزادی کلیه زندانیان سیاسی و عقیدتی- لااقل زنان زندانی- است یا موافق ادامه سرکوب زنان به دلیل ابراز عقایدشان است؟

مادری از مادران دادخواه خاوران − جمیله علم الهدی همسر سید ابراهیم رئیسی («آیت الله قتل عام»)

امر خصوصی و امر عمومی

تفکیک حوزه خصوصی از حوزه عمومی یکی از تفکیک‌های با ارزش در عصر جدید است. البته این تفکیک از سوی فمینیست‌ها و نحله‌های دیگر با نقدهایی مواجه شده است. دفاع از حوزه خصوصی شهروندان در برابر دخالت قدرت لویاتانی رژیم سیاسی اساس این تمایز است.

اما وقتی نوبت به خود رژیم سیاسی می‌رسد، زندگی خصوصی دولتمردان (افرادی که مسئولیت‌های قوای مجریه و مقننه و قضائیه را بر عهده دارند)، به زندگی عمومی شهروندان تبدیل می‌شود. برای این که آنان دارای قدرت بوده و نسبت آنان با شهروندان، رابطه قدرتمندان با فاقدان قدرت است. مردم باید بدانند چه افرادی بر آن‌ها حکومت می‌کنند. آنان می‌توانند با توسل به قدرتشان فسادهای جنسی و اقتصادی و قضایی و…مرتکب شوند.

اعمال و رفتارهای مردها لزوماً ربطی همسرانشان ندارد. به عنوان مثال، مأمورین اطلاعاتی و امنیتی ممکن است هیچ گاه شغلشان را به همسرانشان نگویند یا کارهایی را که انجام داده اند، به همسرانشان اطلاع ندهند، که نمی‌دهند.

تفاوت آیت الله علم الهدی با ملاعمر و ابوبکر بغدادی

این که خانم جمیله علم الهدی- دختر آیت الله علم الهدی و همسر ابراهیم رئیسی- دارای دکترای فلسفه تعلیم و تربیت است، نشان می‌دهد که آیت الله علم الهدی، ابوبکر بغدادی یا ملاعمر نیست. این که این او دانشیار دانشگاه شهید بهشتی در دانشکده علوم تربیتی، رییس پژوهشکده مطالعات بنیادین علم و فناوری دانشگاه شهید بهشتی و رئیس کمیسیون تعلیم و تربیت شورای انقلاب فرهنگی است، هم نشان دهنده این است که آیت الله علم الهدی ابوبکر بغدادی و ملاعمر نیست. آیت الله علم الهدی یک فقیه بنیادگراست، اما در بسط قشری گری و روایت بنیادگرایانه از اسلام تا ملاعمر و ابوبکر بغدادی پیش نرفته است.

سید ابراهیم رئیسی جوان، آن هنگام که در هیئت‌های مرگ تجربه می‌آموخت
سید ابراهیم رئیسی جوان، آن هنگام که در هیئت‌های مرگ تجربه می‌آموخت، برای ریاست جمهوری؟

آگاه شدن از قتل عام تابستان ۱۳۶۷

اگر مسئولیت‌های همزمان جمیله علم الهدی محصول رانت سیاسی پدر و همسرشان نباشد، شایسته تقدیر است.

فرض من این است که وقتی ابراهیم رئیسی در حال قتل عام چند هزار زندانی سیاسی و عقیدتی محکوم به حبس مدت دار بود، هیچ اطلاعی به همسرشان در این زمینه نداده است.

فرض می‌کنم که از سال ۱۳۶۷ تا سال ۱۳۹۵که نوار جلسه آیت الله منتظری با اعضای هیئت مرگ منتشر شد، جمیله علم الهدی هیچ اطلاعی از آن قتل عام نداشت.

پرسش من این است: وقتی نوار آیت الله منتظری منتشر شد، احساس ایشان چه بود؟ صدها نفر از اعدام شدگان زن بودند.

ابراهیم رئیسی در ۹۶/۰۲/۰۳ در دیدار با نمایندگان مجلس شورای اسلامی- برای توضیح کارنامه اش و کسب رأی مردم- به آن‌ها گفت : “در دهه ۶۰ نیز به دلیل آشنایی با شهید مظلوم بهشتی وارد عرصه قضایی شدم. در دهه ۶۰ توفیق احقاق حقوق مردم، برخورد با مفاسد اجتماعی، مقابله با اخلال‌گران عرصه عمومی و کوتاه کردن سایه تروریست‌های جنایتکار از سر مردم را داشتم.

پس یکی از توفیقات ابراهیم رئیسی قتل عام چند هزار زندانی است که در دادگاه‌های غیر علنی و فاقد وکیل دهه شصت به حبس‌های مدت دار محکوم شده بودند. رئیسی این توفیق را به عنوان یکی از دستاوردهای زندگی خود برای رقابت‌های ریاست جمهوری ۲۹ اردیبهشت ۹۶ مطرح می‌سازد.

خانم جمیله علم الهدی با خواندن این جملات همسرشان چه احساسی پیدا می‌کنند؟ آیا ایشان هم به قتل عام چند هزار زندانی سیاسی و عقیدتی توسط همسرشان افتخار می‌کنند؟

خانم جمیله علم الهدی در مصاحبه‌ای که بعداً توسط ستاد ابراهیم رئیسی مخدوش اعلام شد (مخدوش، نه به کلی کاذب) از کارنامه قضایی همسرشان دفاع جانانه‌ای کرده است. وقتی آیت الله منتظری، ابراهیم رئیسی و دیگر اعضای “هیئت مرگ” را “جنایتکاران تاریخ” خواند، هیچ یک از آنها به این عنوان اعتراض نکرد.

پرسش من این است: همسر یکی از “جنایتکاران تاریخ” بودن چه احساسی دارد؟ اگر تاکنون هیچ یک از دانشجویان ایشان جرأت نکرده‌اند در این مورد از ایشان سئوالی بپرسند، شاید از این به بعد، دانشجویی از ایشان بپرسد: داوری و احساس شما از اعدام چند هزار زندانی سیاسی و عقیدتی توسط همسرتان چیست؟ چه احساسی دارید وقتی نخبگان همسرتان را “آیت الله قتل عام” می‌خوانند؟

مسئله زهرا رهنورد

ابراهیم رئیسی با افتخار در سرکوب جنبش سبز مشارکت مستقیم داشته است (رجوع شود به مقاله ” “آیت الله قتل عام” و سرکوب جنبش سبز و رهبرانش“). تعدادی از افرادی که ماه‌ها قبل از جنبش سبز بازداشت شده بودند، به عنوان فعالین جنبش سبز اعدام کردند و ابراهیم رئیسی به دروغ آنها را فتنه گران پس از انتخابات خواند.

خانم جمیله علم الهدی، داوری اخلاقی و حقوقی شما چیست؟ چه احساسی دارید؟

ابراهیم رئیسی گفته است که حکم “سران فتنه”- یعنی مهندس موسوی، زهرا رهنورد، مهدی کروبی- اعدام است که نظام به آنها ترحم و ارفاق کرده و در حصر نگاهشان داشته است.

داوری اخلاقی و حقوقی شما درباره این حکم همسرتان چیست؟ چه احساسی دارید؟

خانم دکتر زهرا رهنورد متولد ۱۳۲۴ هستند. پیش از انقلاب، مهندس موسوی را با زهرا رهنورد می‌شناختند. یعنی می‌گفتند او همسر زهرا رهنورد است. این هنرمند سالخورده، اینک در ۷۲ سالگی است. از آخر بهمن ۱۳۸۹ تاکنون در منزلش زندانی شده است. همسر شما در این حصر نقش مستقیم داشته و تازه مدعی است که حکم ایشان اعدام است.

داوری اخلاقی و حقوقی شما در این خصوص چیست؟

زهرا رهنورد بیش از ۶ سال است که در حصر است. او همچون شما زن است. از نظر شغلی، همکار شما محسوب می‌شود. آیا تاکنون حتی یک بار از همسرتان در این خصوص سئوال کرده اید؟

اگر داستان قتل عام زندانیان سیاسی و عقیدتی را نمی‌دانستید، داستان سرکوب جنبش سبز که آشکار و شفاف بود.

فقط زهرا رهنورد نبود، حدود چهار هزار نفر بازداشت شدند. صدها نفر شکنجه گردیدند. چند تن در زیر شکنجه به شهادت رسیدند. ده‌ها تن را مجبور به اعترافات تلویزیونی کردند. صدها نفر را سال‌ها زندانی کردند. در تمامی این سرکوب ها، همسر شما نقش مستقیم داشت.

داوری اخلاقی و حقوقی شما چه بود و چیست؟ همسر “آیت الله قتل عام” بودن چه احساسی دارد؟

این پرسش‌ها به سبب دفاع جانانه شما از کارنامه قضایی همسرتان مطرح شد. این پرسش‌ها برای این مطرح شد که او قصد دارد رئیس جمهوری ایران شود و این هدف اگر محقق شود، هزینه‌های سنگینی بر ایرانیان از سوی جامعه بین المللی تحمیل خواهد شد.

آیا شما حاضر هستید که مردم ایران هزینه‌های سنگین اعمال جنایتکارانه همسرتان را پرداخت کنند؟ مردم تمایل دارند از نظرات همسر نامزد ریاست جمهوری در خصوص سرکوب‌های چهار دهه گذشته شوهرش آگاه شوند.

میلیون‌ها تن مشتاقند بدانند آیا همسر نامزد ریاست جمهوری موافق آزادی کلیه زندانیان سیاسی و عقیدتی- لااقل زنان زندانی- است یا موافق ادامه سرکوب زنان به دلیل ابراز عقایدشان است؟


از همین نویسنده


در همین زمینه

نظرسنجی درباره کاندیداهای نظام برای انتخابات ریاست جمهوری

موضع سیاسی و منش و جهان‌بینی این کاندیداهای نظام برای انتخابات ریاست جمهوری را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

بیشتر بخوانید، در صفحه ویژه انتخابات