۴۱ سازمان حقوق بشری خواستار تمدید مأموریت گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل در امور ایران شدند. این سازمانها با انتشار بیانیه مشترکی از اعضای شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد خواستند که در سیوچهارمین نشست این شورا به نفع قطعنامه تمدید مأموریت عاصمه جهانگیر، گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل در امور ایران رأی دهند.
امضاکنندگان این بیانیه تأکید کردهاند که مأموریت گزارشگر ویژه در ایران که از سال ۲۰۱۱ آغاز شده، بر ترویج موضوع حقوق بشر در ایران تأثیر گذاشته است.
نهادهای حقوق بشری امضاکننده درخواست تمدید مأموریت گزارشگر ویژه، در بیانیه خود خطاب به شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد تأکید کردهاند که توجه به وضعیت نقض حقوق بشر در ایران باعث شده است تا از داخل حکومت جمهوری اسلامی هم بحثهایی درباره اصلاح قوانین و توجه بیشتر به این موضوع مطرح شود.
در این بیانیه همچنین تأکید شده است که تنها با ادامه توجه جهانی افکار عمومی به وضعیت حقوق بشر در جمهوری اسلامی میتوان نسبت به بهتر شدن شاخصهای حقوق بشری زندگی مردم در ایران امیدوار بود.
«امیدهای اصلاح وضعیت حقوق بشر در ایران از زمان اجرای برجام تحقق نیافته است و آمارها نشان دهنده نرخ بالای اعدام در ایران و نقض حقوق بشر در بخشهای مختلف است.»
۴۱ نهاد حقوق بشری حامی تمدید مأموریت گزارشگر ویژه در پایان بیانیه خود گفتهاند که تمدید مأموریت گزارشگر ویژه پیام مهم و محکمی برای مقامهای جمهوری اسلامی خواهد داشت و آن این است که نقض حقوق بشر و عدم پاسخگویی همچنان مورد نگرانی شورای حقوق بشر سازمان ملل و جامعه جهانی است و این جامعه انتظار دارد ایران تغییرات ملموسی برای بهبود این وضعیت اعمال کند.
از جمله امضا کننده این بیانیه میتوان به سازمان عفو بینالملل، دیدبان حقوق بشر، سازمان حقوق بشر ایران، عدالت برای ایران، بنیاد عبدالرحمن برومند، مدافعان برای حقوق بشر، همه حقوق بشر برای همه در ایران، عرصه سوم، ماده ۱۸، ماده ۱۹، انجمن حقوق بشر مردم آذربایجانی در ایران، جمعیت حقوق بشر کردستان در ایران-ژنو، گروه حقوق بشر بلوچستان، جامعه بینالمللی بهایی، مرکز حقوق بشر در ایران (کمپین بینالمللی حقوق بشر در ایران سابق)، مرکز حامیان حقوق بشر، شبکه بینالمللی حقوق کودک، شبکه حقوق بشر کردستان، سازمان شش رنگ و … اشاره کرد.
عاصمه جهانگیر، گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر ایران به تازگی با انتشار اولین گزارش جامع خود درباره وضعیت حقوق بشر در ایران از جمهوری اسلامی خواسته است تا اعدام در ملاء عام افراد را متوقف کند.
او همچنین به موارد متعدد نقض حقوق بشر در ایران از جمله شمار فزاینده اعدامها، محدودیت آزادی بیان و تبعیض علیه اقلیتهای دینی و زنان اشاره و درباره ادامه این روند ابراز نگرانی کرده است:
مقامهای جمهوری اسلامی اما با تکرار مواضع قبلی خود نسبت به گزارشها درباره نقض حقوق بشر در ایران، گزارش خانم جهانگیر را سیاسی و غیر منصفانه خواندند.
این نظام تروریستی ، نشان داده اصلاح پذیر نیست/ جهان آزاد بایدبه داد مردم ایران برسد/
https://www.radiozamaneh.com/330193
قیام برای لیبرال دمکراسی / 17 March 2017
از تهدیدهای توخالی 38 سال است عیله تروریستی داشیعی ایران هم می دهند/ منهتا ابرقدرت ها ای به این لولوی سر خرمن ها نیاز دارند، تا میلیتاریسم (نظامی گری) و مسابقات تسلیحاتی و فروش اسلحه و مداخله شان د رجهان توجیه کنند. برای شان مهم نیست این دیکتاتوری های کمونستی کره شمالی یا داشیعی در ایران ناقض حقوق بشر هستند، انواع قتل ، ترور شهروندان داخلی و خارجی انجام داده، و به تولید سلاح های کشتار جمعی کرده،، نشر افکار ضد سکولار-لیبرال دمکراسی می پردازند و انواع ناهنجار و مداخله اختلال گرانه و کارشکنی در صلح و آسایش مردم جهان ایجاد می کنند و در کشورهایشان جهنمی از استبداد وظلم و فساد راه انداخته اند!
حق بین / 18 March 2017