غلام‌حسين محسنی اژه‌ای، دادستان کل و سخنگوی قوه قضائيه ايران از محکوميت ۴۰ متهم پرونده حمله به کوی دانشگاه تهران خبر داد.

به گزارش خبرگزاری دانشجويان ايران (ايسنا)، اژه‌ای امروز دوشنبه ۱۹ ارديبهشت ۱۳۹۰ در يک نشست خبری در تهران درباره پرونده کوی دانشگاه و ساختمان سبحان گفت:‌ «اين دو پرونده جمعاً ۵۰ متهم داشت که اين ۴۰ تا ۵۰ نفر محکوم به حبس، جزای نقدی و پرداخت خسارات وارده شدند.»

۲۵ خرداد ۱۳۸۸ و سه روز پس از برگزاری انتخابات بحث‌برانگيز رياست‌جمهوری ايران، کوی دانشگاه تهران و ساختمان سبحان مورد حمله قرار گرفت.

اين حمله پس از آن انجام شد که دانشجويان در واکنش به نتيجه انتخابات، تجمعات اعتراضی برپا کرده بودند. مخالفان می‌گويند نيروهای انتظامی و لباس شخصی‌های وابسته به حکومت ايران، در اين حمله نقش داتشه‌اند.

در اين حمله صدها نفر بازداشت شدند و بنا به گزارش منابع دانشجويی دست‌کم پنج دانشجو نيز کشته شدند.

۵۰ متهم حمله به کوی دانشگاه و ساختمان سبحان به حبس، جزای نقدی و پرداخت خسارات وارده محکوم شده‌اند

محسنی اژه‌ای همچنين گفته است بايد منتظر ماند و ديد که آيا حکم متهمان پرونده کوی دانشگاه و ساختمان سبحان مورد اعتراض متهمان و شاکيان قرار می‌گيرد يا خير. وی نام این متهمان را اعلام نکرده است.

دادستان کل ايران در بخش ديگری از اين نشست خبری تأييد کرد افرادی در رابطه با «جن‌گيری» بازداشت شده‌اند.

منتقدان محمود احمدی‌نژاد، رئيس‌جمهوری ايران در هفته‌های اخير، دولت را به ارتباط با «جن‌گيران و رمالان» متهم کرده بودند.

احمدی‌نژاد در نشست روز يکشنبه ۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۰ هيأت دولت با ردکردن اين اتهام گفت اين بحث‌ها به لطيفه بيش‌تر شبيه است.

غلام‌حسين محسنی اژه‌ای همچنين گفت عباس اميری‌فر، رئيس شورای فرهنگی نهاد رياست‌جمهوری در ارتباط با سی‌دی «ظهور نزديک است» بازداشت شده است.

عباس اميری‌فر، شامگاه ۱۱ ارديبهشت جاری از سوی دادگاه ويژه روحانيت بازداشت شد.

در چند هفته اخير، انتشار فيلم «ظهور نزديک است» به کارگردانی علی‌اصغر سيحانی، واکنش‌های تندی را در پی داشته است.

در اين فيلم گفته شده است که «به‌زودی دوازدهمين امام شيعيان ظهور می‌کند.»

قوه قضائيه ايران پس از واکنش مراجع تقليد شيعه به اين فيلم، اقدام به بازداشت دست‌اندرکاران آن کرد.

سخنگوی قوه قضائيه در اين نشست خبری اعلام کرد دادگاه سه آمريکايی که در ايران زندانی هستند، در صورتی که درخواستی از طرف متهمان يا وکلا ارائه نشود، ۲۱ ارديبهشت جاری برگزار می‌شود.

شين بائر، سارا شورد و جاش فاتال، سه کوهنورد آمريکايی هشتم مرداد ماه سال ٨٨ در منطقه مرزی ايران و عراق به اتهام «عبور غير قانونی از خط مرزی ايران با عراق» بازداشت شدند.

به گفته مقام‌های ايرانی اين سه تبعه آمريکا برای «جاسوسی» وارد ايران شده‌اند، اين در حالی است که خانواده آن‌ها از «ورود اشتباهی» سخن می‌گويند و يکی از اين کوهنوردان، منکر ورود به خاک ايران شده ‌است.

سارا شورد، يکی از اين متهمان که ۲۳ شهريورماه امسال به قيد وثيقه ۵۰۰ ميليون تومانی آزاد شده بود، در دادگاه ۱۷ بهمن سال گذشته شرکت نکرد. وی گفته است که در جلسه تازه دادگاه نيز شرکت نخواهد کرد.