ابراهیم رئیسی، که اکنون بر تشکیلات کلان مالی آستان قدس ولایت میکند، رسما اعلام کاندیداتوری کرد. مهمترین سابقه اجرایی او شرکت در مدیریت کشتار زندانیان سیاسی در تابستان ۱۳۶۷ است.
خبرگزاری تسنیم گزارش داده است که صولت مرتضوی به نمایندگی از ابراهیم رئیسی صبح ۱۷ فروردین خبر کاندیداتوری رئیسی را اعلام کرده است.
به گفته مرتضوی، رئیسی بعد از شرکت در دومین نشست مجمع ملی جبهه مردمی از هیأت نظارت بر انتخابات انصراف داده و کاندیداتوریاش در انتخابات ریاست جمهوری ۹۶ را پذیرفته است.
ابراهیم رئیسی از مجریان کشتار زندانیان سیاسی در تابستان ۱۳۶۷، پس از مرگ واعظ طبسی با حکم خامنهای به تولیت آستان قدس رضوی رسید.
از ابراهیم رئیسی به عنوان تنها نامزدی که میتواند اصولگرایان را متحد کند نام برده میشود. روز ۱۶ فروردین خبر استعفای او از هیئت نظارت بر انتخابات منتشر شد که از سوی رسانههای داخل ایران حمل بر تصمیم او به شرکت در انتخابات شد.
اصولگرایان گردآمده در “جمنا” همچنین اصولگرایان سنتی از قبیل جبهه پایداری و هیات مؤتلفه بر این باورند که با توجه به وخامت وضع اقتصاد و نارضایتی مردم، شانس پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری را دارند. آنها تلاش دارند نیروها را پشت سر یک نامزد انتخاباتی به صف کنند و اغلب معتقدند این فرد کسی جز ابراهیم رئیسی نمیتواند باشد.
اصولگرایان معتقدند رئیسی توان جذب بدنه ایدئولوژیک نیروی منتقد و مخالف روحانی را دارد و میتواند شکافهای درون جمنا را ترمیم کند و هواداران جلیلی و حتی بخشی از بدنه متعلق به احمدینژاد را نیز به سوی خود بکشاند. همچنین میگویند از آن جا که در مشاغل دولتی نبوده «بکر و مصرف نشده» است و رقیب نمیتواند با استناد به عملکرد او در حوزه «اقتصاد و فساد» تصویری منفی از او در جامعه ارائه دهد.
قرار است از رئیسی چهرهای با «رویکرد مردمی و محرومیت نوازی» نیز ارائه شود زیرا به گفته اصولگرایان این خصوصیت او را در برابر روحانی که اقشار محروم، «گستردهترین طبقات ناراضی از روحانی را تشکیل میدهد.» در موضع قدرت قرار میدهد.
◄ درباره ابراهیم رئیسی:
یک جنایتکار در مقام تولیت «آستان ضامن آهو»
در هفتههای اخیر طرفداران رئیسی با ایجاد وبسایتها و شبکههای اجتماعی، کمپین حمایت از رئیسی و تهیه طومار حمایت از رئیسی بشدت بر تبلیغات به نفع او افزودهاند. وبسایت آستان قدس نیز از توزیع آرد مجانی در خوزستان خبر داد و نوشت بیش از صدها تُن «آرد تبرکی» تحت عنوان طرح کرامت در میان محرومان نقاط مختلف این استان توزیع شده است و افزود این طرح ادامه دارد.
در همین رابطه صادقی نماینده اصلاحطلب مجلس به استفاده رئیسی از امکانات آستان قدس با مقاصد انتخاباتی انتقادکرد. در شبکههای اجتماعی مربوط به رئیسی نیز عکسهایی از کامیونها با آرم و پرچم آستان قدس که برای توزیع آرد مجانی به مردم محروم خوزستان به این منطقه رفته بودند، در کنار تصویر کسانی که با شعار: رئیسی بیا عکس گرفته بودند، منتشر شد.
مصباح یزدی خط دهنده به تشکل اصولگرای «جبهه پایداری» از رئیسی حمایت کرده و حزب موءتلفه نیز اعلام کرده از کاندیدای واحد جمنا حمایت خواهد کرد.
در رابطه با انتخاب رئیسی بعنوان نامزد واحد اصولگرایان این سناریو هم مطرح بود که قرار است رئیسی نامزد ریاستجمهوری شود و قالیباف و جلیلی بعنوان دو بازوی اجرایی و سیاست خارجی او باشند.
اما ابراهیم رئیسی مخالفانی هم در میان اصولگرایان دارد. گرایش های مخالف رئیسی هم در جمنا هستند. از جمله علیرضا زاکانی اوائل فروردین با این امر که ابراهیم رئیسی بخواهد بدون طی پروسه تعیین شده برای گزینش نامزد نهایی، در لحظه آخر به عنوان نامزد نهایی اصولگرایان وارد صحنه شود، مخالفت کرد.
به نظر مي رسد در پاراگراف پاياني اين مطلب، جاافتادگي وجود داشته باشد. اما اين پاراگراف هر چه بوده يا قرار است كه باشد، در اصل ماجرا و گزارش كه موجز و بسيار روشنگر است تغيير جدي نمي دهد. به نظر من:
رياست جمهوري ابراهيم رئيسي بهترين و درست ترين گزينه است و براي رياست جمهوري رژيم جمهوري اسلامي چه كسي شايسته تر از كارگردان و كارگزار قتل عام زندانيان سياسي مي توان سراغ كرد. ابراهيم رئيسي بسيار بيش از احمدي نژاد تمام شكافها و تناقضهاي شكل و محتواي اين رژيم را پر مي كند و مي پوشاند. صلوات بفرستيد!
هم چنين هر چه بگويند كه قرار است رئيسي رأي زيادي بياورد كه بعدا به سادگي به جاي خامنه اي ولي فقيه بشود، باز هم باور نكنيد، تنها چيزي كه در اين رژيم ابراهيم رئيسي را امروز براي رياست جمهوري و فردا براي ولايت فقيه شايسته مي سازد و صندوق سالاري را به عرش اعلاي آن يعني آخوندسالاري مي رساند، همين گزينه است.
قابل توجه آنهايي كه منتظر تغيير و تحول از درون رژيم و از طريق صندوقهاي رأي شماري هستند.
احمد / 06 April 2017
اين هم نوعي از فضولات خامنه اي است
شوخلوق / 06 April 2017
“مجری قتل عام زندانیان سیاسی میخواهد رئیس جمهوری شود.”
خیر. نمی خواهد که ریس جمهور شود بلکه می خواهد حضور میلیونی و پرشور امت اسلام را پرشورتر و میلیونی تر (بلکه میلیاردی!) کند.
علی / 06 April 2017
یقیناً در این دوره دوباره تقلب خواهد شد و رئیسی میشه رئیس جمهور. در واقع این برنامه به نظر من از دوره قبل مهندسی شد آن وقتی که خامنه ای می گفت همه بیان رای بدن و من فقط یه رای دارم وبعد هم حتی دستور صریحی که به احمدی نژاد داد و موارد دیگر. جون این دوره احنمالا خامنه ای میمیره و میخوان یکی رئیس جمهور باشه که از خودشون باشه تا امورات رو در دست بگیره. دوره قبل هم رئیسی نیامد چون افراد کاردان در هیات دولت نمی تونست بیاره که گندکاریهای احمدی نژاد رو درست کنه .
همان / 06 April 2017
مخالفین جمهوری اسلامی بهتر است به فردی خارج از فیلتر شدههای مجلس خبرگان رای بدهند، اتفاق بر یک فرد بمثابه ابراز اعتراض و حرکتی نمایشی از جانب مخالفین واقعی جمهوری اسلامی ! افرادی چون عباس امیر انتظام یا کوروش زعیم جایگزینی خوبی هستند تا زنگ خطر سقوط رژیم برای مسئولین و بازوی مسلح آن سپاه، بصدا دراید !
ایراندوست / 06 April 2017
دراین برهه از تاریخ واقعا حضور افراد رئیسی که سابقه بسیار طلائی ودرخشانی دارد ضروری به نظرمی رسد ومخصوصا قشرجوان به او متمایل است و ، وی را یکی از شکوفای اقتصاد سالم وهیجان انگیز می داند
علی / 06 April 2017
او جزو کسانی بود که رأی به اعدام ناصر منصوری داد که فلج قطعنخاعی بود و روی برانکارد به قلتگاه برده شد. او همچنین یکی از کسانی بود که خود شخصا هنگام دارزدن محکومان در حسینیه گوهردشت حضور مییافت و مراسم اعدام در حضور او و مرتضی اشراقی و… اجرا میشد.
کاوه نصاری که حافظهاش را در اثر ضربه مغزی از دست داده بود و از بیماری شدید صرع و سیاتیک رنج میبرد یکی دیگر از زندانیانی بود که اسیر «بی رحمی» رئیسی و دیگر اعضای هیئت کشتار شد. او که متهم دادستانی کرج بود و در اثر حملهی صرع قادر به راه رفتن نبود قلمدوش ظفر جعفری افشار یکی از همبندانمان به قتلگاه برده شد.
تعدادمتهمان دادستانی کرج در جریان کشتار ۶۷ نسبت به متهمان تهران بسیار کمتر بود و رئیسی پیشتر به عنوان بازجو و دادستان انقلاب اسلامی کرج بسیاری از آنها را شخصا میشناخت و همین شرایط را برای آنهاسختتر میکرد.
رئیسی در همان روزها «خشم و کینهی انقلابی» خود را با شرکت در صدور حکم اعدام علیه محسن محمد باقر که مادرزاد از دو پا فلج بود و با عصا به سختی راه میرفت نشان داد.
او همچنین فرمان به اعدام عباس افغان داد که از ناراحتی شدید روانی رنج میبرد.
او جزو کسانی بود که به زنان مجاهد و حتی مادرانی که آیتالله منتظری خواستار مستثنیکردنشان شده بود هم رحم نکردند و صدها نفر از آنان را به جوخههای اعدام سپردند.
وقتی آیتالله منتظری از آنها خواست که به خاطر ماه محرم دست نگهدارند نیز وقعی به درخواست او نگذاشتند و همچنان به کشتار ادامه دادند.
او جزو هیئتی بود که در شهریور همان سال از صدور حکم اعدام برای زندانیان تودهای که تعدادی از آنها به خاطر کهولت به سختی راه میرفتند هم دریغ نکرد.
رئیسی جزو کسانی بود که پس از اعدام یک گروه از زندانیان به میمنت فتح بزرگی که کرده بودند در «راهرو مرگ» گوهردشت جشن گرفته و نان خامهای و شیرینی میخوردند تا کامشان شیرین شود!
naseem / 06 April 2017
رئیسی بشه رئیس جمهور فاتحه ایران خوانده است.من جای تیم روحانی بودم حتی سعی می کردم یه خورده شعار پوپولیستی هم بدم تا شاید عوام دوباره گند نزنند
همان / 06 April 2017
بهترین گزینه برای ریاست جمهوری رئیسی هست
میثم / 06 April 2017