سخنگوی وزارت خارجه ايران گفت اگر آمريکا و اروپا نسبت به تعطيلی نيروگاه‌های هسته‌ا‌ی خود اقدام کنند ما نيز موضوع را مورد بررسی قرار خواهيم داد.

به گزارش خبرگزاری‌ دانشجويان ايران (ايسنا)، رامين مهمان‌پرست، سخنگوی وزارت امور خارجه در نشست مطبوعاتی خود در مورد ايمنی تأسيسات اتمی ايران گفت: «همه بايد به دنبال ايمنی بالای تأسيسات هسته‌ای باشيم و ما آن را به‌صورت جدی دنبال می‌کنيم.»

وی افزود: «تأسيسات‌ هسته‌ای جمهوری اسلامی ايران در سطح بالايی از ايمنی و استاندارد بنا شده و به کار خود ادامه می‌دهند.»

به گزارش ايسنا مهمان‌پرست در پاسخ به پرسش خبرنگار آسوشيتدپرس که گفته بود پس از زلزله اخير در ژاپن برخی کشورها تصميم به تعطيلی نيروگاه‌های هسته‌ا‌ی خود گرفته‌اند. آيا ايران نيز اقدامی در اين باره انجام می‌دهد؛ گفت: «آيا می‌توانيد نام تعدادی از کشورهايی که تا کنون اين اقدام را انجام داده‌اند بيان کنيد؟ آيا آمريکا جزء اين کشورها است؟»

وی افزود: «احتمال زلزله برای تمام نقاط جهان وجود دارد. آيا می‌توانيد تضمين دهيد مثلأ در اروپا هيچ‌گاه زلزله رخ ندهد؟ اگر آمريکا و اروپا نسبت به تعطيلی نيروگاه‌های هسته‌ای خود اقدام کنند آن‌گاه ما نيز موضوع را مورد بررسی قرار خواهيم داد.»

پيش از اين در روز ۲۹ اسفندماه ۱۳۸۹ گروهی از روشنفکران، هنرمندان، نويسندگان و فعالان سياسی، زنان و رسانه‌ای ايران، در فراخوانی با اشاره به رويدادهای ژاپن و فاجعه نيروگاه اتمی فوکوشيما و همچنين فاجعه هسته‌ای چرنوبيل نسبت به فعاليت‌های هسته‌ای جمهوری اسلامی ايران اظهار نگرانی شديد کردند.

آن‌ها نوشتند: «زلزله و سونامی اخير در ژاپن ثابت کرد که محاسبات خوش‌بينانه‌ای که مبنای گزينش منطقه‌ای برای برپا کردن نيروگاه اتمی بوده‌اند، قابل اعتماد نيستند.»

آن‌ها همچنين افزودند: «نيروگاه بوشهر، اتفاقاً در جايی است که به دليل نزديکی‌اش به چند گسل فعال شناخته‌شده در معرض خطر جدی زلزله قرار دارد.»

پس از فاجعه هسته‌ای در نيروگاه اتمی فوکوشيمای ژاپن، اعتراضات مخالفان استفاده از انرژی هسته‌ای در اروپا گسترش کم‌سابقه‌ای يافت.

مخالفان انرژی هسته‌ای بر اين نظرند که منابع انرژی قابل تجدید می‌تواند جایگزین استفاده از انرژی اتمی شده و از خطرات و حوادث اتمی همانند چرنوبیل و فوکوشیما جلوگیری کند.

چندی پيش نيز مقامات و کارشناسان کشورهای عضو اتحاديه اروپا نيز گرد آمدند و در مورد انجام آزمايش‌های دقيق بر روی ۱۴۶ نيروگاه اتمی اروپا، امکان صرف نظر از انرژی هسته‌ای و همچنين جايگزينی آن به بحث و تبادل نظر پرداختند.

در ميان کشورهای اروپايی آلمان پی‌گيرتر از ديگر کشورها در اين راستا گام برداشته است. آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان اخیرا اعلام کرد که تا یازده سال دیگر نیروگاه‌های اتمی اين کشور تعطیل می‌شوند.