کره شمالی ناوگروه رزمی ایالات متحده را تهدید به حمله کرد. همزمان دو ناو ژاپنی به این ناوگروه رزمی ایالات متحده پرداختند تا در غرب اقیانوس آرام تمرین‌های نظامی مشترک اجرا کنند.

دو ناو ژاپنی به ناوگروه رزمی آمریکا می‌پیوندند

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا در پاسخ به افزایش تنش‌ها با کره شمالی و آزمایش‌های موشکی این کشور، به ناوگروه کارل وینسون دستور داده‌بود تا به سمت شبه‌جزیره کره به راه بیفتد.

کره شمالی در ماه‌های اخیر چندین‌بار دست به آزمایش جدید بر تسلیحات اتمی خود زده، یک موتور پیشران موشک‌ بالستیک دوربرد با قابلیت حمل کلاهک هسته‌ای را تست کرده، و در آخرین نمونه از این آزمایش‌ها، اوایل آوریل موشک اسکاد با سوخت مایع را امتحان کرد.

با این حال، مقام‌های آمریکایی از محل دقیق این ناوگروه جزئیاتی ارائه نداده‌اند.

پیشتر شبکه خبری سی‌ان‌ان گفته بود که این ناوگروه بسیار دیرتر از آنکه مقام‌های کاخ سفید گفته‌بودند، به سمت کره شمالی راه افتاده و پیش از آن در مانوری در اقیانوس هند بوده. مایک پنس، معاون اول آمریکا اما شنبه گفت که این ناوگروه «طی چندروز» به نزدیکی شبه‌جزیره کره می‌رسد.

ناوگروه رزمی کارل وینسون از یک ناو هواپیمابر، یک ناو جنگی، دو ناوشکن و دیگر ناو‌های پشتیبانی‌کننده در عملیات هوایی تشکیل می‌شود.

ژاپن نیز که از افزایش تهدیدهای کره شمالی نگران شده، دو ناو جنگی خود را برای پیوستن به ناوگروه کارل وینسون اعزام کرده‌است. ژاپن پس از چین بزرگترین نیروی دریایی آسیا را در اختیار دارد.

وزارت دفاع ژاپن در بیانیه‌ای گفته که سامیداره و آشیگارا، دو ناو جنگی اعزام‌شده قرار است «گستره‌ای از تاکتیک‌های رزمی» را با ناوگروه آمریکایی در غرب اقیانوس آرام تمرین کنند.

پاسخ کره شمالی

کره شمالی در نخستین واکنش‌ها به حرکت ناوگروه رزمی کارل وینسون گفته‌بود که در صورت تحریک به ایالات متحده حمله اتمی خواهد کرد. پیونگ‌یانگ همواره کره جنوبی و ژاپن را نیز به عنوان متحدان ایالات متحده به نابودی با حمله هسته‌ای تهدید می‌کند.

اکنون یک روزنامه دولتی این کشور، رودُنگ سینمون در مطلب تازه‌ای چنین تهدید کرده: «نیروهای انقلابی ما برای نبرد و غرق‌کردن ناو هواپیمابر هسته‌ای آمریکا با یک حمله آماده اند.»

این روزنامه گفته که غرق‌کردن ناو هواپیمابر آمریکا مثالی خواهد بود از قدرت نظامی کره.

کره شمالی سه‌شنبه ۲۵ آوریل هشتادوپنجمین سالگرد تشکیل «ارتش خلق کره» را جشن خواهد گرفت.

این مناسبت برای دولت پیونگ‌یانگ بسیار مهم است و شاید کره شمالی این‌بار ششمین آزمایش هسته‌ای خود را در این روز اجرا کند.


در همین زمینه