شاهرخ فاتح، رئیس مرکز ملی خشکسالی و مدیریت بحران سازمان هواشناسی گفته ۱۰ درصد مساحت ایران به خشکسالی بسیار شدید بلندمدت دچار است و خشکسالی به مرحله وخیمی رسیده است.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، این مقام ارشد سازمان هواشناسی گفته: «در شرایط حاضر بخش وسیعی از استان‌های خوزستان، یزد، خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان، کرمان و کهگیلویه و بویراحمد از خشکسالی‌های متوسط و شدید رنج می‌برند.»

به گفته این مقام مسئول «با وجود بارش‌های خوب ماه‌های اخیر خشکسالی‌های بلندمدت همچنان پابرجا هستند و خشکسالی‌های انباشته شده کماکان در پهنه‌های وسیعی از کشور پایدار مانده‌اند.»

خشکسالی به چهار دسته خشکسالی های خفیف، متوسط، شدید و بسیار شدید تقسیم بندی می‌شود.

رئیس مدیریت بحران سازمان هواشناسی می‌گوید از منظر خشکسالی کوتاه مدت ۳۰ درصد از مساحت کل کشور با خشکسالی خفیف ، ۲۸  درصد با خشکسالی متوسط، ۱۶ درصد با خشکسالی شدید و دو دهم مساحت کل کشور نیز با خشکسالی بسیار مواجه است.

از نگاه بلند مدت نیز ۱۳ درصد مساحت کل کشور با خشکسالی خفیف، ۴۰ درصد با خشکسالی متوسط، ۳۱ درصد با خشکسالی شدید و  ۱۰ درصد با خشکسالی بسیار شدید روبرو است.

رئیس مرکز ملی خشکسالی می‌گوید درصد بالای خشکسالی های بسیار شدید و شدید بلند مدت و پراکندگی آن در کشور نشان می‌دهد آثار بلند مدت خشکسالی‌ها با بارش‌های مقطعی برطرف نشده. به همین خاطر به گفته او، مقامات باید رویکردی مبتنی بر سازگاری با شرایط اقلیم خشک در ایران پی گرفته شود.

خشکسالی شدید در ایران از حدود ۱۰ سال پیش آغاز شده و به گفته کار‌شناسان دست‌کم تا ۲۰ سال دیگر ادامه خواهد داشت.

۷۲ درصد جمعیت ایران از پدیده خشکسالی متأثرند.


● پرونده ویژه