نزدیکان ابراهیم رئیسی تولیت آستان قدس رضوی میگویند او تصمیم دارد روز ۱۸ فروردین کاندیداتوری خود را اعلام کند. عباسعلی کدخدایی سخنگوی شورای نگهبان گفته است: «ایشان هر وقت که اراده کرد و اگر قرار بر آمدن داشته باشد باید استعفا دهد.» کدخدایی درباره بررسی صلاحیت روحانی نیز گفته شورای نگهبان به روال معمول بررسی صلاحیت نامزدهای انتخابات، صلاحیت حسن روحانی را هم با این که او هم اکنون رئیس جمهور است، بررسی خواهد کرد. ممکن است طرح قضیه صلاحیت روحانی برای متزلزل کردن او و طرفدارانش باشد. حدس این موضوع ساده است.
موضوع پیچیدهتر موضوع کاندیداتوری ابراهیم رئیسی است که سابقه اجرایی مهم او این است که از مجریان کشتار زندانیان سیاسی در تابستان ۱۳۶۷ بوده است.
سخنگوی شورای نگهبان با هفته نامه مثلث درباره شیوه کار شورای نگهبان و مسائل زیادی که به این شورا مربوط میشود گفتوگویی داشته است. در گفتوگو عنوان میشود حسن روحانی چندی پیش با رهبر جمهوری اسلامی دیدار داشته و پس از این دیدار گفته است برای انتخابات نامزد میشود.
کدخدایی ضمن اعلام بیخبری خود از این دیدار درباره بررسی صلاحیتها میگوید روال کار شورا این است که صلاحیت همه را بررسی میکند. کدخدایی میافزاید تائید یا رد صلاحیت افراد و از جمله روحانی، بستگی به میزان آرای آنها در شورای نگهبان دارد.
سخنان او پیرامون شیوه تائید یا رد صلاحیت نامزدهای انتخاباتی از جمله هاشمی رفسنجانی در سال ۹۲ نشان میدهد که این شورا از طریق یک سیستم پیچیده و تو در روی مذاکره، اقناع و بده بستان به تائید یا رد صلاحیت کاندیداها میرسند و در مورد ردیها ترجیح میدهند آن را اعلام نکنند و از طریق واسطه از فرد مورد نظر میخواهند که خود اعلام انصراف کند.
درباره هاشمی رفسنجانی، روحانی و علی لاریجانی مسئول اقناع رفسنجانی به اعلام انصراف بودند اما تلاش آنان به جایی نرسید.
حسن روحانی در پی دیدار با خامنهای گفته است برای انتخابات نامزد میشود. کدخدایی اظهار داشته که بررسی صلاحیت او یک بحث کاملا حقوقی است:
«این یک بحث کارشناسی و کاملا حقوقی است ولی دوستان رسانهای این خبر را سیاسی میکنند. واقعیت این است که ما هیچکدام قصد این کار را نداریم و من فقط قانون را توضیح میدهم. قانون میگوید همه کسانی که ثبتنام میکنند چه برای انتخابات مجلس و چه برای انتخابات مجلس و چه ریاست جمهوری و چه خبرگان، شورای نگهبان باید بررسی صلاحیت شوند.»
رئیسی: نامزد واحد
سایت انتخاب به نقل از «منابع رسانهای نزدیک به حجت الاسلام والمسلمین ابراهیم رئیسی» نوشته است که رئیسی روز ۱۸ فروردین، یک روز پس از برگزاری مجمع عمومی دوم «جمنا» که قرار است ۵ نامزد نهایی این جریان را معرفی کند، تصمیم خود را برای کاندیداتوری در انتخابات اعلام خواهد کرد.
اگر قضیه طرح کاندیداتوری رئیسی را جدی بگیریم، ظاهر ماجرا این میشود:
نامزدی ابراهیم رئیسی از این رو اهمیت دارد که اصولگرایان درپی راهی هستند تا بتوانند به رقابت میان مدعیان متعدد نامزدی این جریان از سرداران سابق مانند قالیباف و رضایی گرفته تا سردار ذوالقدر و چهرههای فاقد سابقه نظامی نظیر جلیلی پایان دهند. آنان نگرانند همانند سال ۹۲ تعدادی بصورت منفرد در انتخابات ظاهر شوند و آرای دیگران را در برابر روحانی بشکنند.
آیا اصولگرایان در نهایت بر روی یک نامزد به اجماع خواهند رسید و قادر خواهند شد ابراهیم رئیسی را در کارزار انتخاباتی رودرروی روحانی قرار دهند؟
پاسخ طرفداران رئیسی و بخش وسیعی از اصولگرایان به این سوال مثبت است. اصولگرایانی که گرد “جمنا” جمع شدهاند و همچنین اصولگرایان سنتی از قبیل جبهه پایداری و هیات مؤتلفه بر این باورند که با توجه به وخامت وضع اقتصاد و نارضایتی مردم، اصولگرایان به شرط رسیدن به وحدت انتخاباتی، شانس پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری را دارند. آنها تلاش دارند نیروها را پشت سر یک نامزد انتخاباتی به صف کنند و اغلب معتقدند که این فرد کسی جز ابراهیم رئیسی نمیتواند باشد.
چند روز پیش خبر حمایت مصباح یزدی خط دهنده به تشکل اصولگرای «جبهه پایداری» از رئیسی اعلام شد. او از جمنا خواسته بود: «سراغ آقای رئیسی بروید و اگر شرایطی فراهم شد که به صحنه رقابت انتخاباتی ورود پیدا کرد از وی حمایت کنید.» این سخنان در واقع به معنای ترجیح رئیسی بر جلیلی توسط مصباح یزدی و جبهه پایداری است.
خبرگزاری تسنیم روز ۱۴ فروردین به نقل از «یک تحلیلگر سیاسی» نقاط قوت رئیسی را بعنوان کاندیدای برتر چنین برشمرده است:
او توانایی جذب بدنه ایدئولوژیک نیروی منتقد و مخالف روحانی را دارد که در رقابتهای انتخاباتی حرف اول را میزنند. از همین رو میتواند شکافهای درون جمنا را ترمیم کند و هواداران جلیلی و حتی بخشی از بدنه متعلق به احمدینژاد را نیز به سوی خود بکشاند.
تحلیلگر تسنیم افزوده است که به این ترتیب بطور طبیعی بخش اعظم نامزدهای کنونی از میدان رقابت کنار خواهند رفت. این تحلیل بلندپروازانه حاکی است که رئیسی به این ترتیب: «نه به عنوان یک فرد، بلکه به عنوان یک دولت با دولت روحانی رقابت کند.»
یکی از مسائل مهم برای اصولگرایان در رابطه با رئیسی این است که او در پستهای دولتی نبوده و برخلاف سایر نامزدها «بکر و مصرف نشده» است و رقیب نمیتواند به عملکرد او در حوزه «اقتصاد و فساد» استناد کرده و تصویری منفی از او در جامعه ارائه دهد. استدلال دیگر این است که رئیسی بدلیل مسئولیت کنونیاش در آستان قدس «رویکرد مردمی و محرومیت نوازی» دارد و این خصوصیت او را در برابر روحانی که اقشار محروم، «گستردهترین طبقات ناراضی از روحانی را تشکیل میدهد.» در موضع قدرت قرار میدهد.
پشت قضیه مطرح کردن رئیسی
سخنگوی شورای نگهبان میگوید رئیسی در صورت تصمیم به نامزدی انتخابات باید طبق قانون از پست خود استعفاء کند و «هرچه زودتر بهتر». اما میافزاید قانون برای انتخابات ریاست جمهوری مهلت زمانی استعفای نامزد مورد نظر از شغل فعلی خود را مشخص نکرده است. از سخنان کدخدایی چنین استنباط میشود که برای استعفای رئیسی از تولیت آستان قدس محدودیت قانونی مشخصی وجود ندارد.
آیا رئیسی برای نامزد شدن در انتخابات ریاست جمهوری از جایگاه رفیع ریاست آستان قدس پائین خواهد آمد؟
پرسش مهمتر به موضوع کاندیداتوری او برای حانشینی خامنهای برمیگردد که در یک ساله گذشته مدام در مورد آن گمانهپردازی شده است. پرسش این است که: آیا با کاندیداتوری رئیسی برای انتخابات ریاست جمهوری شانس او برای رهبری آینده کاهش نمییابد؟ مشخص است که کاندیداتوری برای ریاست جمهوری فقط در حالتی برای یک کاندیدای رهبری ریسک نیست که مطمئن باشد رأی اکثریت قاطع مردم را به دست میآورد، رأیی بالای ۸۰ درصد یا حتا ۹۰ درصد. اما کسی که مثلا ۵۵ درصد آرا را به دست آورد، همواره داغ ۴۵ درصد منفی را بر چهره خود خواهد داشت، چیزی که با هاله قدسی ولایت فقیه در نظام مقدس نمیخواند.
نظر قابل تأملی در مورد کاندیداتوری رئیسی وجود دارد که در صحبتهای درگوشی در تهران میتوان آن را شنید: میگویند همه این موضوع کاندیداتوری رئیسی بازی است، بازیای برای مطرح کردن نام او در میان مردم، نشان دادن عکسهای او و به نمایش گذاشتن تمایل عمومی اصولگرایان و حوزویان به او. او کاندیدا نخواهد شد اما اکنون محافل رهبرساز دارند از فرصت تبلیغات انتخاباتی استفاده میکنند تا از او ولیعهد بسازند.
بر همین مبنا گفته میشود فاش شدن محتوای فایل صوتی آیت الله منتظری در جلسهای که با هیئت مرگ در تابستان ۱۳۶۷ داشته، برای سوزاندن کارت ابراهیم رئیسی مقام بلندپایه تصمیمگیر در قتل عام زندانیان سیاسی بوده است. همین نظر میگوید که رنگ و لعاب تبلیغاتی کنونی برای آراستن چهره یک قاتل است. در جریان انقلاب مردم شعارنویسی که میکردند نیروهای امنیتی در ابتدا مدام نیرو میگذاشتند تا شعارها را پاک کنند. مردم اما دوباره روی دیوارهای رنگشده مینوشتند: ننگ با رنگ پاک نمیشود.
درهمین زمینه
تأکید مجدد شورای نگهبان بر بررسی صلاحیت همه کاندیداها حتی رئیسجمهور
اینکه آقای مصباح یزدی از رئیسی استقبال یا دعوت کرده به این دلیل نیست که بجز خودش! از فرد دیگری مثل رئیسی خوشش می آید. دلیل آن این است که مصباح هم برای رهبری دندان تیز کرده، و بدین وسیله می خواهد با نمایش تعداد آرای رئیسی که مطمئنن بیشتر از 5 یا 6 میلیون نخواهد شد (اگر تقلب نکنند)، روشن شود که رئیسی هم اگر با دیگران در یک سطح نباشد بالاتر نیست.
در خصوص “هواداران جلیلی و حتی بخشی از بدنه متعلق به احمدینژاد”، همه این بدنه ارتزاق کننده از حکومت جمعاً همان 6 یا 7 میلیون نفرند، که در قیاس با مردم مخالف شاید ده درصد واجدین شرایط باشند. اینکه تمامی تحلیلها فقط ده درصد واجدین رأی دادن را در نظر بگیرد، از لحاظ آماری ناقص است.
بیشتر به نظر می رسد رئیسی خیار در آب نمک خوابانده باشد که در شرایط مختلف و در تنگناها بعنوان کارتی گول زننده از آن استفاده می شود.
احمد / 04 April 2017
در اين گزارش بي امضا كه ما طبعا بايد تصور كنيم مسئوليت مندرجات آن با راديو زمانه است، يك جمله بسيار مسخره جلب توجه مي كند. ملاحظه كنيد”«اما کسی که مثلا ۵۵ درصد آرا را به دست آورد، همواره داغ ۴۵ درصد منفی را بر چهره خود خواهد داشت، چیزی که با هاله قدسی ولایت فقیه در نظام مقدس نمیخواند».
اين حرف در رژيم ولايت فقيه و نمايشهاي انتخاباتي آن احمقانه است. زيرا قبل از همه خود خميني بود كه گفت اگر ولي فقيه حرفي بزند و تمام دنيا خلاف آن باشند باز حرف ولي فقيه بايد اجرا شود.
مگر خود اين ولي فقيه كنوني كه دوبار پياپي رئيس جمهور بوده، رأي بالايي داشته است و مگر مشروعيت ناداشته خودش را از رأي بالا گرفته است؟ نمايش مسخره ولي فقيه شدن او را بارها و بارها خود رسانه هاي رژيم نشان داده اند كه رفسنجاني گفت، شاهدش من هستم كه امام گفت سيدعلي آقا را به جاي منتظري رهبر بگذاريد!
ابراهيم رئيسي نخستين شرط ولي فقيه شدن را دارد كه عبارت است از كارگرداني قتل عام زندانيان سياسي در سال 67 و اين بيش از هر ملاك و معيار ديگري او را براي ولايت فقيه در اين رژيم شايسته مي سازد.
پاراگرافهاي انتهاي اين گزارش هم چيزي نيست جز در خدمت انتخابات وانمود كردن نمايش كثيف ضددموكراتيك و ضدآزادي آخوندها، كساني كه به قتل عام 67 و مجازات آمران و عاملان آن اهميت مي دهند، به اين نمايشهاي مسخره آخوندي توجهي ندارند.
اسدالله / 04 April 2017
ما هنوز از پشت پرده ی حاکمان اصلی قدرت اطلاعات درستی نداریم و آینطور به نظر می رسد که تنها ما به برخی اطلاعاتی را در اختیار داریم که حتی نمی دانیم این اطلاعات برای انحراف تحلیل گران درز نموده است یا اینکه واقعا همینگونه است . از اظهارات اخیر و تبلیغات وسیع علیه روحانی اینگونه است که مذاکرات سه ماهه ی لابی قدرت با امریکا یعنی ترامپ به نتیجه رسیده است و همینطور علیرغم تبلیغات ترامپ برای پاره کردن برجام هم بدانجا رسیده است که حتی قرارداد هواپیما ها را نیز نهائی نموده اند . از اینرو حضور پرقدرت اصول گرایان که تا قبل از انتخابات رئیس جمهوری امریکا یعنی تا آبانماه در جلسات محفلی خودشان اعلام کرده بودند که ما به کسی رای نمی دهیم امروز از حذف کاندیدای میانه روها و اصلاح طلبان صحبت کرده و خواهان دیدارهای زیر زمینی با رهبران اصلاح طلبان و میانه روهای حکومت هستند لذا ما باز هم تکرار می کنیم فقط در صورت نهائی شدن مذاکرات با امریکا و ترامپ است که می توان گفت فقط تندروها از تندروها حمایت کرده اند و میانه روها هم از میانه روها . اینکه چقدر میانه روهای اروپائی قادر به حفظ روحانی باشند تجربه ی محمد خاتمی در دور دوم همزمان با جرج بوش نیز نشان داده است که فقط بازها و کبوترهای امریکائی هستند که در تعیین رئیس جمهور جمهوری اسلامی موثر هستند و با توجه باینکه امروز بازها در امریکا قدرت دارند ضرورتا روحانی باید یا بطور کامل حذف شود یا اینکه یک روحانی ضعیف مانند دور دوم رئیس جمهوری خاتمی را مشاهده کنیم . حتی انتخابات ایران برای نخست وزیری نتانیاهوی صهیونیست هم تعیین کننده است اگر تندروهای ایران رئیس جمهوری را بدست گیرند قطعا نتانیاهو هم در اسرائیل باید کنار رود . رئیسی بقائی و … کدامیک ؟ هنوز این ارزیابی نهائی نشده است باید منتظر ماند تا اخبار سری لابی قدرت درز نماید . پس ضعف تئوریهای اقتصادی و وضعیت بحران اقتصادی کشور یا بطور کلی مردم ایران برای یک رژیم صهیونیستی ای مانند جمهوری اسلامی اساسا مطرح نیست فقط چاکر منشان مسئولان و گردانندگان قدرت در ایران به فکر اخذ حمایت اربابان امریکائی و امروز ترامپ هستند و بس نه از بحران می ترسند و نه از مردم فقط از امریکا می ترسند و بس . اینها از هر کس که می ترسند بیشتر در تبلیغات فحش هم میدهند . اما در پای عمل برده و پادوی آنها هستند
فرهاد - فریاد / 04 April 2017
در آستانه شعبده انتخابات مسابقه بین باندهای متخاصم در مورد پوشش زنان، بهمنظور جمع کردن رأی، بالا گرفته است.
ابتدا روحانی در پنجم فروردین، عکس خود را در لباس کوهنوردی، همراه با زنان منتشر کرد که، حکومت 4 دهه است آنها را بیحجاب و بدحجاب میدانند و با آنها با شلاق و اسیدپاشی مقابله میکنند.
سپس باند رقیب وارد میدان شد و با تصاویر زنان به دعوت برای به صحنه آمدن رئیسی (تولیت کنونی حرم وعضو گروه مرگ ) و همچنین به رأی دادن به او مبادرت کرد!!
در موسم انتخابات هیچیک از مقامات درباره مجرمان اسیدپاشی و اینکه پیگیریهای قضایی و قانونی که در این باره وعده داده بودند، به کجا رسید، حرفی نمیزنند!
faryad / 05 April 2017
وبسایت امنیتی «اسلامیک ورلد» نزدیک به خامنهای، لایههای تصمیمگیر سپاه پاسداران و نیروهای امنیتی، از ظهور «سیدخراسانی» !! در انتخابات سال ۱۳۹۶ خبر داد!
«سیدمجید رحمتی» مدیر مسئول این وبسایت که تصمیمات امنیتی پشت پرده نظام را در قالب پیشگویی بیان میکند، یکسال پیش از درگذشت رفسنجانی، خبر داده و نوشته بود: «مرگ رأس فتنه در دیماه ۹۵ رخ خواهد داد!!»
مقصود این وبسایت از «سید خراسانی» ابراهیم رئیسی، دادستان ویژه روحانیت، عضو هیئت مرگ زندانیان منتقد سیاسی در سال دههی ۶۰ و تولیت آستان رضوی است که پس از درگذشت واعظ طبسی به این سمت منصوب شد. رئیسی اخیرا تحرکات گستردهای را برای تصدی مقام ریاستجمهوری آغاز کرده؛ امضاء طومارهای نمایشی در نمازهای جمعه و مساجد برخی نقاط کشور با عنوان کمپین دعوت، توزیع آرد در خوزستان با نام «آرد متبرک»، توزیع پک غذایی میان اتومبیلها در عوارضی مشهد، سفر به شهرهای استان خراسان با اکیپهای فیلمبرداری و پول پاشی در این مناطق، توزیع روزانه ۲۴۰ هزار وعده غذای رایگان در حرم امام رضا (ع) با قیمت تقریبی ۹۶۰ میلیون تومان در روز!!
و
Farid / 05 April 2017
سه شنبه, ۱۵ام فروردین, ۱۳۹۶ – درپی اِعمال تحریمهای بین المللی برعلیه دولت ایران بهدلیل عدم پایبندیاش به توافقات هستهای، وزارت خارجه انگلیس با صدور بیانیهای درباره لیست تحریمهای خود علیه ایران، اعلام داشته است: «دولت بریتانیا، پس از سالها اِعمال تحریمهای گسترده جامعه بینالمللی در پی دستیابی به توافق هستهای با ایران، در حال تعامل دوباره با این کشور است».!!
در این بیانیه همچنین تاکید شده است که «ایران همچنان یک مکان چالش برانگیز برای انجام دادن مراودات تجاری محسوب میشود از این رو، صادرکنندگان مردد باید در پی دریافت مشاورههای حقوقی باشند».
وزارت خارجه انگلیس در پایان متذکر شده است که: «برداشتن برخی از تحریمها بدین معناست که ایران میتواند آزادانهتر با جامعه بین المللی مراوده تجاری انجام دهد و این موضوع سبب ارائه فرصتی برای شرکتهای انگلیسی برای وارد شدن به بزرگترین بازار اقتصاد جهانی طی چند دهه میشود!!».
– دسامبر ۲۰۱۶ – دکتر زیباکلام بدعوت پارلمان امپراطوری ٬ در پارلمان بریتانیا ! درباره انقلاب اسلامی و اقتصاد ایران سخنرانی کرده و میگویدزمان شاه ۵۰۰۰ زندانی سیاسی وجود داشت و حالا با وجود ۱۰۰ زندانی سیاسی ؟! و وجود نشریات نیمه مستقل! و نبودن آلترناتیوو به اینده کشور وگذر به دموکراسی دروضعیت فعلی ( حکومت ولایت فقیه) امیدواراست حتی اگر ۷۰ سال طول بکشد!!
او گفت اگر نمره دموکراسی حکومت فعلی ۱۲! از ۲۰ است ٬ درحکومت جایگزین نمره ۲ خواهد بود!؟
عده ای روشنفکر دولتی در سال ۸۸ در حالیکه حکومت درحال حمله گازنبری و کف خیابان کردن جنبش اعتراضی بودند٬ بغرب پیغام دادند از مردم حمایت نکنید!
Farid / 05 April 2017
اولا اینکه اعدام های سال 68 به درستی اجرا شده و نظام باید بیشتر از این ها اعدام می کرد.
ثانیا اگه چیزی که شما میگین درست باشه در موضوع 78 هم روحانی که تو شورای امنیت ملی بود کلی از دانشجوها و سرمایه های مملکت رو کشته است.
میثم / 06 April 2017
سانسور نکن رادیو زمانه جان، حتی اگه منافقین بی گناه هم باشن باید جواب اون سه تا جوون بیگناه آشنای مارو بدن!
17000 نفر که جای خود داره
هادی / 06 April 2017