محمد باقر قالیباف، نامزد اصول‌گرا در انتخابات ریاست جمهوری بیش از آنکه با حسن روحانی رقابت کند، از در رقابت با ابراهیم رئیسی درآمده است. شهردار تهران وعده داده که پنج میلیون شغل ایجاد کند و به جویندگان کار در ایران ماهانه ۲۵۰ هزار تومان بپردازد. این وعده از سوی اخوان لاریجانی بی‌پاسخ نماند. علی لاریجانی، بدون آنکه از قالیباف نام ببرد او را به بی‌صداقتی متهم کرد و برادرش، صادق لاریجانی، رئیس قوه قضائیه هم از کاندایداها خواست که به مردم وعده خلاف واقع ندهند.

ابراهیم رئیسی (راست) و محمد باقر قالیباف (چپ)، دو نامزد اصول گرا در رقابت با هم

رسانه‌های داخلی گزارش داده‌اند محمد باقر قالیباف که دولت خود را «دولت مردم» نامیده، با برنامه اقتصادی «جهاد علیه بیکاری» قصد آرای ابراهیم رئیسی را کرده است.

قالیباف وعده داده که سامانه‌ای برای جویندگان کار راه‌اندازی می‌کند و هر کس که در آن سامانه ثبت‌نام کند، تا وقتی کار برای او پیدا نشده ماهانه ۲۵۰ هزار تومان دریافت کند.  او همچنین تعهد داده که دست‌کم پنج میلیون شغل ایجاد می‌کند. قالیباف در جمع طرفدارانش گفته است:

«حتماً مردم عزیز برای چنین تعهدی، تضمین می‌خواهند. تضمین من به ملت شریف ایران سابقه و کارنامه من است. قالیباف هیچ قولی نداده که عمل نکرده باشد.»

واگذاری زمین‌های تهران به برخی از اعضای شورای شهر تهران، سوءمدیریت در فاجعه پلاسکو، فروش سرمایه شهری و تراکم‌فروشی و همینطور بدهی ۶۰ هزار میلیاردی شهرداری تهران فقط بخشی از کارنامه محمد باقر قالیباف است.

مردم صدقه نمی‌خواهند

علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی که برای افتتاح چند پروژه عمرانی به شهر قدس سفر کرده است، در سخنانی، بدون آنکه به محمد باقر قالیباف اشاره کند، در مقام پاسخگویی به وعده‌ فریبنده ۲۵۰ هزار تومانی او برآمد و گفت:

«عده‌ای شعار می‌دهند که ما فلان مقدار پول به مردم می‌دهیم. در مقابل این سیاست صداقت و راستی یک سیاستمدار مطرح است که باید به مردم مشکلات را بگوید و به دنبال راهکار باشد وگرنه مردم صدقه نمی‌خواهند بلکه مردم و جوانان به دنبال فرصت کارآفرینی و تولید هستند.»

صادق لاریجانی، رئیس قوه قضائیه و برادر رئیس مجلس شورای اسلامی نیز در سخنانی کلی نسبت به وعده‌های انتخاباتی هشدار داد:

«وعده‌های انتخاباتی از واقعیت تجاوز نکنند، زیرا چنین کاری موجب می‌شود که وعده‌های بی‌پایه و اساس بیان شود و این خود یک نقطه ضعف برای کاندیداها به شمار می‌آید.»

شعار ابراهیم رئیسی، دولت «کار و کرامت» است. حسن روحانی، رئیس جمهوری اسلامی دی سال گذشته از افزایش بیکاری در ایران خبر داده و گفته بود که تنها در تابستان ۹۵ یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر در ایران در جستجوی شغل بوده‌اند.

رقابت بر سر به دست آوردن آرای کسانی که از داشتن شغل در ایران محروم مانده‌اند، به نگرانی‌هایی در تشکل اصول‌‌گرایان – جمنا – دامن زده است. گفته می‌شود که محمد باقر قالیباف حاضر به کناره‌گیری به نفع ابراهیم رئیسی در انتخابات ریاست جمهوری نشده. رئیسی اما در نشست انتخاباتی با اعضای «فراکسیون ولایت» مجلس شورای اسلامی، به ولایتمداران اطمینان داده که مشکلی پیش نمی‌آید.

بیشتر بخوانید: